week-end. veckoslut.

Håhåjaja. då var denna helg till ända. Varför kan man inte vrida på det och jobba två dagar för att sedan vara ledig i fem?

Bröllopsarrangemanget gick bra men jag hade knappt hunnit uttala meningen "vad bra det här går,vi kanske borde starta en bröllopsfixerifirma" innan vi upptäckte att vi blandat välkomstdrinkarna med fel ingredienser. Som tur var blev drinkarna goda och uppdruckna iallafall och det fina brudparet tog det lilla missödet med en klackspark :). När bröllopstårtan var inrullad och buffebordet bortplockat så hoppade jag och Theres in i våra bilar och drog vidare på egna festligheter. Mina småbarnsmödrar till vänner hade lämnat sina avkommor hemma och gamla gänget gick ut och svirade. Nåväl. Klockan 5 stod jag hemma på min egen hallmatta igen och idag har jag varit trött! :)
Jag,bror och S masade oss ur soffan vid middagstid för att göra en kraftansträgning genom att åka och fira syster som fyllde 16 år.

men som sagt,nu är det en halvtimme kvar till det är måndag igen. Dax att skärpa till sig och bli en ansvarstagande individ igen. :) Kram på er alla stora och små.

"äsch det där kommer inte synas sen ska du se"

Istället för att så som många andra roa sig med festligheter idag och huvudvärk imorgon så drog jag och mina kära vän L igång med fantastiska renoveringsprojekt så här på kvällskvisten. L vet hur slipsten skall dras när det kommer till storslagna inredningsideer och pojkvänner. Hennes strategi är att man fort som attan ska göra saker när ens bättre hälft jobbar. Information om att en renovering ska äga rum är icke nödvändig.
"Jag ser möjligheter istället för problemen!", deklarera min vän glatt och någonstans där får alla män och pojkvänner en molande stresshuvudvärk bakom skallbenet..

Nåväl, ikväll hade vi som projekt att tapetsera en TV- bänk. Igår kastade jag och S nämligen oss i bilen 20 minuter innan möbelaffären stängde och rusade in och köpte ett nytt soffbord som vi gått och suktat efter ett tag. Det är rackarns tjusigt men att ha en bord i mörkt valnötsträ och en TV-bänk i vitt och ek funkar ju liksom inte och därav fredagkvällens arrangemang. Vårt motto var "det löser sig sa han som sket i vasken" och vi lät varken för korta våder eller en 3-åring som klättrade på den nytapetserade bänken hindra oss. Jag är säker på att det färdiga resultatet imorgon kommer bli lysande,vi hade nämligen inte tillräckligt med material för att slutföra vårt projekt ikväll. Sånt,misskalkyleringar och felmätningar, skrattar vi oss halvt fördärvade åt medan män och pojkvänner vid det här laget har utvecklat en fullfjädrad migrän och sliter sitt hår över bristen på planering och förarbete. men hallåvadå liksom?;)

Jag är så glad och tacksam över min vänner. Ikväll och igårkväll vid mitt köksbord var en sådan kväll där jag extra starkt kände vad det är jag saknar mest i Umeå.

Imorgon måste jag ställa klockan. Först ska jag dra en repa på stan för att inhandla diverse nödvändigheter (jaja,lite våder till tv-bänken också) för att sedan möta upp Theres för att förbereda och ställa iordning D & G´s bröllopsfest. Ska bli så roligt att se dem som nygifta. På kvällen är disco med damerna planen och på söndag ska jag och min syster gå och se sex and the city-filmen. Då vet ni. Vi säger så. Heeej.


but i would walk 500 miles.

Idag har jag,om min stegräknare nu fungerar,gått 7002 steg på mitt arbete. Och då ska det tilläggas att det har det varit en lugn dag med ovanligt lite spring. Vem behöver träna när ens arbetsdag är en enda lång powerwalk?

ursäkta,ska jag reagera nu?

Jag är helt utpumpad ikväll och har två förmiddagskift att kliva upp till innan det blir en gnutta ledighet. Min hjärna orkar inte utöva mer än just grundläggande verksamhet. Jag hade kanske behövt bli lite upprörd över den här FRA-lagen t.ex. men just nu känner jag liksom bara; läs ni mina mejl och lyssna av mina samtal-be my guest. I couldn´t care less!


att inte äta med ögonen.

Maten jag just har komponerat ihop ser väldigt märklig ut där den nu står och gräddas i ugnen. Jag har aldrig lagat denna rätt förut men jag har mitt hopp vid att en maträtt som innehåller babyspenat,parmaskinka,soltorkade tomater,fetaost,vitlök och parmesanost omöjligt kan bli äcklig. Det strider ju liksom mot alla naturens lagar.

Midsommar.


Det sägs ju att regn och midsommar liksom hör ihop på något sätt och så även detta år. Regn,rusk,åska och dunder.
En perfekt midsommarhelg att spendera på jobbet med andra ord!:) Det är fortfarande grått höstrusk utanför fönstret men det är ju lite mysigt att kunna tända fönsterlampor och värmeljus såhär i slutet av juni.

