sova sova sömn.

Om ens sällskap för kvällen som bara skulle vila ögonen en stund nu har börjat snarka högljutt och inte svarar på tilltal,får man dricka en öl själv då eller? Själv sov jag till efter 13.00 idag,som den förvuxna tonåring jag är...:)

mellandagsrealisation.

Idag samlade jag ihop mitt entourage som numera går under smeknamnet "bamsingarna" och drog ut på mellandagsrea i Gällivare. Jag kom hem med tvål,ost,skinka,toapapper,mjölk och fil. Shop til´you drop liksom.
Vid en normal mellandagsrea brukar affärerna rea ut grejorna som funnits i affärerna före jul för att få plats med vårnyheterna men i Gällivare kör de på en annan taktik. Här plockar nämligen butiksägarna fram saker från förra sommaren,som säkert legat i något förråd någonstans och rear ut dem istället. Kanske med hopp om att de plagg vi ratade då på något sätt ska falla oss i smaken nu när det är 50 % rabatt på dem.

men man ska inte klaga! för billigt blir det och julklappspengarna ligger så fint kvar orörda i ett kuvert.
Imorgon ska jag göra ett gästspel på ett jobb där jag inte satt min fot på 3-4 år. Nu måste det verkligen vara personalbrist! :) Vi ses kåmpizzar!

Grattis lilla Lina.

Idag fyller våran Lina år! Jag meddelade födelsedagsbarnet att vi nog kommer och firar henne lite senare eftersom åtminstone jag känner mig lite tagen efter gårdagen.
Men iallafall, GRATTIS kompis,vi älskar dig!

All I want for christmas is ...us.

Eftersom det inte fungerar att låna musikvideo från youtube så ber jag er alla att helt enkelt ladda hem jason Mraz med sången "All I want for christmas is us". Det är min julhälsning till er som mitt hjärta slår lite extra hårt för!
God Jul mina vänner,ta vara på varandra.

beach 2008,närmare än man tror.

Om man får träningsvärk av att spela tre serier bowling,är man världens mest otränade människa då?

madness.

I två veckors tid har jag högljutt deklarerat om hur alla mina julbestyr som innefattar att man måste trängas i affärer bland folk ska vara klar minst en vecka före jul eftersom jag helt enkelt vägrar att ge mig ut på stan helgen före julafton då folk är som tokiga och det är så tätt i affärerna att man inte kan andas.

Ändå kom jag på mig själv att stå och köa på systembolaget idag. Löningsdag,fredag och två dagar kvar till julafton. Vad är det för fel på mig?
image151

(Ungefär såhär var det på Gällivare systembolag! Jag lovar!)

Nu börjar vi!

Det är jullov mina vänner. Jag tänker strunta i min examinationsuppgift jag har att skriva,den ska vara inlämnad först i mitten av januari och det är ju oceaner av tid när man pratar skolarbete. Jag vet inte var den här terminen och 16 veckors praktik tog vägen men nu är det iallafall gjort. Det har varit jobbigt,roligt och väldigt lärorikt.

Idag åkte jag och sis till Gällivare flygplats för att hämta hem älskade Nonno och väntesalen var precis som en scen tagen ur filmen "Love actually". Fullt med hemvändare,kära återseenden och massor med kramar och pussar och kärlek.  Jag träffade 2 klasskompisar från grundskolan och diverse andra kändisar. Nu mina vänner,tycker jag vi kör igång med julemyset! är ni med? :)

prima skinka.

Det blev en julskinka tillslut! Det blev även fiskgratäng och chokladbollar! Jag körde liksom allt på en gång när jag ändå höll på att  grisa (hahaha "grisa"...juleskinka,fattar ni?) ner i mitt kök. Fisken åt vi dock tll middag och julskinkan står nu i kylen och ser rätt fin ut om jag får säga det själv. Min syster har hävdat att chokladbollar inte är något man bakar när man passerat åldern 12,men säg mig,finns det NÅGOT bakverk som är godare till kaffe? Jag tror inte det.

Nu ska jag äta lunch och sedan åka och göra min näst sista dag på medicin. Jag har även råkat ställa till det lite klantigt för mig varav min syster nyss mottog ett mess som löd;
 "jag har ångrat mig,köp det där jag bad dig om,kosta vad det kosta vill!!"

vi säger så! Ha en fin onsdag.

Är min skinka rå?

Det är baske mig inte lätt det här med julskinkor mina vänner.  Det hela började med att S ringde mig under ett arbetsskift för att meddela att han gått en tipspromenad och vunnit en julskinka. Jodå. 2,5 kilo vägde denna lilla ex-grisen också. Eftersom vi aldrig har behövt tillaga vår egen juleskinka så är ingen av oss direkt expert på området men jag tänkte liksom att man skjutsar  väl in skinkan i ugnen och sen får den stå där någon timme. jodå.

Igårkväll började vi titta på skinka och till vår glädje såg vi att det stod recept på plasten som var runt skinkan.
"Tillagas 10-15 minuter", stod det.
 Här ser man vilken nytta man har i 2 år universitetsstudier där man alltid får lära sig att använda sig av tanken "är detta rimligt?".  För nej,en skinka på som väger lika mycket som ett nyfött barn kan omöjligt bli klar på "10 till 15 minuter", det är icket rimligt! (vem sa att det var onödigt med studieskulder på 190 000? Ni ser vilken nytta man har av sina förvärvade kunskper!)

Här tog ett frenetiskt googlande och sökande i kokböcker vid och tillslut kunde vi enas om att det är griljeringen som ska på efter att skinkan är klar som tar 10 minuter i ugnen, för att tillaga sjlva skinkan får man räkna med en timme per kilo skinka ungefär. nu vet ni det. Efter den informationen gick vi och lade oss och utlyste morgondagen (läs:idag) till den stora skinklagar-dagen!

Imorse hade S upptäckt att det stod "kokt julskinka" på förpackningen. Julskinkan är tydligen redan tillagad??
Jag står här med skinkan i famnen och ser ut som ett frågetecken. Ska den tillagas eller inte? Det står onekligen "kokt julskinka" på den men den ser hel rå ut. ska den se ut så? är det bara att smeta på griljeringen nu?


Det är smärtsamt att bli vuxen och inse att det fullproppade julbordet som man alltid satt sig vid inte har lagat sg själv.

fortsättning följer...

Du kling,du kan skicka vinsten till mig!

Elin Kling ni vet,stureplans lilla fashionista lottar i sin blogg ut finafina grejer i form av någon slags julkalender. Det enda man behöver göra är att skicka in en bild på sig själv med "dagens outfit" och sedan väljer Elin ut den hon tycker har den snyggaste kreationen. Jag har tidigare skrivit om vad jag tycker om detta "dagens outfit-fenomen" men jag vill vinna lyxiga grejer till mig själv.

Så vad tror ni kära vänner? Här är jag och min syster i lördagens genomtänkta och in i minsta detalj filande outfiter...
image149image150

Elin bär: Grått underställ och svarta sockar i herrstorlek.
Jag har dagen till ära svidat upp mig i: Svarta urtvättade underställsbyxor,skelettsockar(de lyser i mörkret),vitt linne och adidasjacka.
Lägg även märke till den klassiska "jag är kissnödig"-posen som alla modebloggerskor får till!;)

Som sagt Kling,avblås tävlingen och skeppa iväg priserna till mig omgående!

Kära tomten...

image148

give mama a big smile.

Jag hittade just dessa bilder i min digitalkamera. Alltså,jag fattar inte varför jag inte har tänkt på att bli fotograf tidigare? helt ofattbart liksom.


   

Välkommen älskade unge!

Inatt födde en av mina bästaste och äldsta vänner världens finaste lilla pojke. Jag trotsade allt vad besökstider heter och smet ner på BB för att se lillprinsen när min arbetsdag var över. Klockan 4 imorse vaknade jag till och såg då mms:et jag fått, föreställande den nykläckta knodden, och var genast tvungen att väcka mitt sovsällskap så denne också skulle få ta del av sötnosen. Jag blir lycklig ända in i själen när mina vänner  envisas med att föda såna här fina ungar! :)

det här med vinter,är det så kul egentligen?,del 3.

Idag krockade jag med mina föräldrars bil. Det var väl sådär bra om man säger så.

A hallelujah moment?

Angående Idol igår va...
Jag har aldrig förstått vad alla tycker är så fantastiskt i Amandas uppträdanden men när hon sjäng Leonard Cohens "Halleluja" igår så höll jag baske mig på att börja storgråta,trots att jag samtidigt hade en sjövild 2-åring som klättrade på min rygg. Jag älskar den låten.

och det här med Andreas. Nog för att Juryn s k a vara taskig och elak men att skicka upp Andreas att framför låten "Konga" var nästan magstarkt t.o.m för att vara dem. Kan någon göra en sådan låt bra? Har man någonsin ens uppfattat vad det är de sjunger i orginallåten?
Att skicka upp honom,en stel kille som inte har kunnat röra sig till en enda låt under hösten,för att framföra en låt där man ska skaka ass:et av sig för att det ska bli bra,är ungefär som att tvinga upp ett mobboffer på roliga timmen i skolan för att göra ett uppträdande. Något man gör ENBART för att få se någon göra bort sig.
Så taskigt så jag nästan ville gråta igen! Jag tycker att stackars Andreas borde stått blickstilla alternativt gått helt bananas utan den minsta koordination bara för att reta slag på den där juryn.

Huga,den där kirsthi får man ju mardrömar av! Dags att lägga ner konceptet nu.