Friday,I´m so tired.

Jag har ressug och semesterlängtan i min kropp och jag hoppas att vi tar oss iväg på en liten semester i maj någongång. Det är ju alltid lite knepigt det där med ledighet när man börjat ett nytt jobb men jag ska försöka med trix och fix för att få till det. Jag behöver sand mellan tårna.


Jag hade behövt göra lite nytta härifrån istället för att sukta och flukta på diverse strandremsor. Jag är dock så fredagstrött så internetfix på facksidor, swedbank och infomedica får vänta till imorgon. Jag sov 2 timmar på soffan efter jobbet men kämpar ändå mot tunga ögonlock nu. Målet är att hålla mig vaken till mitt lilla mys kommer hem från jobbet. Alltså typ en kvart till. Det kan bli kämpigt värre.

Om nytt nytt nytt.

Bloggen är på intet sätt nedlagd,det är bara det att jag har börjat jobba med ett nytt jobb och med en helt ny yrkesroll och jag är trött som i utmattad varje dag då jag kommer hem från mitt arbete och jag kan inte ens ha radio på i bilen eftersom det är ett sådant myller i huvudet av nya saker att kunna och hålla reda på när arbetsdagen är slut att jag behöver total tystnad. Men...jag återkommer!

Dagens antiklimax;

..att sitta framför Let´s dance och upptäcka att man har samma frisyr som Tony Irwing.

(men kom ihåg att det var du själv och inte jag som sa det...;)


Varför det inte är hälsosamt att gå hemma om dagarna:

S ringer hem för att höra vad jag gör.

Jag: - Vet du! Jag ser på Oprah,det är en hund, en jack russel, som kan räkna där!! *exalterad*
S: - eh..okej.
Jag: -Det är sant! Man frågar den vad t.ex. 5 + 7 är och då trampar den rätt svar med ena tassen!!

Tur att jag börjar jobba imorgon.

Om idag.

Mod är inte att aldrig vara rädd,
mod är att vara rädd men att göra det ändå.

Det ska jag försöka komma ihåg! Gulp!


beauty.

Okej,alla ni ungdomar kan sluta läsa här! Det här är ett inlägg för gammeltackor som mig som kommit upp i en beaktansvärd ålder då det är helt legitimt att finna glädje i krukväxter och blomster. Såå, hur fantastisk är inte den här orkiden som jag fick av mina svärföräldrar igår? Den har 10 blommor och 12 knoppar och bilden gör den inte alls rättvisa! Nu var det bara det där med att hålla den vid liv också...

The end.

Ja var ska vi börja?:) I torsdags blev klass 1/06 färdiga syrror och det var en sjukt omtumlande men fantastisk dag. Hela familjen plus svärmor som kommit ner och överasskat mig satt på åskådarplats på examenscermonin och det var en konstig känsla att sitta uppe på scenen tillsammans med mina 54 klasskamrater och veta att snart skulle allt vara över.
Dagen innan hade jag fått en mycket rolig överraskning då en representant från vårdförbundet ringde upp mig och berättade att min och Sofias C-uppsats vunnit deras  pris för bästa uppsats och därför skulle få ta emot deras stripendium a´ 2500 kr nästa dag. Efter cermonin drack vi skumpa på hotellrummet innan det var dax för en mycket god middag på Angelini.

Igår dukades det upp för examenskalas i kullen hos mor och far. Man kunde tro att någon skulle fylla 50 men det är så det brukar vara när min älskade mamma ska ordna kalas åt någon. Det blev en mycket trevlig kväll med glatt sällskap och god mat! Tusen tack släkt och vänner för alla fina blommor och presenter men framförallt för er närvaro. Det betyder mest av allt! <3

        
Jag tar emot min brosch av våra lärare.
        

Jag innan sittningen.


Två glada skitar efter cermonin.

(Jag måste försöka få någon slags ordning på alla bilder som tagit med olika kameror för att så småningom få upp fler,antingen här eller på ansiktsboken...)

Va? du skojar? Gör man så?

Idag fikade jag långfika på stan med en vännina och hon berättade singelhistorier och skvaller för mig som fick mig att gapa och utbrista -VA?? -NÄEE?? -MÄH!! och -ÄRE SANT?? mellan kaffeklunkarna och salladstuggorna. Jag konstaterade att det kommer vara kört för mig om jag skulle bli singel nu. Jag menar,jag hade ingen aning om att det är sådär det går till nuförtiden? haha ;).

Nu ska jag snart packa ihop mitt pick och pack här hos K och J och ringa och be Sis och Mackan komma och plocka upp mig. Jag är K och J mycket tacksam över att jag har fått natta på deras vardagsrumsgolv i en hel vecka nu när jag inte längre har någon lägenhet här i Umeå. De har ett hotell med fantastiskt service, J har gjort cappucino åt oss varje morgon och K har skickat med mig matlådor till lunch i skolan.Tusen tack! Ikväll anländer mamma och syster nr 2 till Umeå och någongång under dagen imorgon dyker grabbarna upp. Vi kör på den va! Kram på er! :)


om att stå upp rakryggat för sin kriminalitet.

Platsen är SF Bio i Umeå. Jag,J och K ska se den nya wallanderfilmen.

J: -Där är reklam för den där filmen jag pratade om, "Benjamin Buttons otroliga liv"!
Jag:- (högt och ljudligt,som vanligt..) Den har jag redan sett! VI LADDADE NER DEN FRÅN NÄTET FÖR EN VECKA SEN!

Hela kön framför mig vänder sig om,kassapersonalen stannar till och tittar upp från sina kassaapparater och J ooch K vill sjunka genom jorden.

En biograf - det perfekta stället att erkänna sina fildelningsvanor. Tur att jag aldrig valde att satsa på någon tyngre kriminell affärsverksamhet. Det hade nog inte blivit så lyckat tror jag?

