valborg ni vet!

Strålande solsken och shortsväder. Sämre väder har man ju varit med om på valborgsmässoafton! :)
Det måste vara för att det är valborg,kristihimmelfärds och kungens födelsedag på en och samma gång. Kram på er!

En riktigt rebell.

image195
Kolla vilka rebeller jag och min uppsatspartner Sofia är! Ni ser skylten i på pelaren i bakgrunden som talar om att det är strängeligen förbjudet med dryck i biblioteket,ändå sitter vi där med våra colaburkar helt öppet. We´re living on the edge,så att säga...

(Sofia säger förövrigt att skylten faktiskt betyder att man inte får dricka sprit och öl i biblioteket. Så då är det ju lugnt. Än sålänge.Vi är ju som sagt inte klara med den här c-uppsatsen än..)

sånt man bara inte gör.

Det finns vissa saker man bara inte gör! Som att spruta på sig jättemycket vaniljparfym när man ska åka på en proppfull eftermiddagsbuss. Sånt gör man bara inte! och vanilj sen,varför inte nöja sig med att använda det till småkaksbak?
Tänk på oss åksjuka för sjutton (eller alla allergiker för all del..)!

If I stop lying I´ll just disappoint you.


Okej,here we go again men jag kunde inte låta bli att se det andra avsnittet av "Sanningens ögonblick".
 Det är sådär som de säger om överkörda djur på gatan. Man vill inte titta men kan inte låta bli. Jag och N telefonerade varandra i reklampauserna och kved till varandra. Jag tycker det är så hemskt och jag får sån ångest! Så många sätt det finns att såra varandra på,och så ofta vi människor gör det iallafall... det känns liksom inte som att det behöver provoceras fram i ett underhållningsprogram. Vi brukar fixa det ganska bra ändå,tyvärr..

Love..actually.

Sådär. då var räkningarna betalda och det är ju glädjande att man får bo kvar,ha lamporna tända och surfa på nätet en månad till! Jag har infört en ny fredagstradition som går ut på att jag går hemma och drönar i mjukisbyxor och sovfrisyr. Det är inte dumt! Idag tänkte jag festa till det lite extra med att avfrosta frysen men jag hann aldrig så långt eftersom Notting hill gick på dumburken.
Jag älskar Notting hill. Den,och Love actually,är mina topp bästa feel good-filmer. Ibland måste vi människor få se filmer som vi vet kommer sluta lyckligt.

Och kärlek sen då. Kärlek är att komma hem och ha köpt en locktång åt sin fru,helt utan anledning,bara för att jag i förbifarten nämnt att jag hade behövt en sådan :)

nej men kanske lite sömn på det här,eller vad säger ni?

Leonardo da Vinci din snuskgubbe!

Det HÄR kan inte vara på allvar va? 
Man blir upprörd och kan inte gå till skolan p.g.a. av en bild från år 1492?
Ehh... okej.
Det är ju för bövelen bara att gå ut på stan och slänga ett öga på reklamskyltarna, gå in på aftonbladets nätsida,slå på kanal 5 eller glotta i tidningarna som säljs i tidningsställen på ICA så kan man hitta bra mycket mer upprörande nakenbilder än det där,men det är det ingen som reagerar på längre. Alltså people,kom igen nu va!?

image193  image194

Bingo Rimer v/s Leonardo da Vinci.

Vårtecken!

image192
Vårens första tussilagos här i Umeå. härligt va?:)

men vill man var fin..

Idag var det premiär för mina nya ballerinaskor.
Ikväll är det premiär för mitt nya skavsår.
image191

stinkljus.

Gose,jag erkänner! du hade rätt angående doftljus. De är vedervärdiga,iaf de som luktar vanilj. Jag tänkte passa på att elda lite oanvända doftljus nu medan jag lever utan min bättre häft med den känsliga näsan några dagar men uusscchh och uurrkk och fykatten och blää säger jag bara. Redan när jag pillade loss plasten runt  ljuset (och här snackar vi stort blockljus och inte litet värmeljus) så kände jag att det luktade väldigt mycket vanilj men jag placerade det i min ljuslykta iallafall och körde på.

