sluta nojja,carpe diem var det ju!

Nu måste jag sluta nojja över framtiden,speciellt över obetydliga ting som helt klart kommer lösa sig. Det är väl själva sjuttsingen om man ska behöva tatuera in "carpe diem" i handleden som min namne i Umeå gjorde,för att man ska fatta galoppen?


gullema.

Min mammas msn var uppe på skärmen när jag satte mig vid datorn för att kolla min mejl nyss och jag blev nästan lite rörd när jag såg hennes kontaktlista. Hon hade fyra namn på den och det var vi,hennes barn. Inga fler. Bara oss fyra.
gulle
gullemamma. 

better than that.


 

"You know I could go dis you on the internet
but my mama taught me better than that!"


Det hade ibland varit så löjligt enkelt att utdela slag under bältet,ta fram fula ess från rockärmen,och se det som sweet revange. men jag är baske mig bättre än så. Långt mycket bättre än så.


Jag blir aldrig fri..

idag hade jag fått mejl från lunarstorm. De skrev att de saknade mig eftersom jag inte varit inne på sålänge.
Too bad lunarstorm,jag förstår att ni saknar mig men bjarne hade sina glansdagar för sisådär 3-4 år sen. Enda anledningen till att jag inte förmår mig att radera bort hela sidan är att det faktiskt finns ett stycke historia sparat där. Jag blippar bland mina lunardagböcker där den första skrevs för 7 år sen (det är sjukt,jag vet) och känner att jag absolut inte kan låta alla dessa små inlägg försvinna. Jag tror t.o.m. att jag blir lite sentimental när jag sitter där och läser om allt vi gjorde och allt vi kände. Jag vill ju att mina barn ska få läsa om mammas eskapader! Lunarstorm har en hållhake på mig och jag kan aldrig bli fri!
image114

Flertalet av mina vänner bjuder således in mig till facebook. är det något att ha eller,ni som vet?

sovmorgon.

Man vet att man har lyckats vända på dygnet om man måste ställa väckarklockan på 11.30 för att man inte ska försova sig till sitt eftermiddagsskift. Jag snoozade även.
Kära N lämnade Gällivare igår och åkte hem till Gotland. Det var trist och sorgligt att säga hejdå men jag lättade upp stämningen med att läsa dikter från dödsannonser åt henne. Nedan följer ett exempel;

"Jag anade ej att jag dig skulle mista,att sommarn som gick skulle bliva vår sista"

det är slut nu mina vänner,det hjälps inte.

Nu får vi faktiskt inse det här mina vänner. sommaren 2007 kommer inte gå till världshistorien som den allra härligaste men visst sjutton är det ändå lite vemodigt när den går mot sitt slut och man måste inse att det snart är dax att skrapa isiga rutor halv 7 på morgonen innan jobbet igen. utan vantar.
Sommaren är faktiskt över snart,det handlar om fjuttiga dagar nu. och det hjälps inte!

Igår gjorde vi upp en stor eld på krokvägen,det förekom folköl och endel av mina vänner på 25 barre eller så tjuvrökte. Vi suckade och sa saker som "ja nu är sommaren officelt över.","det var de det" och "Håhåjajaja,nu har man ett halvår vinter att se framemot".

Det var ett fint avslut. På vinter får man inte dricka folköl på vardagar eller tjuvröka.

precisionsarbete.

Klart lilla J ska ha röda naglar som alla andra stortjejer. Den som inte provat måla naglarna på en nybliven 2-åring vet inte vad ordet pillergöra innebär. :)
 (lägg ingen notis till min snygga morgonfrilla) 

needs of a human heart.

Clarity, peace, serenity.

Det är allt jag behöver just nu...

som schulman.

Jag fick ett sms från min sis som befann sig på ikea med hela sin svärfamilj. Hon beskrev sin pojkväns sinnesstämning med ordet euforisk och det måste vara enda gången i världshistoren en man har kunnat beskrivas så när det handlar om ikeabesök. Han har föressten också en blogg. Kika in den här.
Vi börjar ju bli som familjen schulman,baske mig.

Nej kanske man skulle stila upp sig lite och sen dricka en öl (kan bli 2,max 3..) med damerna. Jo så gör vi.

fy vad ful,får man låna?

Jag har köpt en ny träningströja. Min syster kommenterade köpet med "åh vad löjligt,en skidtröja,en sån kan man ju inte ha!" och har sedan gått omkring med den på sig hela dagen.

oväntat värre.

Nej nu blir jag så upphetsad så jag kissar ner mig! The bitch tour med Linda och Fadde kommer till O´learys i Gällivare!

stimorolsmile.

Det är en lite underlig situation att ha sina båda föräldrar hängande 3 cm ovanför sitt ansikte med munnen, fullt upptagna med att pilla och greja med sina tänder. Min mor extraknäcker som tandsköterska åt min far under hennes sista semestervecka och därav denna fina upplevelse. Nu sitter jag med halva munnen bortbedövad och har just med nöd och näppe lyckats få i mig en macka och ett glas juice. Efter varje tugga var jag tvungen att kolla så att allt inte hamnat utanför munnen istället för i den. härligt.

Nu ska jag lägga mig i mitt forna flickrum  här i kullen och läsa ännu en av mina misärböcker (min syster frågar mg varför jag aldrig kan läsa roliga,lyckliga böcker?) och låta lillasyster rynköga sova en timme till innan jag drar med henne ut på gården för intensivsolning. Det gäller att passa på mina vänner.


bostadsbrist.

Gårdagen spenderades med E,tillfälligt på besök frän götlaborg och Nonnon som förmodligen har ett av kommunens segaste jobb,vilket gjorde att vi var tvungna att åka till henne och dricka kaffe direkt efter vårat fika i pluppskogen. Jag och mina två vänner har alla gemensamt att vi just nu befinner oss i  lägenhetsaffärer. Det är ett enda elände av uthyrningar,andrahandskontarkt,uppsägningar och inflyttningsdatum just nu ska ni veta.
Man kan bli nervsvag för mindre.

Så fort man lagt ut ägenheten på blocket eller liknande förmedling börjar cirkusen. Och allvarligt,vad är det med folk egentligen? E ska hyra en lägenhet där ägaren lekt Extreme homemakeover och målat hela hallen samt badrum i samma blå nyans som vägskyltarna är i. Det här med förarbete såsom att tejpa lister hade han förbisett och när han ändå höll på hade han målat taket,duschstången och badrumskaklet i samma diskreta blå nyans.

Och  neej, jag tänker inte hyra ut min lägenhet för en engångssumma på 3000 kr för en 4månadersperiod när min månadshyra ligger ett x antal hundralappar däröver och nej vi är inte intresserade av att ta över din "svinsnygga lampa med såndär dimmer och allt" i utbyte mot att du slipper städa ur lägenheten eller liknande! och Nej,man kallar inte nån man aldrig har träffat för "ey mannen" när man ska göra affärer.

vad är det som är så svårt? Kom och titta på lägenheten alt. visa lägenheten. Vi skriver ett kontrakt,du betalar hyran och får en nyckel. No more no less. punkt slut och därmed basta.

Mäklaryrket är inte mitt kall,I´m telling you.

så är det nog.

Man kan inte alltid veta vad man vill eller var man ska. Men om man iallafall vet vad man inte vill så har man kommit en bra bit på vägen tror jag. Jag har förövrigt beställt julgardiner igår,jag borde spärras in omgående.