Vad fasiken är det här?Det här är helt klart den bästa reklamen just nu och meningen "men vad fasiken är det här?" har redan blivit en stående replik i helgens sällskap. Används perfekt i alla möjliga sammanhang :).

A day late and a dollar short.

Mitt sällskap för kvällen,ett gäng på fem karlar gick NYSS ner i bastun och jag beräknar dem därför inte vara tillbaka föränn vid 3-snåret inatt. Därför tror jag att jag ska slå in lite födelsedagspresenter och sen gå och natta. Det verkar som att brännbollsyran 2008 har tagit sin början minsann!

Vårruset!

Vårruset är nu sprunget och klart! Jag skröt för min syster om hur bra det gått och använde beskrivningen "vind i håret och lätta ben". Sen gick jag in på min kompis Emils blogg. Han hade varit ute och sprungit en nätt träningsrunda på 25 km men hade bara klarat 18,5 km p.g.a. pollen. Fy vad dåligt E,bara 18,5 km! Det är så man skäms!;)
image208
Såhär glad var jag efter 5 km! Likt ett dagisbarn med päronfestis och medalj! :)

fotriktiga skor.

Jo mamma,du vet att vi har pratat mycket om fotriktiga skor. Vad tror du om de här? till mig och mina hallux valgusar? Aj.
image207
Bild lånad från
Michaela Forni.

tvättid.

Det finns många saker som är svåra här i livet. Kärlek kan vara svårt,bostadsmarknaden likaså. Att hitta ett jobb är många gånger svårt och att klara skolan kan också vara kämpigt.
Något som inte bör vara svårt är att boka en egen tvättid när man bor i hyreshus och sedan hålla sig till den. Dagens I-landsproblem men ack så IRRITERANDE!

Click it!

Jag är ledig en vecka i sommar,ni kan väl klicka HÄR så jag får spendera den veckan på Dominikanska republiken åtminstone!;)
Ni kan få följa med om ni vill?
image206

När ingen säger det som pappa Rudolf.


Titta på den här filmsnutten. Om ny byter ut bilen mot en dator så kan ni få en liten inblick över hur det lät när jag och S skulle lägga in tabeller i vår uppsats idag. Vi kom att tänka på det här klippet då. Det finns få saker som gör mig så stressad som datorstrul. När vi sedan stod i hissen för att åka upp på våning 9 för att äta lunch så råkade jag kasta en blick i spegeln. Jag såg ut som en galen kvinna med håret åt alla håll efter att ha upprepade gånger slitit mitt hår när texten hoppat omkring på sidorna.

Idag blev den klar (det är knappt så man vågar skriva det) men det tog på nerverna kan jag säga.
Jag sov middag i tre timmar när jag kom hem t.ex.


Helgen som gick var förövrigt mycket trevlig. Familjen Johansson-Rimpi anlände på fredagkväll och adopterade sedan mig för resten av helgen. Vi har hajkat runt på diverse utflyktsmål,grillat mat och sett på Eurovision-ståhejet. Och rännt på stan såklart - lördag,löningshelg,strålande sol och med en levnadsglad soontobe-3åring i sällskapet som kan allt själv . Det är grejer det! :)

ett organiserat kaos.

På medicinska biblioteket på Umeå universitet ska det vara ordning och reda. Det finns en tyst lässal där man inte ens får ha mobilen på ljudlös och en allmän läshall med ungefär tusenmiljoner pluggplatser. Ordning och reda och en plats per student ni vet. Detta var innan jag och Sofia började skriva C-uppsats där om dagarna. När vi anländer och slår oss ner vid datorerna så börjar vi med att möblera om på datorön så vi kan sitta brevid varandra och titta på två skärmar samtidigt. efter bara några minuter är det som att en mindre har bomb briserat och  vi belamrat minst tre platser med papper och böcker och kaffemuggar och väskor och you name it.  MB kommer nog dra en lättnadens suck när det blir sommar och vår fina uppsats är inlämnad och avslutad.
image205


sommarsånger.

