simply as that.

Ibland kan jag bli förälskad i dej
Som ett tomtebloss som sprakar till
Det kan ske när du inte tror jag ser
När du ler spontant mot din spegelbild
När du vågat ta emot mina ord
Och tror mej när jag säger dej
Att jag orkar med dej ännu en dag
Och ibland är du vacker för mej
Jag vet inte varför jag älskar dej
Jag kan skriva en sång till dej om du vill
Och hitta på sånt som inte är sant
Brodera på men vad tjänar det till
----
Ibland kan jag bli förälskad igen
En stilla glöd som pyr min vän
Det är när du bara är här omkring
När tillvaron är din och min
När vi bara är tysta tillsammans vi två
Inga tecken som tolkas fel eller så
Kalla det vänskap eller nånting
Kalla det kärlek som inte är blind

(Tack
M för texttips!)

ont ska med ont fördrivas.

4 självskadebeteenden som gör ONT:

1. bita sig i tungan. alternativt bita sig i sin egen kind.
2. slå i huvudet i något, mycket möjligt exempelvis en öppen skåplucka, när man reser sig upp efter att ha plockat upp något från marken.
3. slå i armbågsknölen.
4. gå in i en vass bänkkant som placerats i lagom rumphöjd.

Det sistnämnda provade jag på igår vilket dels resulterade i ett fräsigt blåmärke och dels i att jag vek mig dubbel inne i läkemedelsrummet på jobbet och kved "ajajajaja, jag börja grina!,seriöst! jag börja grina!" till min smått skrattande kollega.

Det gjorde ont. aj aj.

Haha :)


sommarskinn.

Nu tänker jag kliva ut ur vinteridet och in i mitt sommarskinn. Vi börjar med: Glada fötter.
Sen jobbar vi oss uppåt!

Jumper.

Det årliga studsmattebygget är avklarat! Jag gav order, domderade och pekade med hela handen och tillslut fick vi återigen ihop schabraket. Bilden visar hur jag under högljudda glädjetjut inviger vår lilla leksak!

all work work.

Idag har jag,Elin,Kerstin och Majsan jobbat oavbrutet sen det vi kom till jobbet 06.45 till det att vi slutade 15.45. Vilken dag! För varje sak jag fick bortgjort så verkade det som att det lades till minst tre saker på listan av arbetsuppgifter jag var tvungen att ta itu med. En fördel/nackdel med mitt jobb är att man aldrig vet vad en arbetsdag har att bjuda på. idag har exempelvis både jag och Elin pratat med polisen i två olika ärenden och ibland måste man vara en organisatör/problemlösare av hög kvalite i den här branschen.

Fördelen med att jobba tills man stupar är att man blir lätt övertrött och väldigt lättroad. Idag när vi åt lunch på stående fot så skrattade jag oavbrutet i säkert en kvart åt våra uppmålade scenario som spårade ur åt mer än ett håll, om hur man var med i Robinson fast man inte kan simma och i panik klänger sig fast i kameramannen som filmar under vattnet.
Nåväl,vi säger väl så hörni.Får jag lov? Prova drick vin till den här låten ungdoma! Vi kids of today borde lyssna på mer musik som man får svänga på svansen och dansa pardans (nej inte parNINGSdans!) till,det tror jag vi hade mått gott av. David Guetta,vem är det liksom? ;)

Mitt i natta.

Något som är mycket plågsamt är att vakna mitt i natten,famla efter mobilen och se att klockan kommer att ringa om 10 minuter och att det då är dax att kliva upp för att påbörja sin 8 timmar långa arbetsdag. Något som däremot är ljuvligt är att vakna mitt i natten och tro att man måste kliva upp men upptäcka att klockan bara är 02.30 och att man får sova tre timmar till. Ja då vet ni!

Discodans och lite eventuell magsjuka.

Nej vet ni vad,jag vägrar magsjuka! Jag har klarat mig genom vinterkräksjuke-epidemierna på jobbet frisk som en nötkärna men nu ligger jag här som en urvriden disktrasa på soffan med en mage som snurrar, yr och med hjärtklappning. Inte coolt! Det är ingen hit att jobba som sjuksköterska när man mår såhär. Jag tänker därför förtränga dessa symtom och vara frisk imorgon! Det kanske bara är raviolin moschan? ("8 kronor burken är det inte mycket som slår!" *internt roligt skämt*)

Helgen spenderades med jobb och jobb. På lördagen bänkade vi oss framför eurovision och såg när norrbaggarna tog hem kalaset. Det var ju en klämmig bit och dansen som bakgrundsdansarna körde är given på sommarens dansgolv! På söndag fick jag nöjet att fira både 17:e maj och schlagervinsten med mina norska kollegor. Det var trevligt värre med tårta och "brus". 

Idag har jag beställt böcker. Bara böcker för nöjes skull för snart åker jag och lilla S på semester! ska bara jobba lite mera först. sen ska jag plöja böcker.

 Jag kan se det framför mig - hur jag gör succe på dansgolvet och alla står runt omkring mig i en lagom stor cirkel och klappar takten,speciellt när jag går ner och gör de där raklånga studsen!

ikväll.

