blahablaha och sen lite verklighetsanknytning på det.

Hur blev det såhär nu då? I onsdags lade våra lärare ut en hemtenta på nätet som jag hade planerat öppna upp här hemma i hemmets lugna vrå på onsdagmorgon och sen göra bort på sisådär en halvtimme över en kopp kaffe innan jag tog itu med min allt mer växande att göra-lista (Jo! jag har en sån!).
 Jag menar,kursen är på 2,5 poäng och vi har kanske haft 6 föreläsningar. hur omfattande skulle det kunna bli liksom?

haha. ja vad tror ni själva? nejjustdet.
enligt grov huvudräkning har jag väl lagt ner en sisådär 8 timmar på att få eländet klart. Jag upptäckte ganska snart att jag saknade ungefär hälften av alla böcker jag behövde så jag packade ner min dator och travade iväg till S,för att slå våra kloka huvuden ihop och äta en semla. Vi satt och knåpade i säkert tre timmar men sen vann det låga blodsockret och jag knatade hem igen. Idag fortsatte skrivandet på medicinska biblioteket  där något jag hade kunnat göra klart på 1,5 timme drog ut till sisådär 5 timmar blankt ungefär. Problemet är att man alltid träffar någon man känner på det där jädra biblioteket och det liksom är mycket trevligare att dricka kaffe. och fika. och äta lunch. och dricka kaffe istället för att svara på frågor om tvångsvård och deliriumbehandling.

Men nu är det iallafall klart. och så bra som jag är på att ordblajja med fina ord som egentligen inte betyder någonting,så hade jag kunnat ta anställning som talskrivare åt valfri politiker nu på stuberten. Ord som självbestämmande, stärkande, autonomi,omvårdnad,verklighetsanknyta och delaktighet står mig upp i halsen!

okej intresseklubben. jag hoppas att ni antecknande. Nu ska jag äta och byta gardiner i mitt kök.


Det är härligt att vara kvinna!

image168
Ja alltså inte vet jag,men annars kan man ju kanske gå utan trosor helt och hållet istället?

Det främsta skälet för fri abort,helt klart!

image167
Ja där slog du huvudet på spiken smartskaft!
Bild lånad från
Hibbs bogg.

Det är ömsom vin,ömsom vatten..

..som min kära vän Sofia så klokt säger. Igår var det dock mest vin. och det känns idag,om man säger så.
Jag har haft förträffligt sällskap dygnet runt i 3 dagar nu så nu känns både sängen och lägenheten lite tom men helgen har varit trevlig som sjutton!:)
I fredags,efter att ha spenderat hela dagen på stan,nyrika med pengar som brände i fickan, drog vi ihop knytkalas på Kuratorvägen och åt pajer,sallader,bröd,kött och potatisgratäng som om det skulle bryta ut en mindre svält inom kort. Efter detta kånkade jag och syster hem en uppblåsbar dubbelsäng genom skogen till Nydalahöjd. Denna säng är så förträffligt skön så jag starkt överväger att sova på den istället för i min säng inatt.

Iallafall. Igår var vi laddade för fest kan man säga. Att jag fick spendera en del av förfesten med att handtvätta mina jeans i värdinnans badkar,iklädd trosor för att sedan rusa ner i tvättstugan,sno någon annans tvättid och paniktorktumla mina byxor är en annan historia. Jag är en handlingskraftig kvinna i krissituationer som denna!
Det är tur att man var i gott sällskap men typiskt nog dog kameran redan tidigt under kvällen. När jag tänker efter kanske det var lika bra det?;)
 
Sen blev det klackarna i taket och när jag skulle bege mig hemåt hittade jag inte ut från krogen utan hamnade  ute i deras kök med syrran i släptåg. men det är ju sånt som händer!
Nu väntar ny vecka. ska avsluta min kurs i psykiatri och sen tror jag baske mig att jag åker på semester.

Ibland bara går det inte.

"Igår skulle jag verkligen gå och träna men hur mycket jag än gormade och skällde på min kropp så vägrade den klä på sig och gå ut genom dörren."


och då är det liksom inte mycket att göra åt saken! ;)

Sett i skolan:dagens gulligaste matlåda.

image166

Mejlkontakt.

Jag har två mejladresser.
Jag äger en hotmail som jag använder till skräp,tävlingar och andra oviktiga oseriösa ting och kontakter. Sen har jag min studentmail som jag använder till lite mer seriösa kontaker och mer viktiga ärenden som rör skolan och jobb och sånt. Jag har tyckt så mycket om min seriösa mejl eftersom jag aldrig behöver rensa inkorgen från 76 skräpmejl varje gång man kommer in och aldrig behöver klicka bort erbjudanden om att köpa storpack extrastarka viagra och annat skräp.
Men nu har något hänt. Jag vet inte hur eller när det hände men delt plötsligt ligger mejl med rubriken
"have the largest COCK around" i min seriösa inbox!
Jag öppnar dem dock inte,för jag gissar att det inte är sekreterar-Kristina på institutionen för omvårdnad som skickar dem.
Inte ens en oskyldig skolflicka kan de lämna ifred, det är illa illa mina vänner!

kvällsunderhållning...

