leave me alone,I wanna go home.Hyvää Suomi!

Jag mår illa.

Höjden av klenhet måste vara att bli "åksjuk" (hoppsjuk?) när man hoppar studsmatta? Jag är en sån mes. Jag blir illamående av allt! Jag kan för bövelen inte ens ligga på såna där flytmadrasser man köper när man är utomlands utan att bli sjösjuk,för att inte tala om alla gånger jag börjat må illa när man åkt bil - under stadskörning!

hopp o studs.

Om vi hade haft tillgång till en filmkamera igår och sedan skickat in filmen till Americas funniest homevideos så lovar jag att vi helt utan konkurrens hade knipit de där 10 000 dollarna man tävlar om.
Det hela började med att vi skulle skruva ihop den nyinköpta jättestudsmattan som anlänt under dagen. Vems idé det egentligen var att köpa ett sådant spektakel är lite diffust,en dag kom min mor helt enkelt hem och sa att hon köpt en studsmatta. I vår familj finns det numera inga barn under 15 år och min yngsta syster såg ut som ett frågetecken när min mor försökte med ett  "-jamen du har ju sagt att du ville ha en sån!"

Iallafall. Om en instruktion till en studsmatta innehåller ord som "helt normalt" så ska man börja fatta misstankar. Det som man enligt instruktionen skulle klara på två man urartade i ett familjeprojekt med grannungarna samlade på första parkett för att bevittna eländet.
Min syster gormade och domderade order,pappa försökte behålla lugnet och dirigera oss och jag och mamma skrattade så hysteriskt att vi a/höll på att kissa på oss och b/ inte kunde hålla ihop ramen som vi försökte få ihop! så fort vi fått den att sitta ihop på ena sidan föll den isär på den andra.
 Efter många omorganisationer av bemanningen fick vi tilslut ihop studsmattan och jag erkänner att mitt studerande har blivit något lidande pga av denna uppfinning. 10 minuter hopp o studs ska tydligen vara likvärdigt som 40 minuters rask promenad?

Hur man hittar 10 sidor.

Allt som står i en 600 sidor tjock bok med det upplyftande namnet Nursing research - principles and methods, kan omöjligt vara viktigt! Jag och min far kom fram till att troligtvis är det endast sisådär 10 sidor i en bok som denna som man egentligen behöver läsa. Frågan är bara hur jag ska komma på vilka dessa 10 sidor är?

Kanske kan jag mejla min lärare som på frågan om vilka områden som ska komma på tentan gav svaret "det kan komma vadsomhelst från alla kapitel i hela boken!" ? Jag älskar när man får raka svar på sina frågor!

Taxichaffisarnas bästa vän.

-Var vill du åka?
-Jag vet inte riktigt,jag tror det kanske är på axtorpsvägen ungefär....och ungefär...kanske nummer 38?

Taxichaffisarna måste älska mig. och det var inte nr 38 jag skulle till,det var 21,och en helt annan väg.

För det tog mig en timme att se såhär osminkad ut ju!

S (kvinnlig vän) - Jag måste köpa strumpbyxor,men inte såna man får barbieben av!
A (manlig vän) - Vad är barbieben?
S - men såna där alldelens glansiga och skimrande! Jag måste hitta såna som inte syns,så det ser ut som om man inte har strumpbyxor!
A - Men ha inga strumpbyxor alls då!
S - Men åhh,det kan jag ju inte fattar du väl!

Ni killar skulle bara veta hur mycket jobb och produkter det krävs för att få oss tjejer att se så naturliga ut! :)

hejdå skola!

