Sveriges bäst klädda vanliga man 2008.

Tidningen Café har utsett Sveriges bäst klädda vanliga man. Här är han.


Frågor på det?

Bilden snodd från cafe.se


Nästa gång jag vill se stockholm uppifrån så köper jag en flygbild.

Föressten,jag glömde ju att berätta att någon fick mig att åka Fritt fall när vi spenderade några timmar på grönan kvällen innan vi pep till Italien! Jodå!
Jag vet inte om det var ölen som jag drack till maten som gick direkt upp i pallet eller vad det var,för jag är varken förtjust i karuseller och verkligen inte i höga höjder men där stod jag plötsligt i kön som obönhörligt minskade framför oss!
Inte blev det bättre av att denna någon även ställt oss i kön som gör att man får åka det fria fallet med "tilt" vilket innebär att stolarna lutas framåt i själva fallet. Ja,jag fattar det inte själv när jag skriver detta.

Den riktiga skräcken slog till när vi började hissas upp i tornet. Jag tror min kära åkkamrat såg paniken i mina ögon när jag famlade efter honom och skräckslaget pep "Jag sitter inte fast!,jag tror jag är lös!,jag tror faktiskt inte jag sitter fast!".
Jag möttes av ett förtjust fnitter till svar.
Tjejen brevid mig var en sympatisör till mina känslor och ett tag funderade jag på att ta hennes hand men hon var fullt upptagen i att köra naglarna i sin pojkväns arm medan hon skräckslaget och ilsket upprepade "Jag vill inte det här! Jag sa ju att jag inte ville! Jag vill verkligen inte det här! Fattar du,jag VILLE inte det här!".

Det hade varit kul att ha en mikrofon så åskådarna på marken hade hört alla ramsor som rabblades där uppe!:)
Fallet tog 2 sekunder och jag blundade hela vägen. Efteråt frågade S mig om jag sett klippet på You tube med killen som verkligen inte sitter fast när han åker Fritt fall och håller på att ramla ur. Jag bara stirrade på honom.
 Det var ju tur att han inte berättade om det innan iallafall.


Alla vägar bär till Rom.

Men nu var det ju semestern vi skulle skriva om.
Rom var great på alla sätt och vis! Jag hade aldrig varit i Italien tidigare men har definitivt fått mersmak och vill åka tillbaka. Solen har strålat på oss och gett oss en temperatur runt 30 c på dagarna och några grader svalare på kvällarna, precis lagom till de goda middagarna! För vilken mat va? Pasta och pizza och öl och vin varenda dag och efterrätt både till lunch och middag! Så ska det vara när man har semester!:)

Vi har knatat runt till alla stora sevärdigheter,blivit proffs på att åka lokaltrafik och haft fötter som skrikit av trötthet på kvällarna. Staden är jättevacker och ibland kändes det som att gå omkring i ett enda stort museum med alla de vackra husen och smala gatorna. Kanske jag lyckas slänga upp lite bilder senare? Helt klart att rekommendera iallafall!

Men nu är vi hemma igen och på måndag drar allvaret igång igen. Några veckor i Umeå väntar då jag ska göra praktik och läsa en kurs i palliativ vård samtidigt. Det sägs att det är höst på riktigt nu?


två små turister vid colosseum.

Men att åhh.

Hej kompisar,nu är jag hemma igen! Jag tänkte skriva ett inlägg om min semester men det kom lite saker emellan. Räkningar,tvätt och väskor som ska packas upp för att genast packas om igen. Jag fick också just reda på att jag "glömt" att tacka ja till min kursplats i höst och enligt mejlet "är detta mycket viktigt om man inte vill riskera att förlora sin studieplats." Behöver jag säga att kontrollfreaket i mig gick i taket och jag just nu målar upp scenarion om hur 2,5 års studier gått till spillo och jag nu inte får bli klar med min utbildning? Dessutom är det tydligen en mystisk man som är och bankar på min dörr om nätterna i Umeå. KUL att åka dit nu och sova själv i flera veckor!

Och mitt i allt detta ska jag nu välja tapeter och handla mjölk. Det känns inge kul med höst längre!! GAH!

klart och betartt!