Klockan är snart midnatt och mina grannar har sedan två timmar tillbaka spelat orgel eller något liknande på våningen över. Eftersom jag antar att man inte har en orgel i sin lägenhet så gissar jag att det är en synt med orgelljud som de roar sig med. Det verkar även vara på nybörjarnivå i sitt musicerande av det monotona plinkandet att döma. Men vem är jag att klaga?

Blöta fötter.

Det är väl sådär kul att behöva ha paraply när man går till skolan - i januari! Jag upptäckte dessutom att mina skinnstövlar uppenbarligen måste ha en glipa i båda sulorna för när jag kom fram till skolan var mina sockar så blöta att jag kunde vrida ur dem och det plaskade om mina fötter när jag gick. I detta tillstånd var jag sedan tvungen att sitta av ett 5 timmar långt examinationsseminarium och vara pigg,alert och försvara mitt arbete som blev opponerat. På en rast var jag tvungen att ta av mina sockar och sedan gå barfota i mina iskalla blöta skor resten av dagen. Härligt värre!

Nej nu är det jag som ringer min mor och kollar upp hennes intresse angående sponsring av ett par schyssta gummistövlar till hennes stackars dotter.

    image164image165

Kanske en kram hade gjort skillnad?

Igår natt när jag egentligen borde sovit för längesen så såg jag Uppdrag Gransknings dokumentär om Gängledaren Dehno Acar som numera lever utomlands. Det var en mkt sorglig dokumentär och det enda jag kunde tänka på var vilken tur det är att jag blev sjuksyrra istället för socionom som först var planen. Jag vill ju så gärna tro på det goda i alla människor och att de där hårda tatuerade gängkillarna egentligen bara är små ledsna pojkar innerst inne. Jag hade tagit hem varenda gansterkids jag träffat på och säkerligen bränt ut mig strax innan jag fyllt 25 som socionom. typ.

Men iallafall. Se
dokumentären och håll med mig. Den här killen är grovt kriminell och man blir förbannad på mycket han säger men mycket han säger är också sant. och på något sätt så kan jag tycka att det finns värre hycklare i vårt samhälle än han. Men sorgligt är det. Det är en hård kille,men med mycket ledsna ögon..

Värm upp,det är förfest med ssk/106!

    

Helt vanliga bilder från en helt vanlig förfest...inget för de otränade i fler än en bemärkelse. :)

Ju fler desto roligare!:)

Igår när jag klädde av och slängde mina kläder i en hög precis där jag stod så upptäckte jag en rätt kul grej. Min klädhög bestod av 8 olika plagg och då hade jag ändå fortfarande trosorna på mig. 8 olika plagg i en och samma partyoutfit,det krävs en tjej för något sådant antar jag :)

jo...

Klockan är egentligen rätt tidigt,utekväll-tid mätt men här sitter jag. Snön vräker ner i umeå  och jag pulsade hem från bussen i en 2 decimeter snö och högklackat. Tidigare idag diskuetarde jag med mina klasskompisar om hur ovant det är för mig att behöva vara rädd när jag går hem ensam om nätterna. Jag har iofs lovat min mamma att aldrig någonsin gå hem ensam någonstans men vad gör man?? I gällivare är man aldrig rädd! I gällivare går man iofs aldrig hem ensam heller. man går aldrig överhuvudtaget ungefär. hahaha.
men här gör man det. speciellt när man bor på nydalahöjd som jag gör. älskade fina nydalahöjd. jag måste gå efter en gångstig genom skogen för att ta mig hit. som tur är är det en rätt trafikerad gångstig med mkt festglada människor efter men det händer ibland att man inte ser en själ framför sig och då är det inte så jädra lattjolajban att gå ensam genom en skog mitt i natten. hagamannen finns fortfarande ganska färskt i minnet. och just nu söker polisen en 30-årig kvinna som spårlöst har försvunnit här i Umeå. Det tråkiga är att kvinnor inte bara försvinner,de är ju liksom så att någon ofta har gjort dem illa. jag hatar det. jag hatar att vara rädd. jag hatar att ha få en puls på 190 så fort jag har en man som går efter mig på den ödsliga gångstigen. det är baske mig inte ok någonstans!!!!!

men nu är jag glad i hatten. Jag har levt rövare på schlagerdansgolvet. Jag älskar det! helt klart!:)
 men det är svårt att misslyckas med mina klasskompisar. Prova spela Tommy Körbergs "stad i ljus" på förfesten så får ni se!!! jag hoppade på första bästa buss hem från stan,tur som var så stannade den just utanför mitt hus. jag fick höra diskussioner om hur det är att vara gifta och sen skilja sig. Jag vill aldrig någonsin skilja mig när jag väl gift mig. men det krävs nog sin man för att få mig att våga gifta mig. trots allt.

hej o hå!


