En lista ju!

Märkeskläder eller secondhand?
Jag kan köra på både och!
Mac eller PC?
PC,jag blir helt handikappad om jag hamnar framför en Mac. Men tjusiga är dom!
Liknar du en kändis?
Nej det har jag ingen kännedom om.
Bästa låten i världen?
Det är ju en omöjlig fråga. men det är låtar som man aldrig tröttnar på och som man inte kan låta bli att sjunga med till.
Är det ok med vita lögner?
Jo det kan jag tycka.
Vilken dokusåpa skulle du helst vilja vara med i?
Helt klart Bonde söker fru! Hahahaha. nej men vad heter den där tävlingen där man åker runt i olika länder och letar ledtrådar. The amazing race? Gick på trean har jag för mig. men helst kanske ingen alls?
Hur många timmar sover du per natt?
Allt mellan 5 och 12! haha.
Vilket lands matkultur tycker du bäst om?
Jag älskar ju nästan all mat.
Det här vill jag bli när jag blir stor?
Berest och rik på erfarenhet.
Detta skulle jag vilja prova på?
Hoppa fallskärm.
Det här får mig att bli alldelens vansinnig?
Onödigt strul,typ datorer och bilar som inte fungerar som de ska och myndigheter och företag som inte sköter sina jobb. Typ sånt.
Vilken egenskap vill du helst se hos andra?
Ödmjukhet,lojalitet och ärlighet.
Hur var du som barn?
Trygg men blyg.
Varför bloggar du?
För att bli rik! höhö!;)
Betyder kärlek mer än vänskap?
Vänskap är väl också kärlek? och kärlek bygger väl på vänskap? I allafall i min värld.
Vad kan man leva utan?
Kanal 5´s dokumentärer och äggkokare.
Vad är viktigast hos din partner?
Att man kan skratta och ha en rolig vardag tillsammans.
Har du funnit harmoni i ditt liv?
Ja det har jag.
Hur ofta lagar du mat hemma?
I princip varje dag. Fast idag blev det minsann ett skrovmål från den lokala korvkiosken.
Vad skulle du göra med ett friår?
Resa!
Hur svarar du i telefonen?
Med mitt namn om det är ett okänt nummer och med någon vitsig hälsningsfras om det är någon välkänd filur.
Är du pinsam på fyllan?
Det har hänt en gång men det var längesen! ;)
Vilken var din första konsert?
Men åh,jag vet inte?
Hur ser folk dig?
Ja säg det!
Människa som enbart gör dig ledsen?
Såna människor ska inte finnas i mitt liv.
Människa som enbart gör dig glad?
Människor har många färger på sin palett,men om man är varandra nära så är det ok att man också blir lite ledsen på varandra ibland.
Värsta känslan?
Uppgivenhet. Maktlöshet.
Favorit TV-program?
Grey´s anatomy.
Hur ser en perfekt ledig dag ut för dig?
Vaknar lagom sent, umgås med roligt sällskap och gör någon rolig aktivitet på dagen och sen middag och kalajs på kvällen.
När grät du senast?
För någon vecka sen i ett resultat av PMS och trötthet.
Är du vidskeplig?
Inte speciellt.
Vad skulle du vilja ända på i ditt liv om du kunde ändra på något?
Då skulle jag vilja ha ett jobb där jag trivs,och är lagom mycket ledig och tjänar lite mer än lagomt mycket pengar.
Skulle du vilja vara med i kungafamiljen?
Nej fy det verkar grymt jobbigt med allt tjat om när man ska gifta sig o.s.v.
Vad har du alltid velat göra men inte vågat?
Jag vet inte riktigt men ibland hade jag behövt bara våga kasta mig in i saker utan att fundera så mycket på hur det blir. Mindre riskanalyserande helt enkelt.
Var går din drömresa?
Jag vill se USA och Kina.
Vem är ditt drömragg?
Men hallå? det här med ragg är ju so last season! ;)
När blir man vuxen?
När man firar jul i sitt eget hus. Eller aldrig.
Vill du säga förlåt till någon?
Det har jag redan gjort.
Vem är din hjälte?
alla människor med civilkurage.
Vad tror du på?
Jag tror på Gud.
Vad skulle du helst vilja vara, snygg eller lycklig?
Ganska meningslöst att vara snygg om man inte är lycklig.
Vad är lycka?
Lycka är att vara tillfreds med sig själv och det liv man lever.
Vem har makten i ditt liv?
Jag själv!
Har du någon dold talang?
Jag döljer dem inte!;)
Har du någon fobi?
Jag har höjdskräck och klastrofobi men bara i lightversioner.
Vilket djur skulle du vilja vara?
En fluga.
 

en jul i våra liv.

Julhelgen har tagit slut och nu ska vi klämma in någon enstaka vardag innan det är dax att tutilura in det nya året. Vardagar är dock inte ett känt begrepp i min värld numera. För första gången på tre år är jag helt ledig,utan kommande tentor eller inlämningsuppgifter att fundera över. Bara helt igenom ledig, sådär så man inte har någon aning om det är onsdag eller måndag. Det är njutning.

Det har varit en fin och bra julhelg. Julafton spenderades först i kullen och sen på andra sidan med hela tjocka släkten. Farbror Inge tog hem den årliga turneringen i bordshockey för andra året i rad! På juldagen drog vi på våra tomteluvor och gick på dans och på annandagen skedde återhämtningen med hjälp av långpromenad, julmatsrester, födelsedagsmiddag och reunion med en hel massa tjejer som inte setts på länge. Det är det som är det bästa med julen tycker jag, att man hinner umgås så mycket! Det har blivit ett x antal omgångar TP här vid köksbordet på Krokis. Ibland med 3 flaskor vin som sällskap (då läste jag en fråga som ingen förstod - jag läste den igen och försökte verkligen betona orden på ett riktigt sätt. Sen upptäckte vi att jag hade kortet fel väg och satt och läste upp svaret som en fråga), ibland bara med övertrötta speldeltagare (här svarade någon "moped" angående ett mästerskap och en tävlingsform som utövas efter landsvägar.) Skrattat har man gjort vid båda varianterna iallafall!

Nu har lördagen blivit söndag och det är dax att lägga hatten på hyllan för idag. Hoppas ni har haft  och har det bra mina vänner och god fortsättning sålänge!

Till er.God Jul alla mina fina vänner! Av någon anledning så önskar jag mig ingenting i julklapp,bara att vi ska få fortsätta att vara tillsammans! All I want for christmas is us.

Julebus.

Igår var jag ute på ofog med damerna. Det var ett kacklande på hög nivå och eftersom några i gänget är s.k. hemvändare så blev det en hel del catch up to do också. Vissa av dem verkar då ha varit borta i sisådär 10 år istället för sen i somras eller så är hon bara samma virrhöna som hon alltid varit?;)

-Va? Har ni flyttat?
-Ja det var väl en sisådär 2 år sen nu!

Födelsedagsbarnet Johan menade att det inte var konstigt att Securitas ringde på dörren sist vi hade kalas hos dem med den ljudnivån som vi förde, och då hade vi inte ens stereon på! haha.

Idag dricker jag julemust och ska slå in de två sista julklapparna. Jag ska lyssna på min ljudbok och läsa i min bok helt utan dåligt samvete över att jag borde sitta med näsan i skolböcker. I´m too cool for school again! höhö!;)
E och N har satt sig från tåget från Götlaborg och jag längtar efter dem! Julen kan komma nu.

Angående gårdagens samtal;


Umeådag.

Godkänd på examinationen,alla klappar färdiga (+någon till mig själv),sushi och träffa Liamputtong! Det är grejer det!

Fullmåne.

Igår natt måste det ha varit fullmåne? Jag som i princip aldrig vaknar på natten efter att jag har somnat in slog upp ögonen varannan timme hela natten,drömde konstiga drömmar och tänkte konstiga osammanhängande tankar under mina halvvakna tillstånd. Under dagen så berättade både pappa och Sandra att de också haft det likadant med  konstiga mardrömmar under natten och vid 4-tiden på morgonen började min S gasta i sömnen så jag antar att han inte heller hade sweet dreams? Så är det. Hokus pokus simsalabim. 

