Mor lilla mor,vem är väl som du?

image174
Igår när jag kom hem från skolan så stod dessa fina tulpaner på mitt köksbord. Min mamma hade åkt hem och när jag öppnade kylen så var den fylld med så mycket god mat att jag knappt kunde välja vad jag ville äta när jag skulle laga middag. Färsk lax,rostbiff,potatissallad,grönsaker...
Jag har världens bästa mamma,inte för att jag har provat så många andra i mitt liv,men jag bara vet det ändå!

too many kodakmoments.

Min mamma plus syster är här och besöker mig i Umeå och det är fantastiskt kul på alla sätt och vis. Min mor ville se mina foton som vi tagit i Thailand och jag är ju inte den som är den. Problemet är bara att jag inte sorterat fotona utan semesterbilderna har provisoriskt hamnat i en mapp där diverse andra foton också blivit samlade. Många tagna i samband med och efter några glas gott vin.Resultatet av detta blev att när vi klickat igenom oss korten som såsmåningom kommer hamna i en egen mapp med namnet "Thailand 2008" så kom vi in på de andra bilderna.

Jag försökte lite lätt med ett "jahaja då var semesterbilderna slut då lilla mor" men nehejdå nu skulle min ömma moder givetvis fortsätta se på kort från mitt liv. och så blev det.
och vad ska man säga. vissa kort hade man väl i normala fall rensat bort innan man satte in dem i albumen som man visar åt släkten. Joråsåruvetatt...

Tur är att min mor är av en cool natur,ibland stannade hon upp och utbrast "MEN vad göör ni?" men annars skrattade hon mest. När bildvisningen slutligen var över stängde hon ner mappen och avslutade med orden;

"-Tack Ida,det var mycket spännande att få en inblick i ditt liv".

:)

Det här med att matcha.

image173
Jag vet inte hur det känns för er,men jag tycker faktiskt jag fick till mönstermatchningen ypperligt idag på min hemma-outfit?! Jaq tror baske mig jag måste börja publicera dagliga dagens outfit-bilder bara för att det hade varit så jädra taskigt att inte låta er och allmänheten få ta del av mina fantastiskt fantasifullt komponerade outfiter som jag stuffar runt i här hemma.

Goda grannar.

image171image172

Det här med att ha grannar som spelar orgel sent på kvällarna är kanske inte så farligt ändå?

"aj nu gick mitt finger av!"

Så var man hemma igen efter 2,5 härliga veckor i Thailand. Innan vi åkte kändes det mörkt och kallt men nu känns det som att våren faktiskt inte ar allt för långt borta. Vintersemestrar är det bästa,helt klart!:)
Det är trist att byta bort flipflop mot vinterstövlar och shortsen mot jeans och det är alltid lite sorgligt när man slänger in kläderna man haft med sig i tvättmaskinen och det rasar ut vit sand från väskan.
Börjar inte skolan föränn på måndag igen så jag har några dagar ledigt där vi bara kan pula på här hemma. Jag vaknade redan efter 9 imorse,vilket ska noteras är mycket sällsynt för att vara jag, så jag antar att man kanske är lite jetlaggad. Men det rätar nog till sig så jag får börja ställa klockan på 11.30 som jag brukar!

Sitter och tar igen de avsnitt jag missat av "en annan del av köping". Det programet är ett lyckopiller av stora mått. Jag har flera gånger skrattat högt för mig själv,speciellt när jag såg det
här klippet. Jag känner någon som inte är helt olik Tobbe på gymmet *visslar oskyldigt* ;)

Feminist javisst (eller: Min son ska få heta Rut om jag vill det!)

Jag läser i aftonbladet att Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom kämpar för att kvinnor inte ska behöva bära bikiniöverdel i badhusen eftersom klädreglerna ska vara jämnställda och lika för kvinnor och män. Bikiniöverdelar och baddräkter är tydligen någon form av könsdiskriminering.

Ja vad ska man säga om detta? Jag säger vilket jädra SVAMMEL. Det är faktiskt så man nästan blir förbannad i brist på annat.
Har inte dessa ungdomsförbund bättre saker att komma med så tycker jag det är hög tid att det lägger hatten på hyllan,klappar igen kiosken och ägnar sig åt vettigare saker. För ett tag sen var det väl SSU som tog upp frågan om att man borde få döpa sina döttrar till Rune och små gossar till Lisa. Om man ville alltså.

Finns det inte viktigare frågor att som ungdomsförbunds strida för? Viktigare jämnställdshetsfrågor?
Lika lön för lika arbete? Mer jämnställd könsfördelning? hallå någon?
Är inte dessa två exempel av många mer relevanta att ta upp striden för än att lägga ner energi på att driva ett krav om att man ska få gå topless på allmänna badhus?

 Feminist javisst självklart,men är det bara jag som tycker att jämnställdhetsdebatten ibland tar löjliga former och att man istället borde koncentrera sig på vad riktig jämnställdhet borde handla om?

Lagesrapport: solsken.

Jag tycker det kanns passande med en liten lagesrapport en dag som denna,medan klockan fortfarande ar tidig morgon i Sverige och ni fortfarande ligger och gossar under tacket. Jag roar mig sjalv nagra timmar eftersom S har akt ivag och dykt med vara nya italienska vanner. Jag drar mig for att prova pa dykningen,jag AR en landkrabba som trivs bast med nasan ovanfor vattenytan aven om fisk rakar vara mitt stjarntecken.
Dessutom ar jag radd for fiskar och simmade fort at ett annat hall under tidigare snorkelutflykter sa fort jag motte en fisk i storlek motsvarande en svensk aborre! Nar jag sedan fick hora att Steff och co hade sett en valhaj pa FEM meter under sitt tidigare dyk sa styrktes min teori att om att det finns en anledning till att jag inte har nagon simhud mellan tarna ytterligare!;)

Men annars da.Sol,bad,god mat,god ol och standiga funderingar vilken dag det egentligen ar?:)
Vi ar pa phi phi-oarna for tillfallet och det ar sig ganska likt sen fore tsunamin nar jag och tjejerna var har. Det ar fascinerande att en hel o i princip spolades bort men att det knappt syns nagra spar efter det idag.

Nu ska jag bege mig ner mot stranden for att ata lunch. Tiden gar fort och snart star vi ater pa svensk mark igen.
Puss och kram till er alla!


Februarivader.

Klockan ar snart tre pa natten och det ar fortfarande 28 grader varmt ute. PUH,det har februarivadret is really killing me!;)