Båååring!

Är det bara jag som tycker att Idol är aptråkigt just nu? Jag tror jag går och packar en flyttkartong istället.

Fångad av en stormvind tolkad av Siri.

Jag älskar den här bilden på vår hund! Jag tänker på det där ordspråket;
"När förändringarnas vind blåser väljer några att bygga vindskydd medan andra bygger segel".
Jag tycker hon illustrerar det så fint här,den lilla kråkan. När vi andra klagar över blåsten så sätter hon sig njutningsfullt och låter vinden dra tag i hennes öron och tunga så att dregglet flyger hejvilt.
Nu har jag glömt bort vad jag ville säga med det här inlägget,men det var någon riktigt bra sensmoral jag hade på gång tror jag..?

helgövningar.

Det var nog en rackarns tur att jag lydde den gamla damens råd och gick och vilade på eftermiddagen,för hålligång..det blev det! Ja jädrar i lådan!
Tre kvinnor som lämnat män,barn,arbete och studier för att tillbringa helgen i min lägenhet,min nästsista helg som Umeåbo. Ja ni fattar ju själv! Jag har skrattat en hel del den här helgen,och efteråt också och de flesta aktiviteter har dessvärre dokumenterats flitigt både genom fotografier och videofilmer. Synd att jag glömt allt vad överföringssladdar heter i Gällivare..;)

Appropå ingenting. eller jo,appropå helgens övningar. Det är lustigt det här med sing star. I början när man kommer till festen så skruvar man på sig och säger "nejnejnej jag kan ju inte sjunga", -efter två glas vin känns det helt okej att köra en gruppsång till något lättsjunget med typ markoolio men innan kvällen är slut så tycker man plötsligt att ett solouppträdande med något av Sarah Dawn Finer är helt klart lämpligt. Gärna inför folk man inte träffat tidigare också. Med inlevelse. Jag säger som jag alltid sagt; det enda jag saknar är skam i kroppen!

Efter den här roliga helgen har jag tyvärr också förträngt mitt vardagsliv och det faktum att jag ska examineras i två heltidskurser den här veckan plus flytta ur min lägenhet. Det är besvärligt att inte prenumerera på en dagstidning när man ska flytta. Jag var nämligen tvungen att gå och köpa 6 nummer av expressen och aftonbladet för att ha något att linda in mitt porslin i. Tur att jag har S här som hjälper mig med detta elände plus att mor och far kommer ner till helgen. Jag gjorde en lista till min kära mor över saker de behövde ta med sig när de kom. Det två viktigaste var; mycket potenta rengöringsmedel samt ett glatt humör.

hålligång.

Nej nu säger jag som den 91-åriga tanten på jobbet idag;

-Bäst man lägger sig och vilar lite,man vet aldrig om det blir något hålligång ikväll!

När Nonno kom till stan.

Idag anlände som sagt min vän Nonno till Umeå. Jag och S åkte ut till flygplatsen för att hämta det lilla livet och redan i bilen så beskrev jag åt S hur min vän skulle komma rusande genom vänthallen och med ett tjut kasta sig runt halsen på mig. Hon gör nämligen alltid så när vi ses efter att det gått alldelens för lång tid. S undrade om jag inte hade lite högtflygande tankar om mig själv och N´s stora saknad efter mig.

Det hade jag inte. Jag hann inte ens resa mig från plastsoffan vi satt och väntade på innan jag hörde ett tjut eka över ankomsthallen och Nonno kom rusade som en regelrätt dåre genom flygplatsen. Sekunden efter hade jag henne dinglandes runt halsen på mig i något som skulle kunna misstolkas som ett överfall men som faktiskt var en stor kram!

Nu har hon varit här i sisådär 2 timmar och hon har redan ingående hunnit lära min kära man allt hon kan om trosskydd och dess olika användningsområden. Tillexempel. Helgen har bara börjat. Ikväll blir det kräftskiva.

s.k. bloggtorka.

Det råder lite stiltja på den här bloggen för tillfället. Det började i söndags när det efter att jag gått och lagt mig knackade på min dörr. Det är såna gånger jag förstår vad jag har och att han är mitt bästa komplement!

Sen har jag lite fullt upp med att få ihop det här med min utbildning också. och snart dimper tre brudar in i min lägenhet. N,min finafina vän ringde i eftermiddags och sa att hon sätter sig på flyget från Gotland imorgon för att göra oss sällskap ihelg! Hon hade kommit på det idag då hon stod hemma och stekte blodpudding. Jag älskar henne för hennes sätt att aldrig se problem i någonting! Det ska bli fantastiskt att ses igen!

Bloggen,jag återkommer när det stillat sig lite här i Umeå. Var rädd om er vänner

Om en helg som ska ägnas åt att komma ikapp.

Fredagkväll. Medan ni kanske ägnar er åt discotjosanhejsan så har jag roat mig med följande fredagsnöjen:

1. Tvätta kläder
2. Städa min lägenhet.
3. Försöka trolla ihop en examinationsuppgift.
4. Leta vetenskapliga artiklar att använda till ovanstående uppgift.

(Ja jag VET att jag måste sluta upp med de här vilda helgerna och den här rock n´roll-livsstilen som jag har innan det slutar illa.)

ett meddelande till min kära kräm-o-man till syster.

Syster! Jag har nu tagit mitt första stapplande steg in i din experthörna. Du har lockat mig i ditt fördärv. Idag köpte jag en concealer för 160 spänn! Det är ju vansinne.Fotnot: min
syster har ett onaturligt intresse för krämer,smörjor och skönhetsprodukter av alla de slag och bangar inte för att lägga åtskilliga kronor på en kräm bara för att den hade en så fin burk. Jag kör hudkräm från h&m för 24,90.

Fotnot 2: För alla oförstående killar och män som läser; en concealer är som en kräm man täcker mörka ringar under ögonen med.


Idol 2008. same same nothing different.De här bilderna publicerade jag på bloggen för ganska exakt ett år sedan där mina två systrar illustrerade hur man känner sig när man tittar på idoluttagningarna. De är fortfarande högst aktuella.

Salt.

Jag har just,iklädd min XL-morgonrock intagit ett kvällsfika bestående av en majskolv med smör och salt! Vilken fantastisk kombination det är,fett och salt..och så lite majskorn där under bara för att ha något att lägga det på liksom. Majskolven var snabbt uppäten men tro inte mitt saltsug tog slut där. Jag var så saltsugen att jag var tvungen att moffa i mig två råa falukorvsskivor på det serni. och en kaviarmacka.

Saltbrist? kan tänkas. Nu måste jag försöka underhålla mina goda sovvanor som jag är på god väg att skaffa mig. Godnatt vänner!

foureyes forever.

I flera veckor har jag laddat för mitt optikerbesök som ägde rum idag. Jag har vetat att min syn har blivit sämre,jag har tyckt att jag faktiskt blivit en trafikfara och har t.o.m plockat fram mina glasögon!
Hela kvällen innan har vi skämtat om blindhundar,vita käppar och brillormar. Idag kom jag till brilldoktorn,han satt mig i den där ögonmanicken och förhörde mig på bokstavsrader. Han sa "hmm" här och "jahaja" där och jag gjorde mig mer och mer förberedd på att  få höra hur fasen jag kunnat gå omkring så länge med så katastrofalt dålig syn. Det var nästan så jag skämdes sådär när jag inte såg om det var ett C eller ett D som var sista bokstaven på raden.

Brilldoktorn kopplar lös mig från ögonmanicken och säger;

-de glasögon du har nu har inte en siffra rätt i styrka som stämmer med dina ögom.

-Jaha säger jag,och ser framför mig hur han plockar fram ett par flaskbottnar som jag i framtiden ska vara tvungen att bära.

-Du har perfekt syn!,säger han. Släng de där glasögonen!

Jag behöver alltså inga glasögon. Jag har nästintill perfekt syn? Det var så snopet så jag nästan tjatade till mig ett litet synfel. Här lägger man ut 300 spänn på en synundersökning och så har man helt plötsligt hur bra syn som helst. Blåst på konfekten,det är vad jag känner mig! Nu går jag ut på dans! Jag och min höksyn!

a lot like love.

Jag har herrbesök den här helgen. Gånger flera. När jag jag just tvingat i mig en portion havregrynsgröt vid 06.15 snåret imorse så hörde jag att S klev upp i sovrummet och började klä på sig. När jag gick för att titta in i sovrummet så mötte jag storebror i hallen,också han med kläderna på. Båda hade stigit upp för att skjutsa mig till praktiken strax efter 6 i ottan. Helt frivilligt. Vilka fantastiska män man har i sitt liv!:)

Big bang.

Hörni,det här gillar jag inte riktigt! Man ska inte börja pillijoxa med sådant som man inte riktigt har kontroll över för ibland ställer man liksom till det för sig och sen sitter man där med skägget i brevlådan och undrar vad som hände. Det är som jag och formatera om datorer t.ex. Precis samma princip. Och det här med att greja ett svart hål i universum är inget man ska göra med inställningen "jaha få se nu,det här kan väl inte vara så svårt!".

det är som det är.

Idag när jag delat ut lite mediciner till en patient jag hade hand om så satte jag mig en stund och snackade lite med denne eftersom det var en ovanligt pratsjuk herre vi hade att göra med. Det här var en väldigt skojfrisk karl men det smög sig in allvar i hans röst då han berättade om hur det är att drabbas av sjukdom när man fortfarande har så mycket kvar att uträtta i livet. Vi pratade en stund om detta men sedan när jag var tvungen att jobba vidare så ryckte mannen på axlarna och sa att man ändå skulle vara tacksam för det alltid finns de som har det mycket värre.
Jag höll med honom om detta och sa, så som jag ofta säger; "-Ja det är som det är här i livet!".

Mannen (som hade sina rötter söderut) sken upp och utbrast; -Det där uttrycket har jag inte hört sen jag jobbade som lokförare i Kiruna! Det är ju det bästa uttrycket som finns! Det krävs en äkta norrlänning för att säga något sådant klokt,Jag måste komma ihåg det där nu!

Numera när vi möter varandra i korridorerna får jag alltid höra; - Hej Ida. Det är som det är!

Det är som det är. Ibland är det inte svårare än så. enkelhet a´la norrland att leva efter.


blogg? är det det senaste?

Idag fick jag höra något som jag trodde var omöjligt att få höra av en person som är född på 80-talet iallafall;

-Det här med bloggar? Jag har aldrig fattat vad det egentligen är? Är det som en dagbok eller vadå?

Ibland är livet hårt.

Jag stod på H&M en dag och kollade på underkläder då två tjejer i tonåren någonstans dök upp brevid mig och det var liksom omöjligt att inte ta del av deras samtal:

"-Asså,det är så jobbigt med killar som bara sliter av en kläderna! Man bah; -men hallå ser du inte att jag har nya trosor!?"

En ny generation med nya problem. Dagens ungdom vet hur det är att ha riktiga bekymmer i livet. Håhåjaja.

wallpaper.

Saker att göra när man ska visa sin lägenhet för en person som är engelsktalande;

1.Bädda sängen
2.Googla vad tapet heter på engelska.

Jag är redo! (och "wallpaper" heter det. Det visste jag ju egentligen!)

On this rainy afternoon.

Idag när jag gick hem på eftermiddagen så började det helt plötsligt ösregna på mig från den himmel som hållt sig jämt gråmulen med lite duggregn under hela dagen . Jag tänkte vara smart och ta en genväg på en välupptrampad stig för att komma hem så fort som möjligt och undkomma regnet. Problemet var bara att den väl upptrampade stigen vuxit igen totalt under sommaren och jag kan meddela att det inte är så lyckat att vada sig fram i knähög växtlighet när det regnar för gräset är nämligen väldigt blött! När jag kom ut från min smarta genväg som skulle bespara mig blöthet så var jag så dyngsur att träningsbrallorna klistade sig mot benen och det silade vatten mellan tossingarna på mig!
Genvägar är senvägar, som någon snusförnuftig viktigpetter någongång kläckte ur sig!

Jag har en intensiv månad framför sig där jag ska lyckas kombinera vår slutpraktik samtidigt som jag ska gå i skola och jag får lite ont i magen när jag tänker på det. Jag kommer få endel riktiga långdagar där jag går hemifrån vid 8 på morgonen och inte kommer hem föränn vid 22 på kvällen. Men det ska gå! Det går såhär när man är en slacker som åker på semester istället för att gå i skola! ;) (Det är självvalt och det ger mig ännu mer ont i magen! )

Nu ska jag göra kväll här på nydalahöjd men innan jag tackar för mig vill jag skicka några rader till min kära vän som gör ett slutgiltigt försök att sluta röka nu. Bit ihop nu kompis,jag vet att du klarar det! Du gör det mest för att det är snuskigt dyrt att blossa men jag tänker mest på att jag vill att vi som 80-åringar ska kunna sitta på hemmet tillsammans och dra kiss och bajs-skämt utan rökhosta och svarta lungor! Du är bäst!:)

Puss och kram.

time to fly.

Men se sådär ja. då var man tillbaka i skolan igen. Lägenheten kändes väldigt tom och obebodd när jag anlände igår. Jag vet inte var 3 månaders sommaruppehåll tog vägen för det kändes som att man bara varit borta på en långhelg ungefär. Jag känner att jag inte riktigt hunnit hämta andan efter sommarens jobbmaraton men nu är det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång igen.
Idag var det dock mest information som gällde samt besök av våra framtida arbetsgivare och facket. Landstinget kom med goda nyheter om att det numera inte existerar någon arbetslöshet överhuvudtaget för färdiga syrror i Umeå och att ingångslönen äntligen börjar likna något, medan facket höll lite skola om anställningsintervjuer och löneförhandlingar och uppmanade oss att ge fingret åt arbetsgivare som ställde frågor om man planerade att bli gravid inom kommande framtid.

men sista terminen. hur gick det till?
Det kändes helskumt att få ett datum för sin examensdag idag. Jag kan ju inte bli vuxen redan!

Idag for vi på Ica Maxi för att storhandla. Vi var inne på affären i över 1,5 timme och jag skojar icket. Det var en kille en gång som frågade varför vi tjejer envisades med att fara till de där stora affärerna istället för att handla på de små Ica-butikerna som ligger granne med oss. Vi försökte förklara för honom att det blev mer som en upplevelse av handlingen när man fick åka till Ica Maxi. Han förstod inte alls vad vi pratade om.
Nej,nu ska jag fortsätta lyssna på när mina grannar borrar i betongväggarna och sen försöka sluta mina gröna.