Imorgon åker jag till Umeå i några dagar för att examineras i primärvårdskursen. Min sista kurs för hela min utbildning. Idag gjorde jag min sista praktikdag. Tänk att den här dagen kom? Det var lite sorgligt att skiljas från min gulliga handledare (hon är ca 40 år äldre än mig och superbra!) och jag är jättenöjd med de ställen (geriatriken,psykatrin och vårdcentral/distrikt) jag har varit på denna sista termin! Igår skickades den allra sista skrivuppgiften in och på torsdag har vi vårat allra sista seminarium. Det är först nu vemodet att det snart är över har kommit ikapp mig och jag blir trots allt lite grinsugen (nämen suprise!) över att slutet på en era snart har kommit.

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there? Can we make it somehow?
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly.

tillkännagivande;

En osmart sak: Att fika brakfika en timme innan man ska på paltmiddag.

Men Grattis för skroven!

Det här är en tjej som har kämpat och idag är hon helt klart värd ett eget inlägg på min eminenta blogg. Grattis till antagningen till läkarprogramet! Snabba nu på med studierna så jag får gå rond med dig snart! :)

(men jag är lite lur på att du inte längre kan heta "Partyhelle"...? Dr. Helle? Jo det funkar det med!)


Playday.

Idag har jag,S och lilla Jesse haft en riktig heldag. Vid lunchtid hämtade jag och S upp det lilla livet och sedan travade iväg mot Kåkstans julmarknad där det bjöds på ponnyridning och annat spännande. När jag betalt för ridningen och hjälmen redan satt fastspänd på huvudet så rann dock modet av lilla fröken fräken så det blev ingen ponnytur denna gång!:) Istället intog vi fiket och om det är någonting man lär sig av att umgås med småfolk så är det att det är ingen ide att ha bråttom. Det tog ungefär 1 timme och 15 minuter för vår lilla kompis att äta upp en skinkmacka men under den tiden hann jag och baby dricka tre koppar kaffe var och lyssna på finfin underhållning levererad av Gällivare dragspelsklubb.(Här håller S det lilla barnet upp och ner och frågar om han ska slänga henne i hundbajs. En mycket pedagogisk lek och säkert alla rätt enligt de där böcker om hur man får barn att växa upp till rekorderliga vuxna, men J kiknade av skratt så förhoppningsvis får hon inga men för livet!;)

For all my sisters outthere.

Det här halsbandet hade jag gärna velat ha i juleklapp. Designat av Sophie Rosensvärd och till förmån för roks.se och utsatta kvinnor i vårt avlånga land. Själv har jag bestämt mig för att göra julklappsshoppingen så smidig det bara går och hitills går det fint - nätshopping är hemligheten!
Man slipper trängas med folk och få svettattacker när man går i affärer med dunjacka! Perfekt!

Så tomten? Eller ni hans ställföreträdande som jag vet läser denna blogg..;)

Ett inlägg till mina klasskamrater i ssk/106;

MEN HUR SVÅRT SKA DET VARA ATT FÅ FRAM EN ARTIKEL I FULLTEXT???? SÅ MÅNGA POÄNG VETENSKAPLIGA METODER DE TVINGATS OSS IGENOM OCH FORTFARANDE VET JAG INTE HUR JAG SKA GÖRA!! JAG BLIR SÅ AAAARRRGG! PUBMED KAN GÅ OCH KYSSA SIG NÅGONSTANS!!!!!

JAG BLIR GALEN PÅ RIKTIGT SNART!!!!!!!!!!!!!
 *VALFRI SVORDOMSRAMSA*


upplopp.

Idag smällde jag i mig en 40 cm hög chokladtomte medan Anna Skipper domderade om linfröolje-shots på "Du är vad du äter".
Det kändes bra på alla sätt och vis!
Jag har varit dålig på att berätta om mina dagar och förehavande på senaste,men det kommer. Det är lite omtumlande och overkligt att ha en "riktig" vecka kvar efter 3 års studier. Jag pendlar mellan eufori och panik och somnar ovaggad strax efter 22 varje kväll.

För det är ingen vanlig dag.


Grattis på 1-årsdagen gullunge!