Det är skönt att ha människor som känner en. Sist jag åkte hem till Gällivare sa S att han laddat hem en skiva till mig som han trodde att jag skulle tycka om. Och han hade så rätt så rätt. Melissa Horns sånger är bomull för öronen. I just love it.
Och jag hoppas och håller alla fingrar och tår för att jag ska få se Lasse Winnerbäck i sommar igen.

det är bra med ett oväntat besök då och då.

Ibland är det bra att få hastigt påkommet besök,ni vet när någon ringer och frågar om de kan titta förbi. Då blir det nämligen lite fart på en. Jag for nyss fram och torkade av vardagsrumsbordet,röjde undan disken,stängde dörren till ett obäddat sovrum och svabbade av handfatet,bara så det iaf ser lite trevligt ut när man får besök.

Sen ringer mobilen och mitt besök meddelar att hon fått lite förhinder och föreslår att jag ska komma dit istället. Men då har jag iallafall ett lite mer städat hem än för 10 minuter sen.. :)

Perelli är iallafall raffig.

Det är semifinal till Eurovison songcontest på TV och jag har kollat med ett halvt öga. Vissa länders bidrag är...makalösa. sådär så man kommer på sig själv och sitta och stirra med gapande mun när de framförs. Jag kan inte låta bli att undra hur det gick till när vissa låtar blev framröstade som vinnare och representanter för sina länder. Här nedan är Estlands bidrag t.ex. Tyvärr är både ljud- och bildkvalitén kass men jag lovar att ni ser och hör tillräckligt. Helt fantastiskt!


Christer Sjögren,allt är förlåtet!

powernap.

Och att sova middag mellan 17.30 och 19.30 är sådär för nattsömnen. bara så ni vet!

tillbakablick.

För 5 år sedan...
Var jag 19 år och tog studenten. Det var en galen tid som jag alltid kommer le åt när jag tänker tillbaka på. Många var kvällarna med studentmössorna på sne,och vart enda år som följt därefter har vi tyckt att de som tar studenten är så "tama" jämfört med oss. De är de säkerligen inte,de har säkert precis lika kul som vi hade men man vill ju gärna tro på sin egen förträfflighet ni vet;). Väl utsparakde i vuxenlivet började jag jobba på världens mysigste jobb och sedan flydde jag och tjejer allvaret och åkte till Thailand tillsammans.

För 3 år sedan...
Hade det börjat klia i kroppen på mig. Jag jobbade på världens tråkigaste jobb men med världens roligaste arbetskamrater. Jag kände att jag stod och stampade på samma ställe och behövde komma vidare. Nu i efterhand kan jag se att jag nog inte mådde sådär jättebra i den situation jag befann mig i då men jag lät livet rulla på för då behövde jag ju inte stanna upp och verkligen känna efter. Just då var det enklast så.
För 1 år sedan...
Gick jag i skola och längtade precis som nu efter sommarlov.
För 3 månader sedan...
Var jag och S i Thailand på semester. Underbara dagar!
Igår...
hade jag den segaste söndagen i mannaminne. Min enda vistelse utanför lägenheten var när jag gick och slängde soporna.
Imorgon...
Ska jag "jobba hemifrån" och inte gå till skolan (läs: sova till 11.30).
Om ett år...
Är jag färdig med skolan och vem vet vart vindarna har fört mig då.


tänk på hjärtat!

Jag är en sån som gärna predikar om hur typ A-människor (googla det!) som lätt blir arga och exempelvis svär i trafiken löper ökad risk för att drabbas av hjärtinfarkter.
Jag är en sån som snusförnuftigt slänger mig med uppmaningar om "att tänka på hjärtat" när någon blir arg.
Jag är en sån som ger långa mer eller mindre ofrivilliga hälsosamtal åt människor (inga namn nämnda) som svär åt materiella ting som inte fungerar.

