och!

..anledningen till att mina inlägg på sista tiden bara är ett enda textstycke med avsaknad av styckeindelning beror på att jag tydligen har fel webbläsare! Hur mycket jag än trycker på enter-knappen så blir det inga mellanrum när texten publiceras. Vi får se om det går att åtgärda. Nu ska jag gå ut och tvångsmotionera mig!

Om ikväll.

Ikväll har vi varit på hockey! Färjestad mötte Brynäs och eftersom vi nu bor i Karlstad så hejade vi därför på de förstnämnda och tjoade när de gjorde mål (jag applåderade och ropade "BRAVO" på ett mycket gubbigt vis) och slutligen vann med 4-3. Jag kan väl inte bli beskylld för att vara den mest intresserade hockeyfantasten men då sträcker ju sig tidigare mina hockey-tittnings-erfarenheter i livesammanhang till Malmbergets islada och det här var ju något helt annat. Det var faktiskt riktigt kul och t.o.m. spännande i sluttampen. Inte behövde man frysa heller!
Efter matchen åkte vi in till stan och käkade sen middag på ett ställe där det var så att säga "en mogen publik" men med desto högre ljudnivå. Tanterna och farbröderna skränade som aldrig förr och man hörde knappt vad man tänkte. Efter käket drog grabbarna vidare eftersom några skulle "finna kärleken" ikväll, men eftersom jag redan har det där bortstökat så tog jag faktiskt bussen hem.
Så nu ligger jag här i vårt tillfälliga absoult icke feng shui:iga sovrum och ska snart knipa igen korpgluggarna. Jag har drömt en hel del konstigheter den senaste tiden och jag är mycket övertygad om att det har med de här gräsliga sovrumstapeterna att göra. Jag tjatar på S att vi ska sova i vardagsrummet istället men karl vägrar. Jag drömmer exempelvis om att jag fått cancer i hjärtat,pengautpressning samt krokodilattacker. Allt på en vecka.
Nåväl,sov gott mina vänner.

Ica har humor.

När jag och S flyttade till Karlstad för en vecka sedan så funderade vi på om vi skulle börja handla vår mat på Ica eller Coop. Båda två låg nämligen alldelens bredvid varandra. Vi valde Ica såklart. vem kan motstå en affär med så härlig humor? haha :)

sommardröm.


Tänk om man fick ta studenten igen! Då hade ju den här lilla trasan från Odd Molly varit helt perfekt. Eller om man blev bjuden på bröllop,vilket är betydligt mer troligt när man kommit upp i min beaktningsvärda ålder. Snygg!
Bild från Odd Molly och lånad härifrån.

ska jag få betalt också? ;)

Man vet att man är usel på att löneförhandla när man klämmer i med en summa och tycker det är jättepinsamt och chefen sen går ut för att diskutera med en annan chef och sedan kommer in igen och frågar om det är okej att de ger en lite MER än det man just begärde. haha. Effekten av att vara underbetald i hela sitt yrkesliv månne?;)

1:a febrauri börjar jag jobba! En helt ny arena för mig. jätteläskigt och jättespännande.
Fortsättning följer.

Om att få mycket resa för pengarna.

Nu är vi på plats i Karlstad,men VILKEN RESA det var för att komma hit. Som ni kunde läsa i förra inlägget så hade vi EN DEL packning med oss. Vi hann inte mer än på tåget på Gällivare station innan en farbror utbrast "ojoj ska ni flytta eller?". Nåväl.
Vi var iallafall överens om att natt-tåg var det bästa alternativet med alla våra väskor,vi sover de flesta timmarna av resan och har bara ett byte att bråka med de 9 väskorna på. Trodde vi ja.

Vi kanske borde anat oråd när vi redan var 1 timme sena från Gällivare,men 1 timme i SJ-sammanhang är ju liksom inget att bråka om,det får man ju liksom ha med i kalkylen. När vi ska kliva på tåget så finns inte våran vagn med nr 12 med. det finns bara sittvagnar. När vi står på perrongen och kliar oss i skallen så kommer konduktören och förklarar att eftersom tågen varit så försenade (nähä?) så har de inte fått med sig sovvagnarna på detta tåg utan vi får hoppa av i Boden och byta till ett natt-tåg där istället.
Jag hade redan här lust att påpeka för vår kära tågkonduktören att här med den här packningen, är det liksom inte bara att "hoppa på" något tåg. Iallafall.
Efter mycket trix och fix. Ompackning och omfördelning av väskorna så kommer vi på vår sovkupé. Vi fikar,tar oss en öl och går sen och sover. Bror och S är vakna lite längre än mig och genom min sömn hör jag hur de någongång på natten säger "-men alltså,hur länge ska vi egentligen stå stilla här?".
När jag vaknar på morgonen borde vi bara ha ca dryga timmen kvar till stockholm. Dock är det misstänkt mycket snö utanför tågfönstret och när vi stannar vid en station så ser vi till vår förskräckelse att vi är i....ÅNGE!!
Vi har ju knappt lämnat våra hemtrakter!!
5 timmar försenade och med ett förlängesen missat anslutningståg till Karlstad anländer vi tillslut till Stockholm. Där får vi veta att vi är ombokade tlll ett nytt tåg men att vi måste hoppa av i mitten av ingenstans (laxå? någon?) för att åka taxi sista biten. Detta skulle enligt personalen bli det snabbaste alternativet.
SNABBASTE ALTERNATIVET? DET VERKADE NI INTE BRY ER OM NÄR VI STOD OCH FÅNGADE DAGEN I TRE TIMMAR I BASTUTRÄSK INATT,ville jag gapa och skrika. Men det gjorde jag såklart inte utan tog mina biljetter och satte mig på det nya tåget.
Väl på plats så tar den nya konduktören våra biljetter,tittar på dem och säger "taxi ja..nja,det har blivit lite ändrade planer serni. Ni får åka landsvägsbuss sista biten istället.." Behöver jag ens nämna att vi när vi sedan utsvultna frågar åt vilken vagn restaurangvagnen ligger får svaret att det inte finns någon?
Men vi kom fram! vi är här nu.
Och jag påminns plötsligt om varför jag efter min studietid i Umeå lovade mig själv att aldrig mer åka tåg.
Miljön får ursäkta,nästa gång tar jag flyget.

Välkomna,föreställningen ska strax börja!

Om ni vill se ett spektakel utan dess like så injuder jag härmed er alla till Gällivare tågstation i afton vid 19-tiden. För er som inte har möjlighet att komma då så erbjuds även en extraföreställning vid tågbytet på Stockholm centralstation imorgon 09.35.

Tre personer med nio stycken resväskor,alla i rullmodell och storlek skrymmande. Plus ett skidfodral.
 Inga konstigheter!

Dagens middag.

Vad ska man laga för käk när man är mitt uppe i en flytt och därför inte tänker handla hem en massa matvaror? I vår kyl hade vi jättemycket tomater (varför vet jag inte?) och en bibba med vitt vin. Svaret är ju givet - tomatsoppa!!

Hacka och fräs gul lök och vitlök.
Prutta på lite tomatpure.
Spola i lite vitt vin samtidigt som du säger "tjena alla winelovers" som Bengt Fritjofsson gör.
Häll i de hackade tomaterna/hela körsbärstomaterna och mosa dem lite.
Häll på 5 dl grönsaksbuljong och sen saltar,pepprar och sockrar du lite.
Koka en kvart kanske. Sen mixar du soppan slät,kanske kryddar lite mer och toppar med mozarellaost.
Voila! Lite gott bröd till det kanske? yummy in my tummy.

Nyårsafton.


Bara en halv månad in på det nya året lyckas jag få ändan ur den berömda vagnen och visa er lite bilder från nyårsafton. Jag kommer aldrig bli en superbloggare som laddar upp bilderna i taxin påväg hem från festen,det är bara att inse. Jag hade några fler härliga bilder att visa men under tiden det tog för blogg.se att ladda upp dessa bilder så hann jag städa mitt kök. Så därför, håll till godo vänner!:)

Frukostbuffé.

Något jag saknar är frukostinspiration. Jag har aldrig varit en frukostmänniska även om jag alltid äter någonting, även på tidiga morgonstunder innan jobb men nu när jag har varit ledig mycket så blir min fuskostfantasilöshet ett faktum. Kaffe? det är givet,men sen då? idag kändes den rostade fullkornsmackan som att tugga på sågspån. och ost? ge mig något annat än ost!! Tips mottages tacksamt! (men börja nu inte med några algdrinkar eller linfröshots a´la Anna Skipper!)

S och bror har varit och skrivit tenta nu på morgonen och min käre man har lovat mig att följa med ut på en långpromenad då de är klara. Jag har inte varit utomhus ordentligt på flera veckor känns det som. Klockan börjar dock smyga iväg nu och jag börjar misstänka att han maskar och håller sig borta med flit...;)

Take a minute.


Ja just ja...

..kom just på att vi flyttar om en vecka lite drygt. Kanske man borde börja rensa och städa lite? Men iofs krävs det ju minst en dags uppladdning för att ta itu med att städa ugnen,så det får bli tidigast imorgon alltså? (måste fara till mamma och hämta starkt frätande och barnfarliga rengöringsmedel!)
Igår var jag och brudarna från jobbet ute och åt thaimat. Efter maten var vi sugna att ta en öl och det hela slutade med att jag och Maria tog taxi hem till Malmberget vid 2-tiden på natten någongång. Så kan det gå när ett gäng sjuksköterskor ska ha jobbmiddag.
Nu måste jag styra upp det här! Vi hörs senare kompisar.

Om bra men kort.

Såhär bra gick det när jag hade en viktig grej att komma ihåg på jobbet för någon dag sedan. För att inte glömma bort den viktiga lappen så fäste jag den i min namnskylt. Sen glömde jag bort att jag hade en lapp fastsatt på bröstet och upptäckte det inte föränn jag stod framför spegeln i omklädningsrummet påväg hem. Tummen upp för det!