Både jag och S har spenderat helgen på våra respektive arbeten och det har varit två slagna hjältar här på krokvägen ikväll. Sov som slagna i soffan,klev upp när maten i ugnen var färdig,snabbåt och sen tillbaka till sängen för att sova två timmar till.

Igår skulle jag springa in på Domus och köpa mat att äta på jobbet innan jag började jobba. Jag kom ut med ögonskugga, rouge och nya örhängen....men upptäckte när jag kom fram till jobbet att jag visst glömt att köpa mat. Demens kryper verkligen neråt i åldrarna.

Vad var det nu jag ville med detta inlägg på denna blogg? (se,demensen där igen..) Jo just ja,jag ville ju bara önska er en fin midsommar såhär nu när den är över. Hoppas ni fick äta sill,dricka nubbe,binda kransar att ha i håret,plocka 7 sorters blommor och dansa goackacka runt midsommarstången. Men sånt kanske man bara göra i prippsblå-reklamen  där det aldrig regnar?


och så levde de lyckliga...

Aftonbladet vigde 6 sidor alltså 3 hela uppslag åt den sensationella nyheten att Victorias pojkvän ska flytta in hos henne. Ja vilken fantastisk grej att ett par där båda är över 30 bast och har varit ihop i typ 100 år (eller iallfall 8 eller så va?) flyttar ihop. Har ju aldrig hänt förr liksom...


Ett tecken på att man vänt på dygnet.

-Jag hör av mig till dig senare!
-Ja gör det,jag är väl vaken till fyra,fem någon gång...

 


om sig och kring sig.

Vilken dag! Det är mycket med det jordiska och är det inte det ena så är det det tredje. Man kan beskriva det så! Puh!

Ett meninglöst inlägg om 80-talsmat.

Idag åt jag,S och min käre bror en fantastisk 80-talsrätt som enligt rykten gick under namnet kassler hawaii under sin glansdagar. Kassler med en ananasskiva och ost ovanpå och sen skjuts in i ugnen. Visst är det härligt att man kan kalla allt med ananas för "hawaii"?:) 80-talet var nog fantastiskt i all sin smaklöshet och det var lite synd att vi inte kunde äta konserverade päron med After Eight till efterrätt,för då hade det väl ändå blivit en komplett meny a la 80-tal?

Nu är klockan efter midnatt och det var ju bestämt att jag skulle ligga i sängen vid den här tiden när jag ska jobba förmiddag. Hur blev det med det nu då?


80-tals ferre,Umeå -07..

svensk sommar.

Svensk sommar. Är det så det här vädret kallas? Jag stod och tittade när min yngsta syster gick på grundalbal i onsdags och det var så kallt att fingrarna blev stelfrusna och Elin hade en stickad mössa på sig - den 11:e juni! Tjejerna var så fina i sina klänningar men skakade  tänder när de stod och blev fotograferade. Igår morse när jag körde till jobbet hade jag full värme plus rumpvärme på i bilen. Svensk sommar. som sagt.

Sverige spelar mot Spanien just i detta nu. Jag följer matchen med öronen från köket och har satt S att vispa grädde framför TV:n så han gör lite nytta. Jag har inte hunnit med så mycket denna helg. Igår ägnade jag mig åt lite homestyling på kvällen och hängde upp nya gardiner och bytte ut köksmattorna. Jag är så glad att jag och S har ett jämnställd förhållande och verkligen delar på göromålen när det gäller inredning. Jag väljer och han betalar när paketen kommer på posten! ;) Idag sov jag halva förmiddagen och nu ska snart iväg och tillbringa en natt på jobbet.

Nu: svenska jordgubbar! Kram på er!


Min fina syster innan balen.

Att avmaska en katt.


Mamma har avmaskat Mollykatt. Då kan det sluta såhär. Katter gillar nämligen inte sådant och det krävdes tre personer för att få i en katt på högst 1,5 kilo sitt avmaskningsmedel.

We kiss and makeup!

Saker man inte vill höra av sminkören när man ska bli sminkad till sin bal;
-Nu kör vi,det kommer bli skitsnyggt! Tänk babsan och Charlotte Perelli!
    

Pick them young.

Inte nog med att kvinnor blir lidande och får sköta rulejansen i den värld som (faktiskt) fortsätter snurra trots att det är fotbolls-EM. Nej nu ska de stackars barnen hjärntvättas också...;)


Lilla E, av sin far iklädd blågula Zlatankläder samt en "Forza Inter"-bandana.

lägesrapport;

sådär ja. det har varit en lugn och skön helg och idag när jag slog upp mina gröna så var himlen gråmulen och termometern visade på hela 7,5 grader. Det var den sommaren det! :)
Med andra ord var det en perfekt dag för att åka runt och hälsa på föräldrar. Först mina egna, sen mat hos mina svärföräldrar och slutligen hamnade jag hos även hos L´s svärmor där vi blev kvar i nästan 3 timmar med kaffedrickning och hårklippning. På onsdag tar mitt 7 dagar långa sommarlov slut och jag börjar jobba. Jopphejdijopphejda.

När en tjej flyttar in.


Ett badrumsskåp före...                

   

och efter...
 

Home is where heart is..