Idag har jag jobbat klart för i sommar! Var tog 10 veckor vägen? En hel sommar? 70 dagar? hallå?
Det var lite vemodigt att lämna min arbetsplats idag och när våra kollegor upprepade gånger påpekade hur tomt och tråkigt det ska bli utan oss sommarvikarier så var det, trots att det ska bli fantastiskt med lite ledighet, en ömsesidig känsla. För att riktigt göra ett statement på min nyvunna frihet så har jag målat naglarna rosa, rensat ur min jobbväska och slängt mitt schema som hängt på kylskåpet hela sommaren.
 Just det där med de rosa naglarna är viktigt,det vet alla som jobbar inom sjukvården. När man jobbar kör man ju liksom på nerklippt och olackat. Det passar sig liksom inte med chockcerisa klor till landstingets kläder,så ni förstår att detta med att måla naglarna har liksom blivit en viktig markör för att nu, nu är det holiday!:)

så nu har vi röjt upp här i röran,rensat ur mat som kan bli grön och luddig ur kylen och packat två små väskor. Jag tror vi tar och åker på semester imorgon! (en semester där vi säkerligen kommer knata åtskilliga kilometer i kombination med en boyfriend som har stukat foten,men värre saker har man ju fixat!)
Vi säger hej så länge!


från ett läge till ett annat.

Ibland får den där slumpen till det ganska bra. Verkar som att jag kommer få utöva mina favoritsysslor flyttpackning
 ("-men varför ligger det en porslinsand bland kryddorna,vi skulle ju vara organiserade?!") och flyttstädning ("-jag tror det lever något i avloppet!") ordentligt i höst. Fortsättning följer.

OS - väcker också många funderingar.

1. Blir man inte yr av Barr?
2. Har någon slagit huvudet i trampolinen i simhopp någongång?
3. Konstsim - vem kom på det?
4. Kan kineser ha ögonskugga?

OS - en riktig snyftare!

Tre OS-händelser som fick mig att bli grinsugen idag;

1. När Kallur ramlade på första häcken och sen var så ledsen att det kändes ända in i hjärtat. Det var så sorgligt.
2. När en ryska satte världsrekord i stavhopp. Jag blev så rörd för hon blev så glad och var så söt.
3. När han kinesen försökte och försökte men var tvungen att ge efter för sin muskelskada i häcklöpningen. Det var också sorgligt!

Min blödighet har med andra ord spårat ur fullständigt.

söndagsord.

Finns det något bättre än att flyga upp ur sägen strax efter 7 på morgonen och vara säker på att man stängt av klockan och försovit sig,för att sedan komma på att det är helg och man får blåsa på sisådär 4-5 timmar till?

Helgen blir lång och behaglig när man inte är ute på dumheter på nätterna. Jag känner mig utvilad och har pysslat på med diverse göromål här hela dagen. Jag har t.o.m. lyckats få in semesterbilder i fotoalbum! Det tog bara sisådär 6 månader att få dem framkallade och nu är de alltså på plats! Lagom till nästa semester sådär.

Nu ska jag hoppa i skorna och möta upp brudarna för fika. Hej och hå!

Björnen sover..kanske inte alls?

OS-tider. och på något underligt vis blir man helt plötsligt  jätteintresserad av tyngdlyftning och fäktning och romerska ringar. Jag råkade för någon dag sen slå på TV:n just när ett gäng simmare stod framåtböjda på pallarna för att just starta ett lopp. Jag stack fingret i sidan på min bättre hälft och utbrast för att vara lite retsam;
-OJOJOJ Vilka muskler! VILKA KILLAR!
-Ja,sa S. Men det där är tjejer som ska simma!

och det var det också.

