Åh vad det är jobbigt att alltid behöva fundera över vad man ska ägna sin lediga dag åt!

(Kära bullen, jag är en tjej som undrar om det är normalt att två vuxna människor lyckats samla ihop till 4-5 maskiner tvätt varje gång de tvättar? Tacksam för svar!)

Dagens citat;

"Alltså jag förstår inte grejen med torrschampoo. Varför kan man inte bara sköta sin hygien och gå och duscha?"

*springer på Tjogga*Jämnställdhet 2010.

Jag sitter här, lite i affektion, och tänker på det här med jämnlikhet och könsroller. Jag har helt plötsligt kommit till en ny insikt om att det är vi kvinnor som förstör för v arandra när det kommer till jämnlikhet många gånger.

Hur ofta hör man inte - oftast i samtal med och av andra kvinnor - att man som ung kvinna ska ta för sig, tro på sig själv, tänka på vad man själv vill och vinner på och skapa sig en bra framtid med bra förutsättningar. Var självständig! Var oberoende! Gå din egen väg!

Men när man sedan gör det. När någon gör verklighet av alla fina ord om självständighet och nytänkande. När någon tänker på sig själv och går den väg man mår bäst av. Då är det baske mig inte männen som har åsikter om det, utan andra kvinnor. Det är vi kvinnor som ger varandra dåligt samvete, som får mig att grubbla och som får oss att tänka "men inte kan väl jag?". Vi behöver inga män som hindrar oss. Det gör vi så bra själva mot varandra. Vi håller fast varandra i de invanda rollerna. och sen klagar vi hellre i fikarummen.

Jag har aldrig känt mig hindrad av en man. Jag har fått de bästa råden och den bästa peppningen av killar i min närhet. "Tänk på dig själv - ingen kommer tacka dig för något annat!"
Brandtalen om kvinnokraft är ju bara tomma ord om vi inte står upp för varandra när det väl blir verklighet?

Det största hotet mot jämnställdheten 2010 är kvinnorna. Jag är nog allt en smula besviken på mitt eget kön.

Aprilväder.

I förrgår när jag var ute och promenerade så tänkte jag på hur härligt det är att gräset redan är grönt och att det tittat fram lite blommor intill vår husvägg här nere i Karlstad. Tr ots att aprilmånad är likadan varje år så blev jag ändå lika bestört imorse då gräsmattorna var täckta av vit snö. Aprilväder it is. Nu går jag och sover efter nattens jobb.
Karlstad, februari 2010.

Imorgon: gymmet.

Idag har jag verkligen varit nyttig. Till lunch på jobbet käkade jag micromat. Jag tror det var kyckling under all bearnaisesås. Framåt eftermiddagen smällde jag i mig en redbull och en chokladkaka (JAG VET!!!!!) och när S kom och hämtade upp mig så avslutade vi kvällen med att svänga in på MAX för en lättare middag.

"Du har allt lite fläsk du med", sa en liten skranglig tant som höll mig om midjan när jag skulle hjälpa henne idag.
Jag vet inte om jag på något sätt ska göra några kopplingar.

en sång till dig! ;)

Jag är vaken för sent, jag sover för länge 
och jag stör dig ibland i din sömn.
Jag får dig att ligga vaken om natten 
om jag inte sover med dig.
Jag har värdelös smak 
när det gäller att välja vilket TV-program vi ska se.
Jag låter hunden dra upp massa grus i vår säng 
när jag är för lat för att torka hans ben.

Jag vet att jag är svår att leva med 

Förlåt, förlåt, förlåt
för allt jag gjort, eller borde ha gjort
Förlåt, förlåt, förlåt
för allt jag sagt, eller kommer att säga
Förlåt, förlåt, förlåt, förlåt, förlåt
Sanningen är att utan dig är ingenting värt.

Jag avbryter dig när du pratar ibland och jag lyssnar inte alltid så bra
Jag har sönder din bil, jag kör upp din bensin 
och jag lämnar den full med skräp.
Jag försöker vara rolig med skämt som jag egentligen vet 
att du inte tycker om.
Jag glömmer att berätta om inbjudningar vi får 
eller så berättar jag det alldeles för sent.

Jag vet att jag är svår att leva med 

Förlåt, förlåt, förlåt
för allt jag gjort, eller borde ha gjort
Förlåt, förlåt, förlåt
för allt jag sagt, eller kommer att säga
Förlåt, förlåt, förlåt, förlåt, förlåt

Sanningen är att utan dig är ingenting värt.

Magnus weideskog - förlåt. Finns på spottan! :)

Det är inte klokt.

-Jag är 94 år. Det är ju inte klokt att man ska bli så här gammal?


Sagt av en härlig ständigt citatbringande dam på..ja 94 år helt enkelt!:)

Om en kvinnofälla där jag ibland sitter fast med hela benet.

Jag har beslutsångest i en fråga. Och jag blir arg på mig själv för att jag kommer på mina tankar att vara tankar som jag tror är typiska för det kvinnliga könet; "nej men jag har ju lovat..", "tänk om någon blir ledsen", "inte kan jag väl nu.."

Jag vet att jag borde tänka mer som en kille, lyssna på mina älskade S, inte vara så orolig,ta till mig alla råd jag läser om och lyssnar på i alla Livscoachböcker och program, tänka på vad jag vill och inte sätta alla andra före. jag har bara så svårt att verkligen göra det. Jäkla dumma mig. Var inte en sån kvinna hela tiden (och dessutom en fanatisk trygghetsnarkoman). To be continued.

om intimrakning.

När vi var i Göteborg förra helgen för att fira påsk med familjen Forss-Aspebo så var vi inbjudna att delta i ett av instruktör Forss Indoor walking pass på Sportlife. Det var väldans roligt att prova på och mina barndomsvän och supernabo har det där med att instruera träningspass medfött i blodet tror jag. Dagen innan hade vi pratat om fenomenet träningsinstruktörer och jag gav Emil en hel del matnyttiga tips som han kunde använda sig av. (inte för att jag någongång instruerat en träningsklass - men jag har en otrolig förmåga att fantisera ihop roliga scenarion i mitt huvud!)

Iallafall. Det jag ville berätta om är en fundering som jag har haft sen dess. Nämligen;
Efter träningen i duschrummet så fanns där två handfat vid en vägg. På spegeln vid dessa handfat fanns en lapp uppsatt som löd, jag citerar:
"Raka dig gärna, men inte här! Mvh Personalen"

Jag har funderat mycket på det här sen dess. Jag menar såhär. Vad är det man som tjej står och rakar vid ett handfat i ett offentligt duschrum? Är det ens okej att raka diverse kroppsdelar i duschen i en allmän dusch? Det vet jag inte. och jag förstår som sagt inte alls vilken kroppsdel man då ansar stående vid ett handfat.
Men ni kanske har erfarenheter av detta? Hjälp mig isåfall. Tacksam för svar.
(The muppetshow..nu även i Göteborg! Den fjärde medlemmen höll i kameran.)

Sorry Emil. för mig är det bara ett nödvändigt ont.

Jag spenderade en halvtimme på löpbandet på SATS nere på stan idag och jag kan tyvärr inte säga att jag njöt en enda minut av det. Jo efteråt i omklädningsrummet kanske.
Det är bara att erkänna liksom. Enda anledningen till att jag släpar mig iväg och tränar är för att jag ska bli snygg och fit, få ett hjärta som orkar klappa tills jag är minst 85 och för att jag ska kunna käka godis på vardagarna. Men njutning - nja,säger jag bara. NJA! :)
En kille som tar det här med löpning på lite mer allvar.

Glad Påsk!

Glad Påsk mina vänner. Jag jobbar fortfarande en förmiddag imorgon men sedan sätter vi oss i bilen och piper iväg till Göteborg för att fira påsk. Hoppas ni alla får vara lediga, att solen lyser på era näsor och att ni är rädd om varandra.