"Lite mat och ett hem
Ett glas vin och en vän
Allt annat känns så överdrivet.."

Det är så jag känner det just nu,och det är en fin och bra känsla på alla sätt och vis.

fotbollsänkor.

-Nu är det bara att hoppas att Sverige åker ut så tidigt som möjligt så det iallafall inte blir lika intressant att titta för dem.

Som fotbollsänka skiter man i Zlatan, laganda och blågul-support.


Det är tacken för en frisörnota på 900 spänn.

Idag skulle jag,Lilla J och lilla J´s mamma ut och titta på djuren i svanparken. Ni som har barn vet säkert hur icket lätt det är att få en ivrig 3-åring att klä på sig så det var byxor som kom lite bakochfram och hej och hå. Till sist så skulle bara den lilla damens hår upp i en svans vilket möttes av protester. Här försöker då jag komma in som den pedagog jag är och säger så som jag tror att man ska göra till bångstyriga barn;

-Joo sätt upp håret nu. Alla stora tjejer har ju håret uppsatt!
Min pedagogik möts av ett lintott-huvud som skakar väldigt mycket på sig.

-Joo, fortsätter jag. Titta jag har ju också tofs i håret och titta vad fin jag är!
Den lilla 3-åringen stannar upp, tittar på mig,och börjar sedan gapskratta som bara barn kan.

 hur var det nu man sa?
 Av barn och dårar får man höra sanningen?:)

 (typ som på tåget hem igår när barn som satt brevid mig upplyste sin ömma moder om att  "jag tycker inte du är tjock mamma,du är bara lite fläskig")

where is the love?

Jag tycker det här är så fruktansvärt skamligt. Det de människorna gör (eller snarare inte gör) är nästan värre än det han som körde bilen gjorde...vad är det för värld vi lever i?

När kvinnor gör saker tillsammans.

Det är sant som ni har hört killar! När vi tjejer umgås så har vi antingen kuddkrig eller  så målar vi tånaglarna på varandra.
image215       image216

Heja Sver...PORTUGAL!

image213

image214
Inte för att jag nu är sådär överdrivet intresserad av fotboll men när man ser de här bilderna så känns det ju som att det är Portugal man ska heja på i sommarens fotbolls-EM! Höhö! ;)


sommarlov.

Solen skiner i Umeå precis som i resten av svearike. Imorse när jag gick till skolan strax för klockan 8 så var det redan så varmt att man kunde gå i shorts och t-shirt. En perfekt dag för att sitta inne och få sin C-uppsats examinerad mellan 8.30 och 16.00 med andra ord. Det var nog inte bara jag som kastade några längtansfyllda blickar genom fönstret under eftermiddagen.

Men nu är det iallafall klart och 10 veckors skrivande är över. Det känns lite underligt att vårat lilla skötebarn med det slutgiltiga namnet "När rosenrött blir nattsvart - kvinnors upplevelser av förlossningsdepression." ,nu ska lämnas in och arkiveras.
Men skönt är det. ACK så skönt det ändå är!
Så nu har jag sommarlov. Och även om det blir mer av ett jobbarlov för mig så är det fint iallafall. Imorgon flyttar mina hyresgäster in och jag åker hem och blir Gällivarebo i tre månader igen.
Nu ska jag trava vidare! Glad sommar alla vänner här i Umeå. Vi ses till hösten igen!
Kraam :).


Att betala skatt är fint!

Nämen hejsan hejsan skattepengarna! Välkomna till mitt konto,känn er som hemma vettja! :)


sunday.

Sådärja. då var helgen över och pojkarna har börjat rulla hemåt mot lappmarkerna igen. Det var en del trötta ögon på pizzerians uteservering vill jag mig tycka. Det går små lämmeltåg av folk mellan soprummen, som börjar bli överfulla av helgens rester typ engångsgrillar och tomflaskor, och pizzeriorna här.Jag vill att min lägenhet ska rensa sig själv och börja lukta ajax citron! Jag vet inte var de sista veckorna tog vägen men på torsdag är skolan slut och jag ska lämna Umeå för 3 månader framöver. Det är därför jag måste rensa och ajax citrona här,för annars blir nog mina sommarhyresgäster lite ledsna. Jag återkommer.

för det är ingen vanlig dag...

Grattis på födelsedagen älskade syster.
We love you!

image210

"En syster är den första att kritisera dig,
men om någon annan försöker göra det
kommer din syster att försvara dig till världens undergång..."

celebrate good times,come on!

Jag och brudarna har varit ute och svirat på schlagerklubben ikväll. Det är något med schlager och kareoke som får mig att förvandlats till en regelrätt dåre,ni vet en sån där som ungefär går ner på knä av ren inlevelse till musiken. Men kul var det! jag antar att det kommer figurera ett antal icke smickrande foton på ansiktsboken som resultat av detta. MEN DET BJUR JAG PÅ!! :)

Jag skickade nyss ett sms till min make och gjorde klart för honom att jag inte kommer att öppna porten för honom när han kommer hem. Men det kommer jag. För om det bara fanns en människa jag skulle få öppna för ikväll så skulle jag välja honom..trots allt.:)