Efter bara någon minut stank hela lägenheten så starkt av wonderbaum att jag kände en tung huvudvärk börja picka bakom pannbenet och illamåendet började killa i halsen. Som om inte detta var nog så hade jag nyss lagat en grej med kontaktlim PLUS smort in mina torra händer med en billiga handkräm som luktar kvalmigt och konstgjort av vilda bär (ja de står så iallafall,vilda bär.) Alla dessa hemska dofter på en och samma gång,ni kan ju tänka er! och trots att jag nu har låtit balkongdörren stå vidöppen så tycker jag fortfarande att det stinker.

Jag har lärt mig en läxa. Nu är klockan snart 22.00 och en nattuggla som jag ska sätta igång och baka lite. Jag fruktar bara att bakverken kommer ha en bismak av  vanilj,kvalmiga bär och en touch av kontaktlim när de är klara.

Ask me no questions and I won´t tell you any lies.

Jag såg på kanal 5:s nya underhållningsprogram "sanningens ögonblick" och fick sån ångest för deltagarnas vägnar att jag knappt kunde titta. Människor gör visst vad som helst för pengar. och för 500 000 kr liksom? det är ju ingenting.  Inte nog mycket för att det ska vara värt att få sitt äktenskap och andra relationer förstörda iallafall.

När jag läste psykatrikursen fick jag lära mig att man aldrig ska ställa frågor om man inte vet hur man ska hantera svaren man kan få. Det är inte så dumt att ha i åtanke.

"Jag hade villor och våningar,men jag hade inget hem"

You know the diamondrings,they never impressed me.
All the best I had in life,I got for free.


Pappa Rudolf och den där Nightingale.

Nu utmanar jag ödet men nu tror jag baske mig att det är vår. Det luktar ju grill ute! och när jag gick hem från S nyss så mötte jag en man som gick efter vägen utan skor. Jag vet dock inte om detta berodde på våren.
Men ni vet, i fredags satt folket mot väggen utanför skolan och solade och jag har sett några barfotafötter i ballerinaskor. Och det luktar grillning ute,som sagt. Enligt bondepraktikan ska det dock komma ett bakslag till med snö. Det meddelande en vän till mig som kan allt om lite och mycket.

och helgen då. Jag är nog den enda i Umeå som inte rasslat iväg om kvällarna med påsar från gröna butiken för att fira dendärårstidenmanintefårnämnafördåkommerdetsnöigen. Jag tillbringade fredagen med att städa min lägenhet,det var välbehövligt. Jag t.o.m putsade fönster! Idag har jag och S ätit Häagen-dazs och laddat ner "Sunes jul", alla 24 avsnitt från julkalendern 1991. Vi två har ju inte samma humor som alla andra men jag skrattar mig halvt fördärvad åt scenen när pappa Rudolf bakar knäck. kan det bli bättre?

Och kolla här alla ni som suckar åt alla gratissidor jag är med på. Kolla vad mycket prima tandkräm jag fått hemskickat!;)
 Jag donerade några förpackningar åt min uppsatspartner och hon radade så fint upp tandkrämen vid datorn när vi i fredags satt på medicinska biblioteket och nötte. Detta ledde till att tandläkarstudenter ville inleda konversationer och ta reda på om vi möjligtvis var blivande tandhygenister. Som hundtricket fast med tandkräm.

image190


På måndag går mina blivande yrkeskollegor ut i strejk och det var inte en dag för tidigt. Det är väl ändå dax att inse att Florence Nightingale-tiden är över och att sjuksköterskor inte ser sitt yrke som något kall längre. Vi har en treårig högskoleutbildning och ett ex antal tusen i studieskulder. och då har vi inte ens kommit in på ämnet om ett yrkesansvar som många människor inte har en susning om eller diskussionen om varför de viktigaste arbeterna i samhället är de lägst värderade. Nej det är bara att öppna börsen och hosta upp nu!

smidigt och enkelt och inget fungerar.

