Var vänlig komplettera.

Fick tillbaka min ansökan till a-kassan. De vill ha....*trumvirvel och spänningen stiger*... kompletterade uppgifter!
Oväntat! Har ju aldrig hänt förr! Har någon någonsin försökt ansluta sig till en a-kassa och lyckats på första försöket UTAN att behöva komplettera uppgifter om arbetad tid och arbetsgivarunderskrifter och yadayada? Jag bara undrar?

jo just ja!

Insikt när du är och handlar:
Jo,det är ganska bra att ta med sig plånboken också.

När katten är borta...

...så äter råttan fiskbullar till middag! Jag älskar fiskbullar och passar på medan jag är gräsänka här hemma. Sen gick jag på soffan och sov i 1,5 timme med plattan på full sprutt i köket. Hoppsan.

Imorgon är jag ledig och då ska jag till frisören med mitt eländiga barr och sedan storhandla med M och K inför vårat kalajs på lördag. Det ser mörkt ut med att lyckas byta skift på söndag så jag kommer nog var lite sleten när jag stämplar in på mitt jobb 06.45 dagen efter. Nåväl,man får väl offra sig. 

Arbetskraft sökes.

Vänner! Jag söker med ljus och lykta efter någon som besitter tapetseringskunskaper. Tapetrullarna är inköpta för längesen men därefter har det liksom stannat upp. Jag älskar vår lägenhet,när vi flyttade in så fick vi sovrum och hall omtapetserade på stuberten. I vardagsrummet hängde de ljuvligt orangegula tapeterna som var det senaste där i slutet av 90-talet någongång. Jag fick ont i ögonen och migränkänningar varje gång jag gick in i det rummet men efter lite tjöt och tjat så fick vi nya tapeter även där. Så nu är det bara köket kvar innan lyan är klar.

Hur svårt ska det vara att få tag på någon som kan tapetsera då? Det borde ju krylla av arbetslösa människor i dessa tider av knas? Jag inte vet jag. Både jag och S har fädrar som tapetserat mycket i sina dagar men nu har de liksom nog med sina egna projekt tycker vi och vi själv har bestämt,för husfridens skull, att vi inte börjar ge oss på tapeterna på eget bevåg.

Så? Vet du någon trevlig typ (eller va fasen,det där med trevlighet är inte ens ett krav...) som vill tjäna en liten slant och är en fena på det här med mönsterpassning utan svordommar?;) Jamen hör av er då för sjutton!

(jag har en vision att det hade varit en skitrolig överasskning till mitt lilla gos också,om köket är omtapetserat när han kommer hem från Skottland. Bara det liksom..)

/I - som AMS fast bättre.

Listetta.

Stänger du av mobilen när du sover?
Nej för jag har fått för mig att alarmet inte kommer gå igång då!
Vem såg dig senast naken?
Det var jag själv det,i morse!
Hur såg du ut på högstadiet?
På högstadiet på min tid var crockerjeans och Fruit of the loom-tröjor uniformen som gällde! På skolfotot i sjuan hade alla tjejer fruit of the loom-tröjor på sig! Det var även populärt att färga håret på varandra. Att gå från svart hår till platinablont på en dag var ingen match ska ni veta! Själv festade jag till det med en färg som hette "cayenne". Resten får ni föreställa er själva i era huvuden.
Hur är du att ha som arbetskamrat?
Jag är snäll och oförarglig tror jag. Är inte den som ställer till scener på schema-möten t.ex.
Har du celluliter?
Ja må vara en mogen kvinna på snart 25 barre,men man har fortfarande hud som en 18-åring! hahaha ;)
Biter du på naglarna?
Nej jag klipper dem!
Har du något handikapp?
Därom tvista de lärde! ;)
Är det rädd för att få hängbröst?
Jag vet inte,men på något sätt tycker jag det finns annat i livet att vara rädd för.
Svär du?
Nej väldigt sällan,för jag tycker det låter  så illa.
Är du trevlig mot Jehovs vittnen?
Ja varför inte?
Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du?
- Spagetti och köttfärssås.
Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
Jag brukar kasta mig över det mesta som bjuds!
Har du blivit arresterad?
Jag har gjort mitt bästa men nej!
Är du rädd för Securitasvakter?
Se frågan om hängbrösten.
Har du någonting att dölja?
Det har vi alla!
Ljuger du?
Helst inte!
Har du kysst en polis?
Nej men jag har kysst en som en gång sökte in på polishögskolan? räknas det?
Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta din pojkvän från krogen?
Min sambo är så väluppfostrad och rik så han ringer en taxi!;)
Vilken tv-serie skulle du helst leva i?
En annan del av köping!

Ta det chill mannen!

Lilla Elmo spenderar kvällen med mig igen eftersom hans matte är och drar in sin brödföda. Elmo är en hund i min smak,han gillar nämligen att ta det myycket lugnt.
 

Du är allt.


Bara barnet.

Idag på jobbet träffade jag en tant som var 105 år gammal. Tänk vad ung jag helt plötsligt är! :)
Ikväll har jag sett på säsongens första avsnitt av Grey´s fast jag inte ens tänkte följa den här säsongen och jag grinat en liten tår eftersom jag tycker hela den här historien med Izzie och Denny är så sorglig. Faktiskt. Sådeså.

Höpp höpp.

Nej nu drar jag på mig mysse och bysser och promenerar bort till M & K så vi kan smida planer inför vårt kommande 75-årsgalej! Det är - 15 grader ute men solen skiner och det tycker jag vinner över kylan. Rosor på kinden,solsken i blick ni vet.

Men det var ju tur att han frågade iaf.

Såg ni den 20-åriga killen som strypt sin flickvän och sedan grävt ner henne på Efterlyst igår? De skulle göra en rekonstruktion av hur han hade gått till väga när han dödat henne och skulle visa på en polisman hur han gjort när han ströp henne. När han ska ta tag om halsen på polismannen så frågar smartskaftet;

-Alltså,ska jag ta i med samma kraft som då eller?

Manbahneekanskeinte??

Reflektion.

Det är en trött sjuksköterska som sitter i sitt kök ikväll. Vi befinner oss i en tuff jobbsituation på jobbet och det finns inte mycket utrymme till reflektion och eftertanke under arbetsdagen. 20 vårdplatser på en avdelning och 24 inlagda patienter och ständigt för liten personalstyrka resulterar i 8 -timmarsskift utan att få sitta ner i mer än 10 minuter i sträck på hela dagen och utan riktig mat i magen. Ordet "måsten" får en helt annan innebörd när man jobbar med sjuka människor. I den världen är "måsten" riktiga måsten och ibland ingenting som klarar av att vänta i 45 minuter medan man äter lunch. Samtidigt så tar jag mina äldre kollegors ord på allvar,när de säger att man måste komma ihåg sig själv också. För ingen blir hjälpt av att de som ska hjälpa inte orkar.

En farbror frågade hur många kilometrar vi går på ett skift  igårkväll,när jag för femtiotredje gången, småsprang förbi bordet där han och en medpatient satt och fikade utanför läkemedelsrummet där mina ärenden aldrig tycktes sina.
Det har jag ingen aning om men snart drar våran stegtävling igång så då lär vi få veta!

Nej,jag är trött. men ändå glad. för att vara igång och för att få möjlighet att utforska en ny yrkesroll. Var vindarna sedan bär mig är det ingen som vet. Det finns nog ingenting som tär på en människa som att varje dag jobba med andra människor, men det finns nog samtidigt inget jobb som samtidigt ger en så mycket tillbaka. Så mycket sorg, smärta och ångest man ofta får axla men också så många fina ögonblick och så mycket tacksamhet på en och samma gång.

Minusgrader.


 
  


ain´t no sunshine when she´s gone.(and she´s always gone too long. everytime she goes away.)


Jag saknar dig kompis. Hade behövt någon här som skrattar åt min skämt och förstår sig på riktigt humor!;)
Skippa söderhavsön och pallra dig hem.

(bild: N visar upp sig från sin bästa sida, nyårsafton 2008)


min lilla kompis.

Jag kanske råkar ha världens gulligaste kompis i min lägenhet ikväll?

 
Och min kompis kanske råkar ha den gulligaste rumpa man någonsin skådat i mannaminne?

               

tavelbryderi.

Mina familjemedlemmar är ju inte riktigt kloka! Jag bjöd min mor och syster på middag idag och sedan skulle mamma hjälpa mig med att hänga upp två tavlor som hade anlänt i veckan. Min syster beskriver spektaklet här,så jag hänvisar er dit. Som vanligt så blev hela scenen som hämtad från bästa komedin/farsen när vi ska hänga upp något/bygga något/montera något och det blev stor huvudbry för mig och min ömma moder när vi skulle räkna ut var tavlorna skulle placeras för att hamna i mitten. Hur ska man mäta liksom? Det slutade med att lilla mamma stack in huvudet i köket där Elin satt och brölande; -ELIN,DU HAR FAKTISKT LÄST MATTE PÅ UNIVERSITET;NU KOMMER DU OCH HJÄLPER TILL!!


Föressten,imorgon hade jag besiktingstid till min bil. Nu går den inte att starta. Känns det igen? Säg aldrig ordet "besiktning" högt i närvaro av er bil mina vänner.

The facebookgeneration.

I lördags på festen vi var på så sträckte en kille fram handen till mig för att presentera sig, men istället för att säga

-Hej jag heter xx,jag tror inte vi har träffats?

så sa han;

-Hej jag heter xx,jag tror inte jag har dig på facebook va?


Vi är nog en förlorad generation, en facebookgeneration. :)


Söndag efter lördag.

Håhåjaja. Nu har det äntligen blivit lite liv i den här kvinnan efter en dag med dunkande huvudvärk och trött kropp. Det har inte blivit många knop gjorda idag men nu står iallafall laxen och klyftpotatisarna i ugnen,jag har plockat lite småplock här hemma och satt på en tvättmaskin. Efter maten så drar jag med mig S och handlar lite så är man sedan redo för en ny arbetsvecka.
Igår lurade kissekotten med mig på kalas och vi gick på husfest precis som i våra ungdomsdagar. Det var riktigt trevligt att få uppleva den formen av förfest igen,det var ett tag sen sist och det var ett mycket blandat gäng precis som sig bör i huset när vi drog oss vidare! Jag drabbades som vanligt av en vansinnig mundiarré när vinet låg på plats innanför västen och vill idag erinra mig om flera givande konversationer,haha.;)

och ett meddelande till min kära vän Emil;
Du måste översätta dina nattliga sms du skickar åt mig när du är ute och lever rövare. Jag förstår nämligen inte vad "jag ringer diginnsingafek" betyder!? ;)

Nu mat mat mat.