Mina damer och herrar,jag har haft min sista föreläsning för det här ÅRET. Nej,inte inför sommaren utan för hela 2007! Nu väntar 2 veckor egna studier innan tentan skrivs i början av juni. Efter det blir det jobb i Gällivare följt av en hel termins praktik. det känns faktiskt lite konstigt..och ja..t.o.m lite vemodigt. För jag tycker ju så mycket om kidsen i min klass och i dag när vi åt lunch skrattade vi sådär extra mycket åt ingenting så det kändes ännu vemodigare att vi inte ska ses på så länge! Sen har vi bara en skoltermin kvar innan klass ssk 1/06 ska vara färdiga syrror! HEMSKA TANKE!!

men innan dess ska vi brännbollsyra ihelg,min man plus diverse följeslagare är på intåg i just detta nu. Vi håller tummarna för solsken! Jag tänker tillbaka ett år i tiden och blir lite varm i magen,mycket har hunnit hända sen dess. Vi ses mina vänner.

dance your pain away.

Nu har det verkligen snurrat för henne.
 Jag tycker så synd om denna trasiga människa.

om att komma till insikt.

Alltid när jag och mitt "gäng" sitter och äter lunch så är det ett brett fält av samtalsämnen som hinner avverkas och kasten är ofta snabba mellan det ena och det tredje. Idag diskuterades lexingtonlakan,mindre lämpliga ämnen att skriva C-uppsats i och hur bullar som inte smakar något annat än fett och socker ändå kan vara så goda?

Under dagen i en helt annan diskussion fick jag även höra en sak som fastnade;

"man har levt som en elak idiot och smugit ut från trapputgångar halv 8 på söndagmornar när ens kille trott man varit hemma, man har aldrig kunde lämna sin telefon obevakad eftersom man har skrivit sms som inte är okej och man har alltid varit rädd att sanningen skulle komma fram. Men just då,när man var uppe i det så rättfärdigade man sig själv och tyckte inte det var så farligt. Det är först när man levt så man inser vilken befrielse och lättnad det är att leva i ett ärligt förhållande där man INTE gör så mot varandra. Jag tycker  så synd om folk som lever så numera,det är  så själadödande."

smärtsamt sant mina vänner.


Ett förvirrat barn av modern tid.

Ja vi är baske mig en förlorad generation men faktum kvarstår; hur gjorde man innan mobiltelefonerna kom?
Hur får man tag på en person som bara har ett hemnummer?
Jag blev alldelens ställd när jag fick svaret "nej" på frågan om personen jag sökte hade något mobilnummer jag kunde ringa. Hur gör man då? Jag skickade ett mejl där jag bad killen ringa upp mig så fort han såg detta eftersom jag provat ringa hans hemnummer och kände mig som en regelrätt stenåldersmänniska.
Hallå vad är nästa steg liksom? brevduvor?

Sjusovarväder.

image84

Om man inte tittade i almenackan så hade man lika gärna kunnat tro att det var oktober ute.
 Tur att man har trevligt sällskap att stanna inne med!:)

18:e maj - snö.

Idag när jag slog upp mina gröna (fel,det var egentligen först när jag vinklade upp persiennerna) så hade Gällivares gräsmattor återigen bäddats in i vit snö. Jag blev lite glad,jag menar det är ju kul med lite omväxling efter två veckors oavbrutet regnande. Det är baske mig inte konstigt att man blir lite inårvänd och eljest som norrlänning. På söndag beger jag mig mot Umeå igen och hoppas på lite försommarvärme såhär sista veckan i skolan. Jag har endel grejer att stå i innan jag lämnar björkarnas stad för sommarvistelse i lappmarkerna. Jag måste  tömma min lägenhet så mina hyresgäster (vilka det nu blir) får plats,jag ska försöka få klarhet i var jag ska tillbringa min höst,jag ska gå på några föreläsningar och sen ska vi vara glada på brännbollsyran. Men precis som min bästa vän Nonno sa så lade vi ribban för högt förra året så yranhelgen kommer aldrig mer bli lika rolig! ;)
Jag kommer sakna henne hos mig iår!

OCH; jag har insett hur skönt det är att ibland få hjälp med saker och ting. Ibland behöver man en oväntad insats från någon för att inse det. Kanske behöver man inte alltid fixa allting själv och dra på sig ett magsår på kuppen?Kanske är det egentligen helt okej att inte hinna eller orka med allting själv utan helt enkelt acceptera att det inte är ett nederlag att hjälpas åt? En lektion till alla duktiga flickor där ute.

Jomensåruvetatt.

Idag stod valet mellan att kristiskt granska en artikeln med namnet "Non-blanchable erythema as an idicator for the need of pressure ulcer prevention - a randomized-controlled trial"  eller åka runt och hälsa på vänner,dricka minst 10 koppar kaffe,kika lite i affärer och nosa på en 3 veckors bebis.

Endel val i livet är betydligt lättare än andra.

Köp med dig nåt på vägen hem!

Idag skulle min bättre hälft bara skjutsa hem en kompis. Han kom hem med en nyinköpt 40tums TV.
Jag har för längesen slutat förvånas över det manliga släktet. Det är bäst så!:)

Bra på geografi,sämre på engelska!;)

Under gårdagens eurovisionstävling;

-Vadå Austria?,Australien ligger ju inte i europa!

Vi sitter i samma bil.

Ämnen man kan avverka under en bilfärd:

1. Vem vann egentligen femkampen man hade mellan skolorna när vi gick i sexan (läs:snart 10 år sen)?
2. Är vampyrer varulvars barn?
3.Vad heter tårna mellan stortån och lilltån? (mellantårna? pektån? ringtån?)

sopor.

..och det här med att sopsortera liksom? Ni som vet,blir allt förstört om man råkat slänga ner lite järn i pappersinsamlingen? Jag säger inte att jaaag har gjort det...men blir det det? tacksam för skyndsamt svar.

beach 2007,någon?

TV 3 drar sitt strå till stacken i kampen för att lindra bikiniångesten när de visade Victorias secret-modevisningen ikväll. Om man vill se donnor med ben som går ända upp ska man inte missa detta. En liten blåslampa i baken för oss som råkade glömma men sen kommer på att börja träna till beach 2007 i mitten av maj någongång. Men jag är rätt glad ändå! ;)
image83

men kanske en bandeau då älskling?

Ibland förvånar det manliga släktet en kvinna. Som när min man helt plötsligt sa "bandeaubikini" och visste precis vad det var när vi diskuterade min planerade bikinishopping. Tillexempel.

image81

Forza!

Idag ska jag prova träna Forza. Jag vet en person som skulle utbrista; störtlöjligt!-mankanfaktisktgåpågymeller ut i skogenochspringaommanbehövermotion om jag ens nämde det,men man ska prova allt minst en gång här i livet sägs det ju! (förutom knark,det säger mamma.)

image80

Don´t worry,be happy!

image78

image79

Idag när jag kände mig lite låg och tyngd av livet så damp ett mms ner i min mobil. Och vem kan bekymra sig över småsaker när hela Evelinas uppenbarelse liksom bara lyser ett enda stort; "Dont worry,be happy dude!"

 :) Jag saknar dig och din mamma älskade älskade gullunge.

I`m as serious as cancer!

Jag läser i aftonbladet att världens sämsta låttexter är korade. Och vad annat kan man säga än att textraden;


"I'm as serious as cancer, when I say rhythm is a dancer"  är väl värd sin plats?

Nej nu har jag viktiga saker att uträtta här,t.ex lägga mig i min nygamla soffa och kolla på sjunde himlen.


boendeform: lite blandat sådär.

Mina vänner, prova att ha tre lägenheter som du och din partner antingen bor i,halvbor i eller hyr ut till någon annan. Lägg sedan på att ni periodvis är sambos och periodvis är särbos och dessutom äger en heldel möbler gemensamt men ändå har en heldel egna grejer från tidigare sololiv.
Igår när vi fått upp en (av två) soffor på ett släp så satte vi oss tungt i den och konstaterade att vi skulle bosätta oss där, i släpet ,alternativt i en stuga mitt ute i ingenstans långt ifrån civilisationen!