Men det skär i hjärtat när du ringer mig. Jag önskar jag kunde ha dig här på många vis. jag önskar du kunde ligga här tätt intill och att jag kunde få den där inre smärtan att försvinna. men det går inte. Jag kan inte skydda dig och jag kan inte rädda dig. det här är ditt krig och det enda jag kan göra är att finnas här som back up,men kriget måste du själv kriga. älskade älskade du. gråten kommer alltid vara min när du gråter. min dörr står alltid öppen för dig.

nu mina vänner,lägger vi hatten på hyllan för ikväll. kanske raderas detta inlägg imorgon. mycket möjligt.

Det här med att vara "glåmig".

Januari. Kanske inte världens mest lattjolajban-månad va? Blek och glåmig. Det är svårt att beskriva ordet "glåmig" men ibland så uppenbarar det ordet sig när man ser sig själv i spegeln som en neonskylt ovanför skallen.Mitt hår är knastertorrt och får sällskap av all min hud samt stackars läppar. Byte från Gällivareluft till Umeås kustluft hjälpte inte till det bättre kan jag säga. Jag hade kunnat bada i ett badkar med fuktgivande kräm men jag tror ändå jag hade sett ut som en orm som ömsar skinn på benen. Håret mitt hade jag kunnat skriva ett helt eget blogginlägg om.

Som tur var fick jag en tid hos frissan idag 45 minuter efter att jag ringde och efter att ha gått lös med diverse krämer för olika kroppsdelar,fotfil och brun utan sol så var läget något bättre. Inte för att mina ben visas för offentligheten,men bara vetskapen om att de är bruna därunder långkalsonger och täckbyxor gör mig lite gladare!:)

och appropå det här med VS-modevisningen. Så fort det kändes jobbigt på träningspremiären igår så plockade jag fram den här rumpan på näthinnan och fick på något magiskt sätt nya krafter till benböj och rumpknip.
Tack Adriana Lima,din lilla snärta!;)

image152

just do it-svårare än man tror.

Nu var det ju såhär,att så fort jag kommit till Umeå så skulle jag göra det största rycket ni skådat och ta itu med allt försummat skolarbete. Jag sitter fortfarande här och läser bloggar (allt från Katrin Schulman till gravida 15-åringar) och göra vanvettesaffärer på Tradera. Gullemamma och gullepappa har åkt upp till gve igen efter att ha fyllt upp min kyl och hängt upp mina nya lampor. Jag är så glad att jag har dem!

Nu tänker jag stänga ner internet och införa tvångsåtgärder på mig själv. Jag har utegångsförbud tills det att examinationsuppgiften är skriven och därmed basta!

P.s. Ni missar väl inte Victorias secret-showen ikväll på trean? Det är mycket strategiskt gjort att sända den så här i början av januari när nyårslöftena fortfarande ligger färska för bättre motivation till att sätta igång med träningen finns icket! D.s.

all work.

Har ni någongång upplevt känslan av att inte känna en brinnande längtan och ett exalterat glädjerus till att kliva upp nästa morgon och avverka en 8 timmar lång arbetsdag?

ingen? nähä.

Nytt år. Nu igen?:)

Har ni sett filmen "underbar och älskad av alla" där huvudpersoner menar att det är en beprövad sanning att så som nyårsafton blir,så kommer också resten av det nya året bli! Ni vet,har man en sjujädra rolig kväll med partybaloha natten lång så blir hela 2008 en fest och slutar kvällen i småmisär (sånt kan hända på nyår) så går det kommande året i samma anda. Om detta nu är sant så kommer mitt nya år att bli....fullt. (och aningens dimmigt,jag kanske kommer behöva glasögon?)

men för att vara positiv så är det ju självklart att vi tolkar ordet fullt som i.. fullt av nya upplevelser,fullt av nya utmaningar,fullt av nya möten,fullt av nya platser och fullt av nya tokerier.

Nu ska jag plocka i en ny laddning i diskmaskinen och vänta på en pizza som är på ingående. Nyårslöfte 2008 får bli att aldrig mer dricka bål. Tack för året som gick mina fina vänner och vänninor. Utan er hade det varit tråkiga år :)