Angående det där jag sa..

..om att bland de roligaste jag vet är att fantisera om hur djur gör människosaker! :)

Hälsningar från soliga Karlstad. typ.


halv åtta hos mig.

Jag har köpt mig en kött-termometer! Hur har jag klarat mig utan en sådan undrar jag nu?
Detta resulterade i denna fantastiska middag!
Jag har blivit besatt av tanken på vad jag skulle laga för mat om jag skulle vara med i programet "halv åtta hos mig". Jag älskar det programet! Så fort vi äter något gott här hemma så utbrister jag "jamen det här hade jag kanske kunnat laga om jag var med?" till S som bara skakar på huvudet. Rätten här ovan tror jag baske mig hade blivit min huvudrätt, nu måste jag bara fundera ut efterrätten! Några tips? :)

om att börja bli gammal med allt som hör därtill.

Jag har drabbats av en mystisk släng av demens. Jag har aldrig varit en sån som "tappar bort" grejer men nu, nu måste jag snart ha en lapp med min egen adress runt halsen!

Jag var på stan och provade en tröja. Allt väl så långt. Sen gick jag ut från affären utan att varken ta med eller ta på mig min egen tröja igen. det upptäckte jag när jag kom hem och bara hade ett linne på mig under jackan. hur normalt är det?

Jag var i samma veva in på en annan affär för att köpa såna där bakstycken, pluppar ni vet till örhängen. Allt väl så långt. Jag betalade det jag köpt och gick sedan ut från affären utan att ta med mig det jag handlat. Det låg kvar på disken och detta upptäckte jag såklart när jag kom hem.

Jag och S har börjat träna på Sats. S hade köpt ett nytt hänglås till mig. Tror ni jag tog med det hem sist? Nej det lät jag hänga kvar i skåpet! såklart.

Bra att ha i minnet.

Idag var jag på ergonomiutbildning genom mitt jobb. Vår lärare hade många bra minnesregler att ta till när det gäller ergonomiska förflyttningar:

"Man ska tänka på att aldrig ta större steg än att man ska kunna hålla kvar ett par geishakulor"

och;

"Hur högt man bör höja upp sängen? Tjaa..tänk i mus-i-kant!"

(och för er som inte vet vad geishakulor är (typ mamma) kan kolla in den här länken..)

önskelista inför födelsedag:

1. en kött-termometer
2. inget mer. :)

om köttklister och korvfingrar.

Jag läser om let´s dance och köttklister i Aftonbladet. Köttklister, jo det är ju superäckligt tänker jag, men egentligen kanske inte mycket värre än andra saker som vi stoppar i oss utan att ha en aning om eller ens reflektera över. Jag och S brukar se ett program som heter "Landet brunsås" som går på SVT. Det handlar om den matkultur vi har och vad det egentligen är vi äter. Kolla in det på SVT play vettja , och helt plötsligt så är köttklister kanske inte det enda som är jättekonstigt när det gäller det mest basala behov vi har - att äta.

Nu har jag segat på här hemma en hel förmiddag. Har hunnit med en snabb runda med snabeldraken över golven och min nästa plan är att kleta på lite mascara på fransarna och ta en buss ner till stan. Jag ska äntligen få hämta ut min fina ring som jag var tvungen att skicka in för förminskning. Min stackars gubbe hade tagit en jätteliten storlek till mina smala fingrar men den var ändå 2,5 storlekar för stor. Elin - du har verkligen korvfingrar! se bilden nedan!

om veckan som gick.

Till att börja med. Hur god är inte den här tårtan? Jag tuppar av alltså,spring och köp!
Den här veckan har varit full av aktiviteter. Första halvan hade jag inskolning på mitt nya jobb och torsdagen och fredagen ägnades åt datautbildning för att lära mig journalsystemet som Karlstad kommun använder. Det är fullständigt utmattande att vara ny på ett ställe. Jag vill helst kunna allt redan från dag ett fast jag vet att det är omöjligt. Jag oroar mig och våndas och är alldelens för hård mot mig själv. På måndag är det dax att börja jobba själv - jag,en STOR nyckelknippa,en liten bil,en karta (lär jag antagligen behöva) och en hel del arbetsuppgifter att hålla reda på. Att jobba som sjuksköterska för hemtjänsten/hemsjukvården är som natt och dag mot vad jag är van vid men jag se ge det ett försök nu. Jag har inställningen att alla erfarenheter är bra!
Helgen kommer gå i lugnets tecken, ikväll får det bli det där såkallade fredagsmyset här i soffan.

om alldelens förlängesen.

Idag när jag satt på journalutbildning så utbrast plötsligt en av deltagarna;

-Men kolla ut! Vad är det där för klot på himlen?
-Eh...jag tror det är solen,svarade vår lärare.
Long time,no see. kan man säga.