Om man inte blir bra på att organisera efter de här åren så blir man det aldrig!:)

God bredbandssupport del 2.

Del 1 kan läsas här.
Min goda vän S har i princip ett år haft strul med att få igång sitt bredband. (detta är också lite synd eftersom jag har fått förfrågningar om hennes MSN av diverse karlar)
Efter många minuter med support kläcks det briljanta förslage av supportkillent;

-men har du ingen kompis som kan hjälpa dig med det här?

Say what? varför in i allra glödhetaste tror han att hon ringer support för egentligen?? för att hon så gärna vill ha någon att prata bort några minuter med? för att hon har massor av kompisar som står i kö för att hjälpa henne med bredbandet men att hon mycket hellre står i telefonkö i 32 minuter ? Jag vad vet jag liksom?

Några dagar senare ringer det på dörren och utanför står den utlovade "bredbandsteknikern" som S nu lyckats bråka till sig. Bredbandsteknikern i fråga presenterar sig så klämkäckt och börjar sedan prata på i ett tempo som får brudarna i ordjakten att framstå som lamslagna. Här börjar S ana oråd. När hon väl visat honom datorn och bredbandsuttag kryper sanningen fram;

-alltså jag jobbar som golvläggare egentligen,jag kan egentligen inte sånt här. Jag kanske måste ringa support?

Applåd Telia. applåd.

När jag blir stor.

En tanke slog mig idag när jag promenerade bort mot östra paviljongen för att skriva en tenta i organisation och ledarskap imorse. Jag rör mig framåt! Om 1,5 år har jag utbildat mig till ett yrke. Då blir jag legitimerad,med en yrkestitel och det känns som om jag då tagit ett stort steg och lagt till en pusselbit i det stora pusslet med "vem jag kommer bli när jag bli stor".

men samtidigt vet man aldrig,efter nästa termins praktik kanske jag ångrar mig och satsar på min plan B och blir trollkarlsassistent istället.
 Det verkar vara ett trevligt jobb där man får stå på scen i glittriga klänningar och hålla i duvor och kaniner som för tillfället inte används i trollandet. Synd bara att det verkar lite knapert med tjänster sist jag kollade på ams...


träningstankar.

 är det inte en ganska konstig situation att ligga på ett golv i en sal med 40 andra personer och göra rumpövningar? Om man tänker efter?

dagens antiklimax.

Så fort jag kom innanför dörren hade jag som plan att ringa frisören för att äntligen få bli lite fräsch i barret igen...

...sen hittade jag en elräkning på 2026 kronor på hallgolvet och insåg att jag får nöja mig med att ha håret i hästsvans ett tag till.

Nu har jag inte tid att skriva mer,jag måste gå ut på balkongen och jubla ihjäl mig. klart slut.

I´m so sorry I was blind.

Maybe I didn't treat you
Quite as good as I should have
Maybe I didn't love you
Quite as often as I could have
Little things I should have said and done
I just never took the time

You were always on my mind
You were always on my mind

Maybe I didn't hold you
All those lonely, lonely times
And I guess I never told you
I'm so happy that you're mine
If I made you feel second best
Boy, I'm so sorry I was blind

You were always on my mind
You were always on my mind

hurra för våren!

Kungens födelsedag a.k.a. valborgsmässoafton firades genom ren madness på ett schlagerdansgolv! Jag skrek "ÅH MIN FAVORITLÅT", vilken låt som än spelades och det var crazy bananas ända tills stället stängde. Jag var otroligt tacksam över att jag tryckt ned sneakers i väskan när vi skulle ta oss hem för hur tjusigt vi än må tycka 8 centimetersklackar är så är det långt ifrån de mest fotvänligt ergonomiska skor man kan trycka ner sina stackars fossingar i. Då var det officiellt vår då mina vänner. Nu har jag en liten bok om genus att plöja igenom. :)