Pink ger starka armar.


När jag är och tränar kör alltid min favoritledare den här låten när det är dax att få lite muckler på armarna. Jag gillart!

Ljus i vårt hus.

Mina vänner! Det var baske mig inte lätt och krävde två hela dagars kämpande att få till lite jul i Familjen Lahdenperä/Lindahls bostad det här året. Glad i hågen kånkade jag ner kartongen med julsaker från vinden redan i lördags för att sätta igång med stjärnor och stakar. Innan jag gjorde detta hade jag just varit på Konsum och handlat mat och när jag var på affären så stod jag där ett tag vid hyllan med glödlampor men eftersom jag var säker på att vi packat ner alla grejer med fungerande lampor förra året så köpte jag inga. Sterainljus hade jag ju också redan hemma. Perfekt!

Jajjamensan. Jag lastar in maten i kylskåpet och lastar fram alla julsaker på köksbordet. Jag plockar bort mina vanliga lampor från fönstrerna och placerar ut julstjärnorna samt en adventsstake i köksfönstret. I med kontakterna bara. Julstjärnan i sovrummet - stendöd. Den sprillans nya julstjärnan i vardagsrummet - stendöd. Adventsljustaken - inte stendöd men med en av lamporna väldigt svagt lysande vilket är likamed snart stendöd.

Jag försöker här andas genom näsan. Jag ringer min kille och skäller på honom för att han har plockat ned stendöda julstjärnor förra året. Han menar att det var jag som plockade ner allt ifjol? Kan inte stämma!
Jag rotar igenom städskåpet och hittar energiglödlampor! de passar inte i julstjärnorna. Så mycket fick man för att man försöker vara en miljövän.

Jag ger mig istället kast med adventsljustaken som jag ska ha på köksbordet. Stearinljus vet jag att jag har hemma. Jo jajjamen - dock i färgen grönt! Istället för mossa brukar jag fylla staken med vita stenar som jag plockat på Gotland. Det har jag gjort varje år,men nu mina damer och herrar är stenarna puts väck spårlöst försvunna från jullådan? Jag överväger att ringa S igen men jag koncentrerar mig på att inte bli topp tunnor vansinnig istället.

så idag,efter att svärmor varit på besök så hoppade jag i bilen och brassade till konsum. Där lastade jag i mossa,stearinljus och glödlampor av alla de sorter i kundkorgen och brassade lika snabbt hem igen full av nya krafter.

Och tillsist. Nu lyser det fint i mina fönster,adventsljusstaken är dekorerad  och julen är välkommen! (att en av de nyinköpta glödlamporna var trasig och att jag var tvungen att släpa med mig hela stjärnan hem till mor och far för att få den lagad eftersom jag trodde det var fel på sladden hör inte hit).
Snipp snapp snut,så var denna adventssaga slut.


Blek vintersol.

Nej men hej kära sol, är det sådär du ser ut? Vi saknar dig här. Kom gärna igen och stanna då gärna längre (för just nu hann vi inte ens klä på oss så var du borta igen).

Ain´t no sunshine when they´re gone (and they´re always gone too long everytime they go away.)

ÄlsklingbrorsysterNonnoAnjaEmil. Jag har julfeeling i min kropp och jag saknar er! Kom hem!

..men jag hade blivit överlycklig för den här också!;)HAHAHA!:)

Nu vet jag äntligen vad jag önskar mig i julklapp!!
Haha,jag vet någon som just när han läser det här himlar med ögonen och suckar åt min fantastiska humor!;)
lånad
härifrån.


Infants,låter som elephants,fast mindre på nåt sätt.

Tänk om jag också hade så många internationella läsare så jag var tvungen att översätta mina blogginlägg till engelska,eller alltid skriva mina facebook-uppdateringar på utrikiska?
Jag är ju rätt dålig på engelska.

-Alltså. Vad betyder det här infants egentligen?? ,utbrast jag en dag i medicinska biblioteket under min studietid i Umeå.

Då hade jag och Sofia under tre månaders tid skrivit på vår uppsats om förlossningsdepressioner och således plöjt ungefär 1000 kilo litteratur och artiklar,skrivna på engelska om..ja just ja.. spädbarn. äsch då. Det viktigaste är ju att man förstår helheten eller?;)

Rädda julen.

Jag känner att jag har ett mission här! Aladdin firar 70 år och ska ta in en ny pralin i Aladdinasken. Detta betyder att en ska bort och eftersom jag antagligen är den enda som älskar bitarna med sprit samt marsipan i så känner jag att jag har ett stort ansvar för deras överlevnad just nu.Föressten är det inte alls dumt att gilla sprit och marsipanchokladen, de bitarna finns ju alltid kvar! Stackarna. Jag ska kämpa för er,lita på mig. It ain't over til it's over!
Kolla
här.

Jag vet vem jag är när jag är hos dig.

Det tar ett tag för mig, jag kanske glömmer hur man gör?

sist var himlen vit som papper ovanför

Men jag har slutat säga nej, nu ska jag göra vad jag kan.

Jag ska riva mina murar tills vi ser varann.


Jag har aldrig fått ihop modell och verklighet,

Jag tankar nya tankar, men långsamt som du vet

Så jag lovar ingenting, jag säger hellre förlåt,

Vi ska va dom vi vill vara
hellre nu än efteråt.


