"men vi sa ju att vi gillade vitt och stilrent?"

Vet ni vad jag tänkte på igår när jag såg det här programet "Nytt läge"?
Jag tänkte att det ändå måste krävas en helt klart godkänd skådespelartalang för att hålla masken i TV om man som deltagare står och säger "det enda man är orolig för är ju att det ska vara massa färger,sånt som man inte tycker om!", och sen går in i sitt omgjorda hus och upptäcker att man fått en trappa i neongult plexiglas.

Jag undrar vad som sägs efter att TV-teamet har lämnat huset?


Snörvel.

Ni killar snackar om att göra lumpen,ni skulle bara veta hur det känns när en tjej är riktigt förkyld!

vinterland.

(Jag tänkte döpa det här inlägget till "bajsvinter",men jag kom på att det hade ju varit omoget.)
Om det finns någonting jag verkligen avskyr så är det kombinationen bilar/bilkörning och vinter. Speciellt när det är sådan vinter som det är idag utanför fönstret - snö och storm! Inatt hade jag haft i kupévärmaren i bilen vilket resulterade i att jag fick spetta mig in genom dörren i morse. När jag arg som ett bi stod och försökte hacka lös isen från framrutan så råkade jag ta sönder ena vindrutetorkare också. Lattjolajban sådär när snön vräker ner. Men det löste jag lite provisoriskt och sen var det bara att hålla tummarna hela vägen till Gällivare. När jag kom hem från jobbet för någon timme sen så höll grannen på att krångla sig in i sin bil genom bakdörren. Hon hade också råkat ha kupévärmaren på.
Jag ser inte framemot morgondagen då jag och min handledare ska ut på hembesök i byarna. Det känns som att risken för oplogade vägar finns?

Nej det här är en såndär dag då man ska stanna inne och det är min plan för kvällen. Det enda som saknas är en flaska julemust! S har trååkig eftermiddagsvecka så jag får roa mig själv här hemma. Jag tror jag ska skriva lite skolarbete och kanske betala räkningar. Det är det en perfekt dag för!


För av barn och dårar får man höra sanningen.

Har ni någongång sett "Singing bee" på trean? Det är ett sånt där program som inte kan beskrivas utan man måste liksom se det själv. Jag menar, bara dansarna i programet hade man kunnat skriva ett eget kapitel om! (vad är t.ex. grejen med att "frysa" i en rörelse när musiken tystnar och sen stå så jäättelänge tills nästa låt kommer igång..)

I väntan på idol-utröstningen så hade jag och min vän S på detta eminenta program när lilla E som är 3 år kommer insusande i vardagsrummet. Hon stannar upp framför TV:n där dansarna just river av ett riktigt disconummer och vänder sig sedan mot oss i soffan och säger frågande;

-Men mamma..vad är det där för konstiga vuxna?

Huvudet på spiken där sweetheart!

Okej finanskris light då.

www.csn.se
www.bostaden.umea.se
www.swedbank.se

Mina inskrivna adresser på rullmenyn här på internet är det verkligen festivalstämning över. Man ska bara ge och ge pengar,kan man aldrig få lite tillbaka bara sådär istället? Idag öppnade jag vårat kylskåp och muttrade; -Ja det märks att det är finanskris när man tittar in här.

Men annars så har vi haft ärtsoppekalas här ikväll. vi tog oss t.o.m. en liten flaggpunch till maten! och jordgubbstårta till efterrätt! Så så illa är det ju inte trots allt..;)

Ett meddelande till Nonno;

Nonno,du vet den där fönsterlampan jag har? Den som du lyckades byta glödlampa på efter en hel helgs kämpande? Nu har lampan brunnit igen och det är väldigt mörkt i vårat sovrumsfönster utan den. S har försökt med sina korvfingrar och jag har försökt med mina apfingrar men det verkar inte bättre än att det enda som fungerar och som når in till den förbaskade glödlampan är dina pygmehänder.

Summan av kardemumman är; kom hit! Vi behöver dig! och vi kan inte vänta till den 22:a december!


vad är väl en bal på slottet?