 Jag spillde just en stor kopp te över min odeklarerade deklaration och bankdosa till internetbanken. Det är så man jublar ihjäl sig som vi brukar säga. Jag skulle ta itu med min deklaration idag,det är ju så enkelt och smidigt nuförtiden när man kan göra det via internet med sin enkla och smidiga e-legimitation. Idag fungerade inte mitt e-leg och jag vet inte varför jag är förvånad.
För något år sedan övertalade CSN mig att bli försöksperson för deras nya system där man skötte allt via internet med hjälp av e-legget. I informationen de skickade mig berättade de att jag var utvald och ordet jätteenkelt och smidigt nämdes i varannan mening. Det slutade med att jag gjorde precis som man skulle och sen stod utan pengar på kontot medan mina klasskompisars konton fylldes och de drog ut på shopping och barhopping. Behöver jag säga att jag ringde CSN och krävde att få bli vanlig "papperskund" igen?

För någon vecka sedan hade jag några ärenden på apoteket och när jag lämnar fram mitt recept till kvinnan vid disken så knycklar hon ihop mitt recept (okej nästan) och meddelar mig att man numera minsann kan bli internetkund hos dem och inte behöver något uråldrigt pappersrecept. Allt hon behöver är att se min legtimation så hon kan registrera mig i datorn. Det är jätteenkelt och mycket smidigare säger hon.
 Det är här jag borde ha sagt stopp och "hördududu sakta i backarna och ge tillbaka mitt recept kvinna!" och satt ner foten liksom. Istället hör jag mig själv,väluppfostrad och en mes som man är,säga att "det låter väl bra"  och plötsligt står jag utanför apoteket,utan recept, och undrar vad som hände och inser  sorgsen att det var nog sista gången jag fick ut några piller och medikament därifrån...

smidigt och enkelt? Jag saknar tiden då man fortfarande fick pappersbiljetter hemskickade när man bokade en flygresa. men det var ju när jag var ung. på stenåldern typ..
image189

Like it´s your birthday.

image188
Grattis på födelsedagen bästaste vän. Jag saknar dig så förbajjat.

Jag erkänner, det var mitt fel..

image186     image187

Det var mitt fel,jag erkänner. Det var jag som tog fram vårjackor och sa orden "nu är det vår" högt. Då blir det ju såhär. det vet vi ju. Förlåt!

Allt elände och vi.

Ibland när jag går in på Aftonbladets nätupplaga så har jag liksom bara lust att blunda och stänga ner sidan innan jag ens har läst de första rubrikerna.
Det är försvunna barn,det är knivhuggna barn,det är gruppvårldtäkter,det är pappor som gift sig med sina döttrar,det är trafikolyckor,det är dödsmisshandel,det är lurendrejerier,det är miljonsvindlar,det är nya skräcklarm om mat som ger cancer,det är misshandlade spädbarn,det är nya dödliga sjukdomar,det är sexsms som avslöjats och det är otrohet.

Ibland tror jag det hade behövts en tidning med bara solskenshistorier och goda nyheter. För det måste ju ändå vara så att trots alla hemskheter som sker så måste det ju ändå hända minst lika många bra saker varje dag?

nej nu ska jag dricka kaffe och äta smulpaj med min egen lilla smulpaj.
Jag har förövrigt lite ont i magen och enligt Aftonbladet kan det tydligen vara dold prostatacancer.

men sen när började ormar använda porslin när de äter?

Hitills bästa argumentet för att slippa diska direkt efter maten;

-Jamen ta ormar t.ex. tror du de diskar direkt efter de har ätit, nej de lägger sig och smälter maten och vilar först!

men det krävs självklart en kille för att få ihop det logiska i detta....;)

Jomen så att heej!

