Åsiktsfrihet när den är som värst.

Jag måste säga att något av de dummaste webbupplagorna av våra dags-och kvällstidningar kunde ha gjort var att öppna upp funktionen där folk får kommentera artiklarna de just läst. Jag får spunk på riktigt alltså av alla puckon som nu funnit sina forum. För vad är det här liksom?
Jag läser om världens gulligaste farbror i Aftonbladet. Han var busschaufför men när bussen han skulle köra gick sönder så tog han saken i egna händer och hämtade sin egen privata bil för att skjutsa passagerarna som stod och väntade vid hållplatserna.
Här är den normala reaktionen: men åh vilken fin farbror,det borde finnas fler som honom.
Men nehejdå,bland kommentarerna till artikeln har någon istället skrivit en långt spydigt inlägg om att gubben inte hade tänkt på miljön och vilken förorening han bidrog till genom att skjutsa runt massa folk. Det var hans fel att isarna smälter och isbjörnarna kolar på Antarktis. Typ.

En annan artikel. Om en liten pojkes kamp mot en obotlig cancer och om det stöd han fått i form av gåvor och annat av okända människor. Den normala reaktionen: en rörande historia.
Bland kommentarerna spyr istället någon galla och är sur för att ingen bryr sig om de med prostatacancer också?

Snälla Aftonbladet och ni andra. lägg ner denna funktion och låt oss få fortsätta med att leva i tron om att det ändå finns lite hopp för mänskligheten kvar. Låt alla människor som måste tycka någonting om allting istället få göra som förr i tiden och skicka in sina kloka tankar per post istället. Då kanske man lyckas sålla bort några iallafall,typ de som är förbannade över att priset på frimärken blivit så dyrt och därför vägrar skicka brev. Plus att det då kan råka komma bort några insändare i hanteringen också....attans så synd.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Ja! Och "Ring P1" kan också få vara kvar, för där sitter Täppas och är spydig tillbaka och ifrågasätter alla som kommer med konstigheter. I love it!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback