hej du,det var visst ett tag sen....igen.

Återigen! Denna blogg är på intet sätt nedlagd och den här gången är det knappt och nästan inte ens mitt fel att uppdateringen är något gles. Min strömsladd till datorn bestämde sig för att tacka för sig och ge upp. stendöd och inga batterier kvar i datorn. Jag blev lite stressad och irriterad som vi barn av idag blir när vi inte får vara uppkopplade 24/7 men blev snabbt glad igen då dell hade 48 timmars leveranstid utlovad. Två dagar senare har jag fått ett mejl om att leveransen blivit lite försenad...till 5:e oktober!

Jag befinner mig just nupå en liten sverigeturné och för tillfället är jag nere och friar i Filipstad. På tåget mellan stockholm och hit så hamnade jag brevid en ung man som noggrannt deklarerade för någon i sin mobil om hans feber som han fortfarande hade och att han inte alls mådde bra. Kul så här i svinis-tider. Det var ganska jobbigt att hålla andan från stockholm ända till Katrineholm där han klev av!

Det är fint här i de värmländska skogarna och jag har saknat min man mycket. Det bästa med dessa trakter är helt klart innevånarnas dialekt. Det är bara lite svårt att ta folk på allvar när de pratar som Tabita i "Mia och klara". ;)


Om ett sjungande snyggo.


något med spenat var det!

Det blev något med spenat. Ett helt paket spenat (ca 450 g) som fick tina,på med 2,5 dl VISPGRÄDDE (jag vet,jag är nog en tjockis på insidan) och en hel ädelost som fick smälta i såsen. Jag tog först halva ädelosten men sen tänkte jag liksom äh va sjutton och slängde i den andra halvan också. Vad ska jag med en halv ädelost i kylen till plus att livet är alldelens för kort för att inte äta god och fantastisk mat! Pasta till det! Faboulus!Det är konstaterat;jag är en liten tant!

Asså ursäkta mitt medlemskap i PRO,men ett sånt här överdrag ska jag baske mig köpa till min skrålla i vinter. Jag grämer mig nämligen redan över att behöva kliva upp en kvart tidigare för att hinna skrapa rutor och sopa bil medan snön bräker ner alternativt är snorkallt ute. jodå!

Spenat?

Idag är jag sugen att äta något med spenat till middag! Mycket gott.

om meduciner.

Det är jädrans dyrt att inte bli med barn i det här landet när man inte längre springer på ungdomsmottagningen och får ens medikament subventionerade av staten. Det konstaterade jag idag när jag nästan pungade ut över 400 spänn på apoteket. Ont i halsen har jag också. och ska jobba förmiddag hela veckan. en slitsam kombo.

Snart får vi vaccinera oss mot grisflunsan också. För min del hade jag inte varit så noga med det där vaccinet men jag gör det som en solidarisk handling och av medmänsklighet mot mina patienter som många gånger är sköra och gentemot alla små barn jag har i min omgivning. Folk borde däremot sluta läsa aftonbladet och sluta hamstra handsprit eftersom det nu är slut på centralförråden och inte går att beställa hem till avdelningarna. Handsprit kan vara rätt bra att ha inom mitt yrke.

Vi borde lugna ner oss lite. Blir du sjuk - stanna hemma. sök inte vårdcentral eller akuten om du inte blir så dålig att du inte klarar dig hemma eller tillhör riskgrupperna. Det var allt från Dr. pompado för den här gången. Smittfri puss och kram från mig!;)