Jag blev nyss så arg att jag nästan började böla när min dator inte kunde hitta rätt program för att öppna ett nedladdat grey´s anatomy-avsnitt.
Jag är en sån som inte alltid lever som jag lär.

Så nu går jag väl och lägger mig då,utan McDreamy som sällskap!
Godnatt!


och åter till klänningen..

Jag vill bara berätta hur det går för klänningen ! Sist jag kollade på tradera så var det högsta budet uppe i 1575 kronor. Vilket fynd de gör,för en klänning som kostade 298 kronor på H&M....:)
image204

impulskontroll.

Ibland när jag t.e.x. som idag sitter på ett seminarium så kan jag få tvångstankar om att ställa mig upp och vråla "BOOOORIIIING!!" rakt ut. Undrar om det hade blivit helt tyst i det lilla grupprummet då? Jag ser framför mig hur jag sedan helt lugnt sätter mig ner och fortsätter bläddra i mina papper.
Det är kanske tur att jag fortfarande har kvar en uns förmåga av impulskontroll...

Nallar med brutna tassar och fullkornsriset.

Jag är tillbaka i ett Umeå som hunnit få gröna gräsmattor och utslagna björklöv under veckan jag har varit borta. Jag behövde verkligen komma bort en vecka kände jag för att orka med slutspurten nu. Även om jag inte kommer få mycket till ledighet i sommar så ska det bli skönt att få göra någonting annat än skola för några veckor.

Idag var det Nallesjukhus på skolan vilket innebär att dagisbarn får komma med sina gosedjur som sedan läkarstudenterna plåstrar,bandagerar tassar och lyssnar med stetoskopet på. Det var gulligt värre men det gulligaste var lillkillen som kom ditsläpande med en gosegorilla a´ 2 meter, ni vet en sån där som brukar vara högsta vinsten i lotteristånden på tivoli.
Undrar vad det var för fel på gorillan? han kanske hade brutit svansen?

Igår var jag och S på föreläsning av triathlonproffset Jonas Colting. Det var en intressant föreläsning och även om jag fortfarande vill påstå att det här med triathlon är lite dårpippi så hade han många vettiga tankar om kost,hälsa och träning och idag valde jag fullkornsris istället för vanligt ris när jag var och handlade. Han måste alltså varit bra!

image203
Nalle med migrän.

Kafferep.

image202
Lina,här är kopparna jag pratade om! De är ju helt enkelt bedårande och som gjorda för dig! För mig också för den delen. Jag tror säkert din karl hade uppskattat designen också! Jag kan se hur han bjuder hem sina arbetskompisar och dukar med den rosa koppen till sig själv och den lilla gula till någon annan.;)

Jag vet nog inte vad allvarliga cravings är.

Ett vanligt förekommande fenomen hos sveriges modebloggerskor är hysterier av olika slag. Nån av bloggerskorna som har en toppposition i hiearkin skriver om ett plagg som hon bara måste ha och två timmar senare har resten av skaran hakat på med statements om att de på allvar kommer dö om de inte får tag på just de plagget,att de ska tälta utanför H&M i en vecka innan det aktuella objektet kommer ut i affären och att de skulle göra ALLT för att komma över hysteriplagget. De uppmanar även varandra att lägga undan plagg om de kommer över något i deras storlek som de sen kan åka 25 mil för att hämta.

Nu senast är det denna klänning det panikas om. En känd bloggerska har hängt på låset och fått tag på ett exemplar och skriver i sin blogg att den h&m-affären har fått över 200 samtal om när klänningen ska komma i butik. Bara imorse hade över 50 tjejer ringt och frågat om klänningen fanns där.
200 samtal? om en klänning?
Jag tänkte tipsa om sajten getalife.com,men det är dumt att säga så,så därför gör jag det inte. 
image201
Men klänningen var ju iallafall....hm....fin?
 eller är det kanske bara jag som inte kan se potentialen?

ord,text och bokstäver.