Lelove.


Reflektioner från en TV-soffa.

Igår när jag hade varit och tränat så lade jag mig under filten i soffan och zappade mellan mina kanaler. Jag hann se glimtar ur många bra program och detta kom jag fram till;

1. Ullared. Hur kan man som kvinna utsätta sin man/partner/sambo för något sådant? Stackars stackars karlar. Överallt satt eller hängde de slokande över de fullproppade kundvagnen med något tomt glasartat i blicken. S,jag kan lova dig att jag aldrig kommer tvinga med dig på Ullared! Det har du mitt ord på!

2. Fotbollsgalan. slå upp "stel tillställning" i ordboken och jag lovar det kommer fram en bild av fotbollsgalan. Vilken otroligt stiff stämning det verkade vara,publiken såg ju rent ut sagt lidande ut! Är nog inga slipsar knytna runt huvudet på den festen efteråt.

Det var det. reflektioner från en TV-soffa.

every step I take.

Årets stegtävling har återigen dragit igång på jobbet vilket innebär att jag varje morgon kommer flåsande uppför trapporna (högst upp i huset jobbar jag!) istället för att ta hissen. Därför har jag även gett order till min arbetskompis Maria att idag ska vi minsann promenera till gympan som vi går på. Jag ljög dessutom för mina kära S i Filipstad om att jag promenerat till jobbet imorse med start hemifrån 05.15. Han trodde mig inte av någon anledning.

Gårdagens inköp 21.30 på coop: brun-utan-sol,concealer och solpuder. Jag känna mig akut novemberblek? Varför tror ni det?vakna nätter.

Jahaja. nu ska vi se hur det här går. Jag ligger nedbäddad under täcket, klockan är ställd på 05.20 och jag tror John Blund fortfarande befinner sig på mils avstånd härifrån. Jag har sagt det förr och jag säger det igen,att jobba på nätterna förstör hela min dygnsrytm - i dagar efteråt!
Jag vakade av igårmorse och igårkväll gick jag ut på lite svängom med brudarna. Imorse sov jag till en tid som är för skamlig ens för att skriva ut i bloggen men om jag säger som så, så hade jag inte hunnit med att äta dagens lunch på en restaurang,utan fått betala middagspris. så där är vi just nu.

En annan sak jag märker med mig när jag vakar på nätterna för att sedan vakna vid 15-tiden då det redan är mörkt ute är, förutom att jag blir lätt depressiv, att jag får lust att göra saker, dra igång projekt och driva igenom förändringar. Jag får dessutom stora längtor (längtan i plural?) i min kropp efter både det ena och det andra (länder vi semestrat i,mitt gamla studentliv,julledighet).
Jag blir lite som jag kan tänka mig att den manodepressiva blir i sina maniska skov - fast i en rejäl lightversion förstås. Slutsatsen är helt enkelt att det helst är daytime-work jag ska försörja mig på!

så vi får se hur det går inatt. Jag slår väl på lite webb-TV sålänge. Kram på er!


till dig.Lelove.

Lycka tolkad av Sirikråka.Snacka om "happyface"! :)

Are we humans or are we dancers?

Men så skönt det var att vakna upp imorse, pigg och utvilad och veta att man inte varit ut på dåligheter igår. För det var ju en sådan kväll igår vad jag förstår - då ungdomar är ute på ferst.
Söndagar som denna,då solen strålar och man vaknar upp pigg och har hela dagen framför sig, då förstår jag inte hur jag någonsin kan välja alternativet fest så man måste mörklägga lägenheten dagen efter och inte orkar masa sig ur soffan föränn tre på eftermiddagen. ;)
Missförstå mig rätt. Jag tycker fest är kul. det finns inte mycket som slår kalasen vi har när vi brudar samlas för att gå ut och slå runt. Men samtidigt så är det för mig inte så viktigt längre,det här med att gå ut på krogen och att man måste gå ut på storhelger och högtider. Jag har gjort det förr. Jag har gjort det sen man var en fjårtis på 16 barre där det krävdes två veckors planering inför den aktuella fredagen för att fixa folköl.

Istället spenderade jag kvällen med gullefjun. Vi åt tacos,skjutsade vänner som inte har förstår värdet av att kunna kliva upp kl 9 på en söndag (haha ;),tände ljus på kyrkogården och for och hälsade på familjen Rimpikoski för en kvällskaffe. Vi hade köpt med oss ett självlysande skelett till lilla J men när vi for hem så hade vi - trots instruktioner och insatser av fyra vuxna, inte lyckats få ihop det där jädra plastskelettet än!! Jag,som läst 5 poäng anatomi på högskolenivå fick bära hundhuvudet eftersom jag inte ens kunde säga vad som var fram och bak på bäckenet. Var fasen skulle lårbenen sitta fast liksom?? Efter det blev det hopp ner i bädden med Johan Falk på laptopen. Just lovely.

Imorgon bär det av till Kiruna för att skjutsa S och bror till flyget så de kan bege sig tillbaka mot Filipstad. Det tror jag ingen av oss tycker är särskilt lajbans. men snart är det jul igen. och till dess ska jag mest jobba tror jag.
Vi säger så. heej.