again and again and again.Imorgon hämtar kattmargot min lilla Julia också. och jag är ledsen ända inifrån hjärtat. Jag grät som ett barn när de bar ut tre döda katter från en övertänd lägenhet på "livräddarna" på tvåan. Lilla Julia,som ligger tätt intill mig hela natten med sitt lilla huvud på min arm. det har inte varit någon bra vecka det här.
Nu låter jag tårarna droppa ner i farmakologiboken. och låter Julia vara orsaken. det är enklast så.

I

Note to my self:

Ät inte tre blodpaltar innan du går på ett 75 minuter långt fyspass.

the best things in life are free. and small.

Kyckligen och grönsakerna är i ugnen. vinet är i kylen och en mintuu värmer i magen. Grabbarna har satt på bastun och svågrarna sitter nu i vardagsrummet och löser diverse världsproblem.  en ny fin tröjklänning ligger på min säng och Moneybrothers nya skiva spelas Jag njuter av de små glädjeämnena i livet. det får vi aldrig glömma att göra.


Fergielicus

Fergielicus

Till beach 2007 ska jag se ut som Fergie tänkte jag. Här ska bokas body pump-pass så iksukortet glöder! Realistiska mål är A och O för att lyckas mina vänner! Var sjutton jag ska få tuttarna ifrån är det enda jag inte klurat ut än.

Du är så spännande.

Jag vet inte varför,men av någon anledning så älskar jag vardagsliv. Andras vardagsliv.
Jag roar mig och följer intresserat bloggar av vanliga människor med vanliga liv och tycker det är jättekul att läsa om hur de inreder sina kök,vad de gjort på jobbet,vad det bråkat med sin partner om o.s.v.

På samma sätt som jag tycker om att gå och titta in i folks fönster (okej alltså på håll - från gatan. jag smyger inte omkring utanför fönster,just to make it clear) när jag är ute och promenerar. Titta på deras gardiner och undra vad det är för människor som bor där och vad de lever för liv.
Jag fascineras helt enkelt av vanliga människor. Stureplansbloggar i all ära,det är väl kanske kul att titta på det fina folkets kläder och förehavanden men efter ett tiotal musklick på sidan roar det inte mig längre. Vanliga människor är däremot spännande och intressanta. Lika många människor som det finns där ute,lika många livshistorier finns det att berätta. Jag har ibland tänkt på att jag hade velat göra en dokumentär. Plocka 10 människor från gatan och låta dem berätta om sina liv och vad de varit med om. Det hade blivit hur bra som helst. I´m sure.

Däremot kan jag aldrig tro att någon är intresserad av mitt vardagsliv. Jag försöker ibland printa ner vad som hänt under dagen men de flesta gånger faller texten under raderingsknappen. Det kan ju knappast vara intressant att jag vaknat,varit och handlat med mor. mor och far skjutsade ner mig igår och stannade över natten. Mami ville köpa abnorma mängder krukväxter åt mig,jag protesterade men lät henne tillslut köpa en aloe vera- kaktus åt mig. Precis som när hon strax före jul var här och ville överösa mig med julpynt till lägenheten. den gången fick hon köpa en trätomte för 19 kronor åt mig. Jag älskar henne.
Sen tvingade jag mig till några timmars plugg (jag är så less nu) innan jag knatade bort till K & J som bjöd på middag innan vi kollade på 10 avsnitt av sex and the city. K blev glad åt dvdboxen hon fick i julklapp.
sen cyklade jag hem. jag var livrädd och mörkrädd hela vägen. och nu är jag här.

Alltså allvarligt. jag har lust att radera det jag just skrev men låter det stå kvar. var det vardagsliv som var det spännande så var det! ;)

sweet fifteen.

Jag är beskylld av min syster som i sommar fyller 15 för att ha förstört allt för henne. Hon menar att eftersom jag är förstfödd dotter i familjen så har jag fått bana väg för de varierande regler som de flesta stackars tonåringar får stå ut med. Hon menar att jag fick förtroenden som jag sedan effektivt lyckades spoliera och hon därför nu "aldrig får göra någonting!!"

Jag är så glad att jag vuxen! det var hemskt att vara 15!


Ovannämnda syster frågade min mamma om hon fick åka på hultsfreds festivalen i sommar. Min ömma moder sa ett bestämt nej men föreslog att de två tillsammans kunde åka till Pite dansar och ler istället.