Vi går vidare.
Jag ooch mor var nyss ute i skogen med hundarna. Vi begav oss upp mot Hirvas med vår egen Sirikråka och en lånad labrador som vi barnvaktar. Det var en härlig tur med klar luft och antydan till gula löv i träden tills vi drabbades av extrem björnfrossa där ute i vildmarken. Det startade med att vi började prata om älgar. och sen om björnar. och sen slutade det med att jag kände kalla kårar efter ryggraden,såg björnmammor i varenda snår och promenadtakten tillbaka till bilen var tillslut upp i en fart som hade kvalificerat oss till OS i gång!
Jag såg mig själv tala ut i NSD under rubriken "de mötte björnen öga mot öga" och innan vi var framme  hann vi  utforma diverse planer för hur vi skulle reagera och handla när björnen väl stod där framför oss.  Den ena planen var mer fantasifull än den andra. Jag säger bara FY FRANSSON OCH HUVVALIGEN!

över generationsgränserna.

Det är variation på skiftlagen på mitt arbete. Ibland är hela styrkan födda någongång på 80-talet och ikväll har jag jobbat med tre kvinnor som alla är mellan 30 och 40 år äldre än mig. Kunde varit både mödrar och mormödrar åt mig med andra ord. Jag har fått lära mig mycket nytt, om hur det går till på logdans t.ex. Och hur triangeldraman i den åldern kan utspela dig. och en fundering om att ringa till frissan för att färga håret auberginefärgat med knallrosa slingor i.
(och detta var helt seriöst alltså,jag skojar inte.)

Nu har jag ätit chili con carne och en avacado till kvällsfika. nu måste jag natta.

i don´t care what they say,I´m in love with you.

Det kan klagas mycket på livet i norra Sverige,men att få gå hem i sån här midnattssol klockan tre på morgonen,är för mig,en liten sorts lycka i sig. Mitt hem,mina hemtrakter...fantastiskt på många sätt och vis.

se dig om
det är här du bor
där hänger jackan
där står dina skor
vilka öden förde skorna hit?
nu är liten stor
nu är himlen vit.bagladies.

Jag hade behövt en ny väska! Problemet är bara att jag inte gillar väskor. Jag är ingen väsk-kvinna helt enkelt,sådär som kvinnor ska vara, galen i väskor och skor ni vet. Skor älskar jag..men väskor det är bara besvärligt. Problemet är egentligen inte att jag inte gillar väskor. Nej problemet är att jag aldrig kan hitta en väska jag gillar.

Egentligen hade jag nog, som sagt, kunnat gilla väskor men jag har av någon anledning blivit kräsen. Jag får rysningar av små små handväskor a´la 90-tal som många fortfarande envisas använda, för att inte tala om Louis Vuitton-kopior från Turkiet! På klädkedjor som H&M finns ofta helt okej schyrre väskor men då har jag fått för mig att allt som inte är av äkta skinn ser ut som plast? och hittar jag en i äkta skinn som något stackars djur fått näcka för,så gillar jag inte modellen,eller storleken,eller detaljerna,eller färgen..

 Vad har hänt med mig? Sen när blev jag så nogräknad?
Väskan här under hade jag kunnat tänka mig. Den är från Miu Miu och kostar närmare 10 000 papp.
Som hittat med andra ord!

om en helg i augusti.

Ofta när jag har varit ute på rajtantajtan på helgerna så önskar jag, såhär på söndagar, att jag istället skulle ha spenderat helgen i en stuga någonstans. Jag önskar att jag istället för att vara ute på danslokal hade tillbringat min helg långt borta från civilisationen med god mat,braseldning och sova när man i trött och sedan få komma hem och lukta skogsrök på söndagen.

Men annars var det roligt och trevligt igår. Det stod en liten häst utanför krogen och jag drog repliker från En annan del av köping hela kvällen. I krogkön var det upploppsstämning och om det inte vore för att jag turligt nog begåvats med lite längd och hade stadiga killar brevid mig på sidorna så hade jag klämts halvt fördärvad. På pizzahaket framåt småtimmarna började folk, utan övertalning eller uppmaning, tala ut och erkänna saker om sig sjäva och saker de haft för sig i sina dar. Jag hotade med att lägga ut allt jag ofrivilligt fick ta del av på bloggen men nu har jag tyvärr glömt poängen i de flesta historierna.

Jag vet inte hur det här med att sova ska gå inatt ,eftersom jag sov som en tonåring ända in på eftermiddagen,men jag tänkte göra mig ett försök nu iallafall. Goder natt!


"-Tror du han vet att jag är singel och bor ensam?"