Här sitter jag med sovrufs i håret efter en aningens för lång efter jobbet-vila tidigare under kvällen. Jag är ensam hemma ikväll och har druckit ett glas rödvin och dippat chirre här helt på solokvist. Jag googla EU-valet och försöker förstå vad det är jag ska ta ställning till men inser att det är ungefär som med eurovisionfestivalen. Man hajjar liksom aldrig det här med alla deltävlingar,deltagare,röstningar och slutresultat. Jag googlar även Markanska rivieran i Kroatien,dit hade jag velat åka på semester iår. Jag fick nämligen beviljat min ack så få men ljuvliga semesterdagar idag och för mig är det något lite speciellt med att för första gången i mitt liv ha betalda semesterdagar. Trots att de är få. Men nu tar vi kväll här på bloggen.

Fashion beep-beep.

Jag har införskaffat mig ett par paljett-tights! Helt enkelt för att jag tycker det är ett mycket passande klädesplagg för en kvinna i min ålder. Jag har ett matchade linne med paljetter på också - mycket fräckt - men något säger mig att jag kanske inte bör bära dessa två samtidigt iallafall?

still,with every heartbeat.

Jag drabbade av en lätt rastlöshet ikväll efter att mina vänninor åkt hem till sitt så därför bestämde jag mig för att ratta skrållan mot Kullen och se vad mamma och pappa hade för sig. Jag drack kaffe,tittade på några gamla semesterbilder,pratade med mamma om min arbetssituation,tittade på deras nya fotölj och när jag sedan skulle bege mig hemåt igen så kom mamma dragandes med två kartonger med saker som jag stuvat undan och sedan glömt redan långt innan jag flyttade hemifrån. Det var kartonger med gamla brev,kort ,skrivböcker,foton och två dagböcker. Behöver jag säga vad jag spenderat den senaste timmet med?

Det är jätteroligt att ta den där trippen down memorylane men samtidgt blir jag vemodigt och lite blå i sinnet. Det var så svårt att vara 15 år. Det gör mig så ont att läsa de ord man skrev då, om den värd jag levde i. Det gör mig lite ledsen och beklämd och jag vill ta den där osäkra tjejen i famnen och vagga henne lite.

Vad lite man visste. vad fel man tänkte. vad svårt det var. så många tårar man tydligen grät över saker som inte var värda dem. Varför kunde ingen ha berättat åt oss.att vi var värda allt?

Jag hade velat berätta åt alla tjejer som är 15 år idag,att allt blir så mycket bättre. att livet inte alltid kommer vara sådär komplicerat och svårt. att det kommer bättre dagar. att det blir lättare. Det kommer nya problem,som iofs inte på något sätt är helt lätta att hantera men med åren så växer självkänslan och man inser att vissa saker är viktiga och andra inte. De personer som styrde och betydde allt då är oftast inte dem som man ser upp till några år senare. Jag är så glad att jag hade rätt personer runt mig då,de åren då vi behöver det allra mest.


"klarar man det här,klarar man allt!" (citat av medelålders man på Ikea)

Igår packade jag,mor och far in oss i bilen (med avfärd 07.00,as usual när min kära far ska med!;) för att bränna iväg till Haparanda och gå på Ikea. Det är ju egentligen lite sjukligt att åka närapå 30 mil enkel väg för att gå på en affär men man får se det som en trevlig utflykt som ger chans att umgås med varandra (jag somnade 2 mil utanför Gällivare där i baksätet.) Ikearesan var mitt initiativ och efter lite övertalning som att "det hade ju varit kul att göra en liten utflykt tillsammans" och "tänk om jag vore ett barn som bara rymde hemifrån och bodde på ungdomshem hela tiden,tänk vad glada de föräldrarna hade varit om deras unge ville åka på en sån här tur" så var morsfarsan med på noterna. Jag skulle köpa en låg vit skänk/byrå till köket och ma och pa skulle titta på bokhyllor till deras nyrenoverade "bibliotek" som de skaffade sig nu när alla deras barn flyttat hemifrån.

På Ikea höll min far lågan uppe tills vi tagit oss igenom ungefär halva varuhuset men efter att vi passerat restaurangen och hade ungefär halva nöjet kvar,däribland den berömda rysch&lulllull-avdelningen (ni vet,pynt,krukor,värmeljus..)så såg vi fler och fler karlar sitta utmattade utplacerade i fotöljer eller på diverse andra stolar medan deras fruar ivrigt for omkring och skrev upp hyllnummer. Även min kära far stod mer och mer böjd över kundvagnen. Jag och lilla mor hade ju planerat fortsatt shopping på finska sida efter Ikea men vi insåg efter en halvtimmes köande i kassan att det nog inte var läge att ens andas om det förslaget så vi satte oss i bilen och körde hem istället! :)

På kvällen gick jag ut på dans med brudarna och det var inge fel på det heller minsann! Nu väntar jag bara på att lilla S ska komma hem från jobbet så "vi" kan skruva ihop ikeagrejer. Jajasimensan!

Heja sverige!

Klassiker under hockey-VM:

"Den här icing. är han med och spelar i alla matcher eller?"

Lisa - lycklig igen!

Lyckliga Lisa lever!! Hon är återuppstånden! Allt som behövdes var en heldag ute på balkongen i strålande sol och som magi så reste sig lilla Lisas blad igen! Välkommen till PRO-bloggen 2009,vill ni läsa om rajraj och promiskuöst leverne så måste jag hänvisa er vidare! Vid min mogna ålder ägnar man sig hellre åt krukväxter vettni!

Time flies.

Tänk att något som man grinade ögonen ur sig åt då,kan vara något man berättar om och gapskrattar åt i ett fikarum bara några år senare.