Min 15-åriga syster stormade in på sitt rum och smällde igen dörren.

Förlåt mig,älskade syster :) Tro mig,det kommer bättre tider.

så som vi gör.

Jag pratade med en av mina allra bästa vänner. Hon var tvungen att ta ett tidigare tåg ner till Stockholm efter julfirandet här i lappmarkerna eftersom hon ska flytta till en ny lägenhet och hennes flytthjälp nu hade råkat sälja sin bil (!) men hon hade kommit på att det skulle gå ändå...om hon lyckades packa ner hela sin lägenhet i konsumkassar.

varför jag skriver detta? för att det är precis såhär vi gör i den här umgängeskretsen. när vi flyttar t.ex.

I love them,from the bottom of my heart :)

Hej tenta,here I come!

Jag gjorde en deal med mig själv som gick ut på att när jag gjort häftet med miljoners miljarder (eller 147 för att vara exakt) instuderingsfrågorna till tentan,så skulle jag få beställa mig något tjusigt klädesplagg.

Jag är nu färdig för att dunka huvudet i tangentbordet och rycka av mig mitt hår samt elda upp det och hitills är hela...tataa...8 frågor gjorda! Jadå,ni läste rätt, å t t a stycken med ett utropstecken bakom.


men en liten pepitarutig skjorta fråm H&M kan jag väl få för det? Det tycker jag allt 8 frågor om astrosklerosprocessen kvalificerar mig för,vad tycker ni?

Kom aldrig mer tillbaka (men snälla gå inte)

Det är något stort och väldigt modigt att kunna erkänna att anledningen till att man blir elak,dum och en liten jubelidiot i vissa situationer,helt enkelt är att man känner sig så liten och livrädd. Rädd för att inte räcka till och rädd för att bli lämnad. Rädd för att förlora något man älskar.
Det är stort att kunna se igenom sina egna svarta känslor och erkänna det. För sig själv och den man blir arg på.

"Jag lever varje dag med rädslan att hon ska lämna mig", Sa Micke Persbrandt i en intervju på den tiden det begav sig med den där Maria.
 

Det är stort och beundransvärt att kunna erkänna det.
det ska du veta min vän...

ett äventyrens år!

Inatt drömde jag en hemskt dröm som handlade om att våran mollyskrutt dog en blodig död. När jag och steff vaknade framåt 13-snåret (I löv jullov/eftermiddagsveckor) slog jag upp min dröm i vår drömtydningsbok. På olika sätt betyder både drömmar om döden och drömmar om katter att man håller på att genomföra en förändring av något slag i sitt liv. eller att man är på väg in i något nytt. en ny tid.
Det känns som en passande dröm den första natten på det nya året!
På tolvslaget i söndags när vi kramats och skålat och ropat det obligatoriska Gott nytt LÅR åt alla som kom i vår väg! (ja,vi är en extremt humoristisk umgängeskrets ;) så sade min ömma broder;

Det här ska bli ett äventyrets år!

och det ska det. det gäller bara att komma ihåg att de största äventyren inte behöver vara fallskärmshoppen,jorden runt-resorna eller de stora händelserna. Ibland gör man de häftigaste resorna inuti sig själv.

oj.
nu blev jag djup. bäst jag drar iväg till Lina och hjälper henne med stoppet i avloppet för att komma tillbaka till marknivå! Gott nytt 2007 dudes! :)

det är nytt år,förlåt dig själv.

För allt du hatar hos dig själv - förlåt dig själv.
För allt du skäms över.
För allt du är stolt över.
För allt du vill dölja.
För allt du vill visa upp.
För allt som inte blev som det skulle.
För allt du är.
För allt du vill vara.

Förlåt dig själv.

måhända gapig men iallafall snäll.

Jag må bli högljudd och ganska gapig när jag fått lite vin innanför den berömda västen. Jag dra mig varken för att gapskratta,dansa den interna gunilla-dansen,skrål o skrälsjunga eller dra egenkomponerade underbart dåliga men ack så i stunden roliga skämt. och säkert blir jag helt enkelt lite too much ibland.

men!

något jag inte gör är att bli dum och elak. Jag trampar inte på folk och sätter mig inte över andra människor.  och sålänge jag inte gör det så tänker jag inte be någon om ursäkt.

Gott nytt år mina vänner! och HEJ BARA! som vi uttryckte det igår!;)