Från mig till er,ett riktigt gott nytt år!

Årets sista dag och årets sista blogging! Tack alla mina vänner för det här året,jag är glad och tacksam över att ha fått spendera det med er! Jag får alltid en lite svindlande känsla när vi står inför ett nytt år. Vad ska alla de här 365 kommande dagarna innebära för oss? Vilka är vi vid den här punkten nästa år? Jag tycker alltid man blirförvånad när man ser på TV-kanalernas tillbakablicks-program över året som gått. Tänk vad mycket som hinner hända på ett år,och tänk vad snabbt vi människor glömmer det som t.ex. hände i början av 2009. Eller som en viss person *host host* utbrast igår;
-Va? var det iår Michael Jackson dog?

Ikväll firar jag och S in det nya året i kullen hos Per och Ida med god mat och goda vänners närvaro. Känns som en avslappnad nyårsafton och det glädjer mig. Mat och vänner,vad mer behöver en människa? Jag har inte köpt nån ny klänning utan gräver fram nån gammal trasa från gaberoben.
2010 mina vänner. Låt oss vara friska och låt oss vara tillsammans. Igår när vi åt middag så fick alla säga varsin sak som betydde mycket för dem under det gågna året. Svaren blev blandade,allt från att ta examen från sjuksköterskeprogramet, resor och bastubygge till att få segla för första gången. Jag avslutar det här året med Marit Bergmans sång "This is the year".
You smile at me and you lead me to the dance floor
I can feel that something’s starting, starting soon
Been so tired, haven’t slept a night since 1994
Doesn’t matter now we’re on the move

’Cause this is the year, this is the year it all will happen
It’s finally here, I have been waiting all my life
So put on your coat, it’s time to go, it’s time for take-off
I think I can say without a doubt this year is mine

We stumble in the stairs, we’re in a hurry now
No time to see the last song with the band
’Cause the fireworks have started and the snowflakes shape my name
Don’t say a word now baby, take my hand

’Cause this is the year, this is the year it all will happen
It’s finally here, I have been waiting all my life
There’ll be no mistakes there’s just gonna be one big departure
This year I will do everything right, this year is mine.En strategisk show såhär inför nyårslöftena.

Jag sitter tillsammans med min mor och kollar på Victorias secrets årliga modevisning. Plötsligt utbrister mamma helt appropå ingenting;
-Du Ida,vilken tid var den där träningen du brukar gå på på måndagar?

600 kronor.

Jag skulle eftersända min post nu när vi beger oss ner mot Värmland så jag inte missar några viktiga reklamutskick och så. 600 spänn ska de ha för att omdirigera min fjuttiga lilla post till en annan adress. Det är ju hutlöst.
Jag blev så sur att jag stängde ner sidan medan min käre sambo försiktigt undrade om jag trodde det skulle vara billigare om några dagar när jag går in på sidan på nytt?
Jag tycker det är så trist att lägga pengar på sånt här. jag vill lägga pengar på nödvändigheter och dekadens!
men nej,de hade inte sänkt priset. Det kostade fortfarande 600 kronor när jag idag hade surat färdigt,kröp till korset och beställde min eftersändning.

Jag vill ju bara se kinesiska muren!

Jag sitter och fyller i min visumansökan inför min och mammas Kinaresa i mars och blir alldelens nervös. varför vill kineserna veta alla dessa saker om mig? Om jag haft könssjukdomar och mentalsjukdomar?(svarar någon ja på de frågorna?) och varför vill de har telefonnumret nattetid till min arbetsgivare? vad ska de ringa dit och fråga om mitt i natten? fortsättning följer...

Jul tvåtusennio.

Julhelgen är över och med tanke på hur mycket och länge vi förbereder innan för den så går den väldigt fort!:)
Om vi börjar bakifrån så var gårdagen,annandagjul, en mycket trött dag. Kan bero på att dagen före det,juldagen,innebar uppstigning 05.20 för jobb,mycket trevlig julmiddag med hela min bullriga släkt,utgång med de s.k. hemvändarna och sen hemgång när det inte längre var sent på natten utan istället tidigt på morgonen. Vi fick skjuts hem med en av krogens vakter när de stängt dansen och när jag och S slutligen snubblade ner i sängen så hade jag varit vaken i sisådär 23 timmar. Jag måste säga att det faktiskt finns bättre dagar att gå ut på dans än på juldagen,det är liksom alldelens för trångt?
så igår var vi trötta som sagt. Vi åt ytterligare en julmiddag hos Stefans mormor och morfar och sen var det raka spåret tillbaka hem till soffan. Elin,mackan och Sirikråka kom förbi och vi såg på Gladiator på TV. Jag såg väl en hel halvtimme av den 3 timmar långa filmen tror jag innan jag knoppade in på vardagsrumsgolvet tillsammans med hunden!
Ja just ja,jag höll på att glömma julafton. Iår firade vi ute i Skröven hos farmor med hela släkten på pappas sida precis som vi brukar. Vinnare i den årliga bordhockeytävlingen blev storkusin Simon och min 83-åriga farmor fick en mobiltelefon i julklapp som vi tränade henne med resten av kvällen. Iår fick jag den finaste julklapp jag kan tänka mig av S,ett litet litet paket som kan räcka precis hur länge som helst.
Så God jul i efterskott mina vänner. Nu firar vi snart in det nya året och gör det till det bästa hitills!:)


Och så klämmer vi i ordentligt på refrängen!Om man nu promt ska ha allsång på en julfest där det starkaste som serveras i dryckesväg är julmust, måste man då välja att gemensamt sjunga just "O helga natt"? Jag menar, den refrängen kräver allt lite starkglögg för att låta riktigt bra om den ska sjungas av ett gäng icke-Tommy Körbergare. Men annars var det trevligt. Landstingets julbord 2009. och vi sjöng "tipptapptipptapp" också förstås.

Sen sist.

Vårt lag kom på andraplats i stegtävlingen. Av över 200 lag runt om i Sverige och 2000 deltagare. Länge låg vi och tryckte på förstaplatsen men sen lade någon i laget bakom oss in en rejäl spurt (var det den där mytomspunna "Narkos-Ulf"?) och gick om oss på mållinjen. Det var dock den sista stegtävlingen jag kommer delta i på ett bra tag,det har nämligen en liten tendens att bli mani över det hela. :)

Våra lägenhetsaffärer är lösta. Vi hyr ut möblerat här hemma och hyr möblerat i Karlstad. Jag får börja rensa ur skåp,lådor och skrubbar någon gång efter nyår och försöka hålla mig lugn!;)

Jag jobbar min sista "riktiga" vecka på jobbet denna vecka. Går ut på extraskift efter det,bl.a. juldagens förmiddag men på pappret är jag nu helt fri (arbetslös?).

Jag har övertalat min mor att följa med mig på en rolig resa i vår.

På tisdag får jag leva i tvåsamhet igen. Jag har saknat det!

Som min syster sa; precis så hade jag också reagerat om Anna Skipper började rensa i mitt kylskåp!


Mitt ungkarlsleverne.

Imorgon tror jag faktiskt att jag ska ta mig till kragen och åka och storhandla så jag får något slut på det här ungkarls-levernet som jag för tillfället ägnar mig åt. Iallafall i matväg. Har inte ens en mjölk hemma. Fick dricka vatten till blodpalten idag och det är inte acceptabelt. Om 10 dagar kommer gose hem,då ska jag bli en riktig housewife igen med söndagsstekar,nybakat bröd varje morgon och hemmagjord sylt! (nåja,mjölk i kylen iallafall..)

önskelistan.

Det pratas julklappar. Iår önskar jag mig tre saker:

Ett par nya jobbarskor.
En stor resväska.
En bok om sårläkning och såromläggningar.

Förra året önskade jag mig en strykbräda. Det fick jag!
Men åh jag vet. jag måste sluta vara så rock n´roll som jag är!