Jag behöver en tjusig blåsa till min examensmiddag i Januari. Jag har en liten kreation som jag impulsköpte i Bangkok förra vintern men i ärlighetens namn vet jag inte riktigt hur den ser ut på. Ni vet,det här med att prova kläder i provrum är icket ett så utvecklat fenomen i Thailand. Annars gillar jag den här lilla trasan. Enkel,svart och faboulus! Precis som jag....förutom att jag istället för svart råkar vara novemberblek så jag nästan skiftar i blågrönt. ;)


en fundering;

Äter jag äppelpaj med vanlijsås eller är det vaniljsås med lite äppelpaj till?

Ett tips;

Gå på föreläsningen om bipolär sjukdom (manodepressivitet) som psykiatrins överläkare Staffan Rosenius håller ikväll kl 18.30 i Gällivare sjukhus aula. Den är öppen för allmänheten,gratis och det bjuds på fika. Jag var på samma föreläsning när den hölls i Kiruna i förrgår och den är faktiskt mycket intressant att lyssna på!

Själv ska jag snart åka till Umeå för att examineras i ännu en kurs. 7 timmar på tåget känns måttligt lockande men vad göra,vad göra? Vi ses hörni!

Jag och min spännande blogg.

Men hur kul är den här bloggen nu då va? Jag önskar jag kunde leverera tre-fyra inlägg om dagen men jag har så svårt att skriva om vad jag ätit till middag på ett spännande sätt. Dagarna går och snart är det dax att byta till min sista praktikplats på denna utbildning! Det är inte klokt? Var tog tre år vägen? Jag hade kunnat skriva mycket om mina skoldagar som just nu spenderas inom psykiatrin men eftersom jag arbetar under sekretess så är det också klurigt att skriva om ibland. Nåväl.

Igår hoppade jag och mor in i bilen och brände iväg till Luleå för att kolla så hennes två yngsta döttrar tillika mina två yngre systrar sköter sig! Innan vi for hittade vi en CD-skiva som vi aldrig sett förr och inte hade en aning om var den kom ifrån. Det var "Böndernas bästa - de bästa låtarna från Bonde söker fru!" - en dubbelskiva dessutom! Den var sjukt bra och den poppade vi lös i 25 mil med! Om någon saknar denna skiva och har råkat lägga den i vår bil så är det bara att höra av sig. Jag sov över hos min syster och mackan. De har ordnat sina CD-skivor i färgskalor och har tandkräm som kostar 120 kronor tuben. Jag passade på att borsta mina tänder extra noga med lyxtandkrämen och angående de färgordnade skivorna så gav jag dem rådet att jobba mer så de inte har så mycket fritid!
På vägen hem stannade vi till hos farmor. Vi pratade om Carolin-mordet,drack kaffe och hon tyckte jag hade blivit mager - allt var med andra ord precis som det brukar!:)

Imorgon är det lördag och jag ska upp och hoppa 05.40. Härliga tider!


M & E -  skivnördarna! ;)

Nej jag kan inte ge upp det här riktigt än!;)


När Idol-Lars och jag gjorde stan!

Ibland borde jag lära mig att ge upp! höhö. Jag har något i mig som gör att jag har svårt att släppa saker jag tycker är roligt och kombination med lite vin innanför västen blir denna lilla ovana lätt outhärdlig för omgivningen. Det var därför jag dansen Idol-Lars dansen hela kvällen igår på krogen. Det var mycket roligt!
Förmågan att ge upp borde jag också haft när Björnskrällan stängde klockan 02.00 och då åkt hem för att sova som normala människor gör. Istället hände det sig så att jag och min bror stod med varsin fruktig drink (jag avskyr fruktiga drinkar!) på ett dansgolv på ett 40+-ställe där vid 02.47-snåret någonstans och svängde våra lurviga medan discjockeyn levererade hit efter hit från våra ungdomsdagar.
Idag ska jag skriva klart ett skolarbete för att mota bort den där eländiga känslan av onyttighet som annars lätt tränger sig på en dag som den här.
Lars Eriksson fick hård kritik efter sitt uppträdande i ?Ido