Jag håller för närvarande på med att plåga ihjäl mina föräldrars skrivare här hemma. Jag skriver nämligen ut cirkus 150 sidor c-uppsats till seminariumet på torsdag. Är det verkligen rimligt att man ska behöva trycka ut alla  gruppdeltagares uppsatser? Tänk på skogen och på alla stackars skrivare. Uppsatsen jag ska opponera på bär namnet "kvinnors upplevelser och erfarenheter av att leva med kranskärlssjukdomar" så jag har iallafall trevlig läsning på tåget hem på onsdag...
Note to my self: snart är det sommar!

och lite snö på det.

Det är snart i mitten av maj (här tänkte jag skriva exakt datum men jag vet inte vilket datum det är och eftersom jag sitter på en mac och skriver så vet jag inte var man tittar efter det heller) och i natt när vi for hem från krogen så började blöt snö falla från himlen. jodå serni. 
I morse (12.35) när jag slog upp ögonen låg snön vit på marken igen. Det är därför jag älskar mina hemtrakter, fullt av överaskningar!:)

Igår satt vi ute i stugan och grillade kött av olika slag. Det var en jättevacker kväll men ingen värme i luften. Vi kom hem från skogen vid 22.30-tiden och kom då på att vi minsann skulle gå ut på dans,spontana som vi är. Här fanns ingen tid för dusch och annat pyssel så jag drog bara på dansstassen,sminkade lite smink,gjorde en nödlösning i barret och parfymerade bort skogslukten. Man får inte vara så nogräknad mina vänner. :)
Nu sitter jag och väntar ut mitt umgänge. Jag vet att de snart kommer ge efter för hungern och fara och hämta hamburgare och därför ids jag inte gå och göra någon frukost. Snart får jag den serverad på bordet istället.
 Det ska göras med list sa farfar och knep lössen med tårna! 

Give it 2 me.

Jag brukar inte digga Madonna men den här nya singeln är grym. Ibland är det bra att ha spinninginstrukötrer till vänner som introducerar lite ny ungdomsmusik åt mig! ;) den här ska vi skaka mycket rumpa till i sommar har jag tänkt! Men först ska vi äta lite middag!

Jag- en svennebanan med en doft av afrika.

Idag när jag och Sofia som vanligt satt framför datorerna på MB och slet med uppsatsen så utbrister hon plötsligt;
-ÅH! det luktar något! Det luktar.....afrikan!! 

Här är det  väl bäst att jag tillägger att hon sa detta med ett uttryck som avslöjade att hon menade lukten av afrikan/Afrika som något positivt. Vi vill inte ha några missförstånd här på bloggen vet ni!

-Är det jag som luktar?, utbrister jag genast och S dyker ner med näsan i min halsringning på tröjan.
-Jooo! utbrister hon glatt. -Det är du! Du luktar Afrikan!!

Så nu vet ni det. Parfymen kommer från Calvin Klein,är uppskattad av många,och heter Euphoria. Jag gillar den skarpt och jag skrattar alltid när jag tänker på anledningen till varför jag fick den i present! Men det får bli ett annat inlägg det!
 Nu ska jag njuta av Gällivareluft. It feels good to be home.


image199


smärtsamt vackert.Man får tycka vad man vill om Amanda Jensen men när hon sjunger den här sången så är det smärtsamt vackert..

En arg bäver.

Det är bara en sak jag funderar över angående detta; varför låter man sin fyraåriga dotter gå fram för att klappa en bäver medan man själv står och filmar några meter bort?

my body is my wonderland.

Jag hårdtränar inför beach 2008 nu. Jag har lagt upp ett noggrant träningsschema med vila varannan dag och är grymt inspirerad av Linda Rosings diet bestående av en tallrik spenat och broccoli till lunch,kyckling (utan skinn!),ägg utan gula (obs viktigt!) och en näve groddar till middag och en påse morötter som snacks efter en krogkväll. Jag kör stenhårt på det nu.  Jag var dessutom och svettades på vårruset-rundan nyss. Nu ska här tightas till innan sommaren!

eller. hur var det nu?;)
inte som jag ljög ihop ovanför iallafall. ni känner väl mig?!
det enda som var sant var väl det där med vårruset-rundan då.