Kära nån då.


Jo du älskling....*blink blink och lite plut med underläppen för att se extra gullig ut*

En sista dans.

Nej men hej! Igår träffades ssk 1/06 för att ha examenssittning/sista kvällen med gänget/storfest och det gick ju bara bra det! :) God mat,många kling i glasen,tal,blockflöjtsuppträdande och sen discodans inpå småtimmarna i kostymer och finklänningar. Min lilla rosa tyllklänning fick se hur det ska gå till och det var nog t.o.m. en slips knuten runt huvudet när kvällen tog slut. Det bästa var att nu var hela klassen med på kalaset! På tidigare sittningar och kalas har det mest varit vi 20-something som slutit upp men nu var även våra äldre klasskamrater med och när jag lämnade dansgolvet stod småbarnsmödrarna fortfarande och svängde till Lady gaga. Perfekt!:)

Men nu är det snart över. På torsdag skiljs vi åt efter 3 år tillsammans. Var tog alla år vägen? Jag kan inte garantera att jag inte kommer smyggrina en tår eller två när vi står där i Aula Nordica. Det är slutet på en resa men början på en ny.


Hoppsan.

En himla bra grej att göra när det är 26 grader kallt ute: att av misstag köra över sin motorvärmarsladd så den blev till mos och flisor! Jag tycker det är värt en applåd!

pizza ska man ha!

Jag förstår inte varför man envisas med att köpa pizza för 90 spänn efter krogen? Jag menar,av mina pizzarester som jag hittade imorse att döma, så verkar jag ju inte ha varit sådär jättehungrig?

För när såg du en spindelman på våra gator och torg senast?

Jag och manlig vän sitter framför TV:n där det visas reklam för "spindelmannen 3";

Manlig vän: - Åh spiderman 3,den har inte jag sett än!
Jag: -Jag har sett den på bio!
Manlig vän: -Har du? Var den bra?
Jag: -Nja, jag är ju inte så förtjust i såna där overkliga filmer.
Manlig vän: -men vadå,spindelmannen är ju inte så overklig!?
Jag: - ????

Söndagshumor.

Humorn är inte på den högsta nivån såhär på söndagkväll. Jag och lill-S skrattar oss halvt fördärvade åt typ sånt här och auditionuppträdande från Idol 2004!

Om klimatförändringar,juleslut och könsrollerna.

Det är kallt som attan här i mina hemtrakter. Jag har spenderat kvällen hos min mor och far i Kullen och där visade termometern på 25 härliga minusgrader. En perfekt dag att ligga in och se på film och äta mat! Vi pratade om det för någon dag sen, om hur det förut när vi var ung,typ gick på grundskolan, ofta under vintrarna förekom dagar då det var 20-25 grader kallt men att det numera är mer sällsynt. Jag måste börja köpa lågenergi lampor,klimatförändringarna kryper närmare inpå. ( inte för att det gör mig så mycket med varma vintrar men jag får hjärteknip av isbjörnar som inte har någon is att leka på!)

Annars börjar det klia i fingrarna att få plocka undan julen. Igår när jag handlade på konsum tänkte jag slänga ner en burk pepparkakor i korgen för att ha något att bjuda kaffegäster på, men när jag stod där med kakorna i handen tänkte jag liksom;
 -Pepparkakor? Nej nu får det räcka!
Jag tror jag drack den sista koppen glögg också under våran spelkväll igår. Vi spelade brudarna mor grabbarna i en omgång "Kampen mellan kvinnor och män" och sedan TP.

"Kampen mellan kvinnor och män" är precis som namnet indikerar ett spel där männen ska svara på "kvinnofrågor" och kvinnorna ska ge svar på "frågor om män". Jag må säga att det var ett spel som höll hårt på könsrollerna.
Alla "kvinnliga frågor" handlade om gardiner och barnvagnar medan frågorna som handlade om män rörde motorer,sprit,vapen..och typ historia?
 Vadå liksom? Sist jag gick i grundskolan så hade pojkar och flickor gemensam undervisning och borde rimligtvis kunna precis lika mycket om historia. Men vad vet jag? Det kanske är min lott i livet att vara expert på gardinupphängningar?

Nej kanske man ska göra ett försök att vända tillbaka sitt dygn? Sov gott kompisar.

om en förvuxen tonåring.

På något sätt har jag lyckats vrida på dygnet precis som när man hade skollov på gymnasiet så jag numera tycker att 03.30 är en helt normal tid att gå och lägga sig på dygnet. Imorse tvingade jag mig att kliva upp kl 10.00 och då var jag så trött att jag inte vaknade föränn jag stod i duschen. Jag har sagt det förr och säger det igen - jag är en förvuxen tonåring!

Men jag passar på,för snart blir det ändring på dessa slackerfasoner!:)

Nytt år,nya danser.

Igår bjöds det upp till nyårskalas men det spontana temat  "Ingen är gammal,ingen är ung!" och vi dansade så som ungdomar gör tills polisen kom och bad oss lugna ner oss lite! Då kände jag mig extra ung! ;)
Det förekom fantastiska dansmoves på vårat dansgolv, många av dem dirty dancing-inspirerade som det t.ex. när man tar sats, rusar över dansgolvet och kastar sig upp i någons famn och sträcker armarna rakt upp i luften! Eller det när man glömde/struntade i att man hade "singellängd" på kjolen utan kastade upp ena benet på en högtalare eller så för att svänga lös?
Maten som jag och Nonno lagat i dagarna två blev också mycket uppskattad och min bror menade att han blev tårögd av den! Tack kompisar för en rolig kväll.

Ja jag säger då det. Inte konstigt att man spenderat 2009 års första dag i bädden!