Igår återförenades järngänget och gick ut och svirade.
Vi fyra hamnade brevid varandra i aulan, på den allra första dagen när vi började den här utbildningen och vi alla var så nervösa att man bara ville kräkas. och på den vägen var det...:)

Efter första terminen bytte dock Katie bana och blev brandingenjör i Luleå istället men igår var hon tillbaka i stan och då var ju en reunion oundviklig. Vi hade många minnen från första terminen att skratta åt,då var vi alla singlar (Eller;kanske inte på pappret men i hjärtat var jag det för längesen)och det var ett halvår fyllt med både det ena och det andra. Vi mindes första festen första kvällen som slutade med att folk klädde av sig halvnakna och det dansades på bord. Ja sådär som det blir när man inte känner varandra,är spänd och nervös och sen dricker lite alkohol på det.
Nu är vi alla fyra gifta kvinnor och glada för det. Men precis lika roligt som förr hade vi när vi igår drog ut på rackartyg i natten.
 
Snart är den här tiden över..var försvann alla dagar,månader och år?
image183

hopp om livet.

Idag hade jag bara skinnjacka på mig när jag gick till skolan,för första gången iår. Det är ett gott vårtecken!

image181
Kanske snart..?:)

snyft och snörvel.

Jomen det var ju verkligen en jättebra idé för mig det här med att sätta sig ner framför "spårlöst" på TV,ni vet ett sånt där program där bortadopterade barn letar upp sina biologiska föräldrar. Jag som av okända anledningar varit otroligt blödig den senaste tiden och grinat järnet vare sig jag sett Grey´s eller en dokumentär om barnmorskors arbete på TV. Jaja,då behöver man ju iallafall inte tvätta bort sminket ikväll...

om lite stort och lite smått.

Idag började jag och min partner Sofia vår resa mot vår kandidatexamen i omvårdnad. Jag ger Sofias godisförbud en vecka nu när hon ska skriva C-uppsats med mig i 10 veckor. Idag,förutom lunch,så hann jag trycka i mig en redbull,kaffe,2 chokladbollar och en chokladkaka. Jovisst serni.
Jag misstänker att dessa 10 veckor kan komma att resultera i ett antal förtvivlade inlägg i den här bloggen men ni vet vad de säger, det som inte dödar det härdar.

Helgen som gick var lagom lugn för min smak. På fredagkväll åt vi sushi och drack en öl till och det var en fantastiskt fin kombination. På lördag gjorde jag ett besök på Umeå ridklubb och det var en ren fröjd att få sitta på en kall läktare och få höra begrepp som att byta sittben och rida på den stora volten igen. På kvällen skulle tjejerna ut och svira för att fira min namne. Jag deltog på förfest där värdinnan matade mig med kaffedrinkar men när de senare traskade iväg mot krogen för vidare festligheter så begav jag mig hemåt istället. Det var jag mycket glad för på söndagen.

Sen har jag lärt mig att ladda hem och packa upp filmer och TV-serier också. Tyvärr.
Jag som alltid skällt på de som laddar hem och ser hela säsongen av Grey´s anatomy i ett svep. Det har liksom varit min grej att man ska vänta till onsdagar 21.00 för att få se ett nytt avsnitt. Nu har jag sett fyra avsnitt på raken (och grinat till alla). Dumma dumma mig.

one size fits all?

Jag knatade in på Gina triot för några dagar sen och tänkte köpa mig ett sån där snajsig fodralklänning som pinglan i reklamen skuttar omkring i,ni vet de där AA-kopiorna? Hon är snygg den tjejen!
När jag som alltid annars är en XS-S i storlek knappt fick av mig storlek Medium eftersom den klistrade sig mot kroppen och framhävde valkar jag inte ens visste att jag hade så gav jag upp. Istället gick jag över till H&M och hittade en söt liten kjol - på barnavdelningen. Jag behövde inte ens den största storleken.
Är det inte något som blivit lite tossigt med affärernas storlekar? Är barnstorlekarna gjorda för allt fetare barn? eller är det jag som börjar bli tjock som inte kan klämma in mig i Ginafodralen?
Jag tar en chokladboll och funderar på det en stund.
image180
Jo sådär butter såg jag också ut ungefär...