Sanningen är den att jag är ganska lat när jag har möjlighet att vara det. Mitt träningsupplägg brukar se ut som följer; Jag började träna tre veckor innan jag och S åkte till Thailand i vintras. under de tre veckorna användes mitt iksukort mer än det gjort under resten av året. När vi kom hem så slutade jag upp med de där dårskapet omgående. Min plan inför det stundande vårruset är följande; jag släpar mig runt spåret typ tre gånger inför loppet,det räcker för att veta att jag tar mig runt,om inte annat på ren vilja! Sug på det träningsprogramet ni,jag har redan ansökt om patenten!

nej det blir nog aldrig något träningsfreak av mig. Jag kommer alltid dock ha spring i benen och tycka om att röra på påkarna - det är bara det att för mig är strikta träningsprogram  en ganska effektiv lustdödare för sådant. Jag tar inte många kilo i benpress men jag har ändå starka ben som tar mig dit jag vill. Jag kan inte skryta om nyttiga kostvanor och fullkorn men jag har en glad kropp och ett hjärta som slår med full kraft. och jag kommer alltid alltid äta pizza med beasås efter krogen och jag kommer aldrig aldrig ha morötter med mig i partyväskan.

Jag tänker ibland på patienter jag mött under min utbildning och har flera gånger slagits av tanken att de människor som är allra sjukast i kroppen oftast är de med ljusast sinne. Det kan vara en tankeställare för oss friska som klagar över bristen på magrutor och fasta lår. Jag har träffat människor i livets slutskede med cancer som tagit över hela deras kropp men fortfarande kan skratta och ha ögon som glittrar. Jag har rullat ner patienter till stora livsavgörande operationer som ligger där i sängen och skämtar om tv-serier och frågar kirurgerna om det fått något morgonkaffe än. Jag tycker jag har lärt mig mycket av dessa korta möten.
 Att sköta sin hälsa är viktigt,inget snack om den saken men när man hör om folk som inte kan äta och dricka gott när de åker på en semesterresa eftersom de bara har "ätardag" en dag i veckan,så tänker jag bara hur roligt blir livet då? Jag tror inte det spelar någon roll hur mycket vi tränat våra kroppar om vi bara gjort det för att vara snygg i bikini och inte hunnit njuta av livet eller brytt oss om att vårda det där innanför som brukar kallas själen också..

image198

En glad slöskit, thailand -08

"vi är strax tillbaka!"

Saker man hinner göra på kanal 5:s reklampauser:

*bygga ett mindre hus
*gå en långpromenad med sin hund
*duscha....3 gånger och låta håret torka mellan varje gång.
*läsa ut en roman.
*glömma bort att man ser på en film och börja göra något helt annat (jo det har hänt mer än en gång).

jag säger bara: suck!

summer in the city.

Det smällde till och blev sommar här i Umeå. Det känns lite konstigt att efter en lång vinter helt plötsligt kunna gå ut och promenera i shorts och linne och ändå svettas? Man vågar inte riktigt tro på det här vädret :)
Jag startade dagen med en långpromenad bort till Strömpilen där jag handlade lite smått och gott och upptäckte att det pågår en stor diskriminering av pojkbebisar i affärerna när jag skulle köpa småttingkläder. Halva affärerna är fyllda med pastellfärger,volanger,ryschpysch och glittertryck medan pojkkläderna ryms i ett litet hörn längt in i butiken. ack ja ack ja.
Eftermiddagen har spenderats på balkongen där jag har suttit och jobbat på den än sålänge obefintliga brännan. Nu var jag dock tvungen att stänga balkongdörren eftersom det luktade så mycket tändvätska utifrån. Det råder någon form av grillhysteri här utanför tror jag!

Jaja,då vet ni det också... :)
image197