Idag har jag haft personalfest. det var roligt men jag är trött ända in i märgen nu så därför måste jag sova istället fr att lägga ut texten här. SÅRESÅ! Tjipp!:)

höstterapi.

Vi vet alla att det kan komma riktigt varma dagar i augusti men visst känns det som att vi faktiskt går mot höst nu? Och varje gång vi byter blad till augusti i almenackan så kliar man sig i huvudet och frågar  sig var sommaren egentligen tog vägen? Är det bara jag som upplever att det går snabbare och snabbare för varje år som går? Vad gjorde man av all tid när man inte var tvungen att jobba 10 veckor varje sommar utan var ledig i tre månader? Jag kommer inte ens ihåg de dagarna. Jag älskar hösten,det är det som kommer därefter med mörker och kyla som jag gruvar mig för mig.

Det blir mycket denna höst,det vet jag redan nu. Ibland får jag tankekaos och blir hyperstressad när jag tänker på alla grejer jag ska genomföra detta halvår. Då terapi:ar jag mig själv genom att skriva in viktiga veckor i en kalender jag köpt samt städa köksskåp. Jag får ordning i huvudet genom att få ordning i skrotlådor där man bara öser ner alla grejer man inte har en plats för och andra skåp i köket. Stackars S hann knappt kliva in genom dörren igår när han kom från jobbet föränn jag överföll honom i hallen,med stirr i blicken och deklarerade "-IDAG ÄR DET RENSARDAG!!".

Det är lite maniskt,men bättre än att röka och knarka.
Det är mörkt ute,man får tända helljus när man kör bil och tända fönsterlampor. Kanske man ska grilla en sista gång i helg? Men tills dess,sov gott.

Cause I don´t live here anymore!Jag har sett alla satc-avsnitt och i början av sommaren var jag och syrran och såg den omtalade filmen. Det här kommer alltid vara min favoritscen genom hela serien. Jag bara älskar den! Varför vet jag inte, kanske för att det ibland är det så skönt att äntligen få bli sådär arg?

efter den här tiden åker jag nog aldrig mer tåg.

SJ har som bekant tagit över tågtrafiken för oss som hattar mellan Gällivare och Umeå då och då. Jag skulle ikväll gå in på deras hemsida och kolla upp lite biljetter och insåg just följande:

1. Det har blivit dyrare.
2. Det tar längre tid. Är det verkligen rimligt att det ska ta en hel arbetsdag att förflytta sig till Umeå??
3.Nu räcker det inte med att byta tåg i Boden. Nej nu ska man av med sin packning i vännäs också, för ett tredje byte!

Är det normalt att få ågren redan nu för en tågresa man ska göra 31:a augusti? Och jag som klagade på connex...

En bra present.

Jag fick en fantastiskt bra present ihelg - en huvudkliare! Den har vi använt oss av flitigt ihelg,kunde med fördel användas för att puffa till kalasfrisyrer också!Förfest i norrland:

Man vet att man är på förfest i norrland när:

-Tänk vad gott det hade varit med torkat renkött till den här ölen!
-Ja,eller torkat renhjärta!?
(hela förfesten i kör) - Åhhh,torkat renhjärta!!! Vad gott!!

med tropisk nattvärme.

Inatt har vi sovit 5 personer på en lägenhet på cirkus 50 kvadrat och det har varit varmt som i en hårdeldad bastu. och om jag tycker det är varmt,som sover med vintertäcke hela sommaren,då är det varmt! Det har varit sådär kvavt så man drömt om ökenvandringar utan vatten. Klockan 9.30 på morgonen kom jag på att jag låg en halvmeter från balkongdörren och då öppnade jag den. sen sov jag gott i en timme innan jag klev upp!


så ni vet hörni!

Jag gör som de stora bloggerskorna och ber er ha överseende med mitt sparsmakade bloggande för tillfället. Jag är ute på lite turnéande för tillfället men jag återkommer,lita på det!

Förtillfället sitter jag och lyssnar på storslagna planer om en kommande trettioårsfest. Hitills har dresserade apor i små vagnar,dvärgar och sprutande eld nämts i planerna..