Ljus i vårt hus.

Mina vänner! Det var baske mig inte lätt och krävde två hela dagars kämpande att få till lite jul i Familjen Lahdenperä/Lindahls bostad det här året. Glad i hågen kånkade jag ner kartongen med julsaker från vinden redan i lördags för att sätta igång med stjärnor och stakar. Innan jag gjorde detta hade jag just varit på Konsum och handlat mat och när jag var på affären så stod jag där ett tag vid hyllan med glödlampor men eftersom jag var säker på att vi packat ner alla grejer med fungerande lampor förra året så köpte jag inga. Sterainljus hade jag ju också redan hemma. Perfekt!

Jajjamensan. Jag lastar in maten i kylskåpet och lastar fram alla julsaker på köksbordet. Jag plockar bort mina vanliga lampor från fönstrerna och placerar ut julstjärnorna samt en adventsstake i köksfönstret. I med kontakterna bara. Julstjärnan i sovrummet - stendöd. Den sprillans nya julstjärnan i vardagsrummet - stendöd. Adventsljustaken - inte stendöd men med en av lamporna väldigt svagt lysande vilket är likamed snart stendöd.

Jag försöker här andas genom näsan. Jag ringer min kille och skäller på honom för att han har plockat ned stendöda julstjärnor förra året. Han menar att det var jag som plockade ner allt ifjol? Kan inte stämma!
Jag rotar igenom städskåpet och hittar energiglödlampor! de passar inte i julstjärnorna. Så mycket fick man för att man försöker vara en miljövän.

Jag ger mig istället kast med adventsljustaken som jag ska ha på köksbordet. Stearinljus vet jag att jag har hemma. Jo jajjamen - dock i färgen grönt! Istället för mossa brukar jag fylla staken med vita stenar som jag plockat på Gotland. Det har jag gjort varje år,men nu mina damer och herrar är stenarna puts väck spårlöst försvunna från jullådan? Jag överväger att ringa S igen men jag koncentrerar mig på att inte bli topp tunnor vansinnig istället.

så idag,efter att svärmor varit på besök så hoppade jag i bilen och brassade till konsum. Där lastade jag i mossa,stearinljus och glödlampor av alla de sorter i kundkorgen och brassade lika snabbt hem igen full av nya krafter.

Och tillsist. Nu lyser det fint i mina fönster,adventsljusstaken är dekorerad  och julen är välkommen! (att en av de nyinköpta glödlamporna var trasig och att jag var tvungen att släpa med mig hela stjärnan hem till mor och far för att få den lagad eftersom jag trodde det var fel på sladden hör inte hit).
Snipp snapp snut,så var denna adventssaga slut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback