svensk sommar.

Men vilken sommar vi har fått hörni! I flera dagar på raken dessutom. Det enda som är synd är att vissa människor (läs:jag) måste fortsätta att driva runt Sverige medans andra (läs: alla utom jag ungefär) semestrar! På jobbet har vi dessa dagar en behaglig inomhustemperatur på + 27 grader. En sådär miljö att kunna tänka ordenligt i om jag säger så. Svetten lackar,det rinner efter ryggen och bordsfläktarna går på högvarv inne hos  våra stackars patienter. Puh!
Jag njuter dock av dessa dagar trots att 8 timmar varje dag förtas av arbete. Kvällarna tillexempel,är ju så vackra och härliga så att det nästan gör ont. Igår satt vi ute i kvällssolen i kullen och fikade eftersom lillasyster minst fyllde år och det var bara sådär urhärligt som svensk sommar kan vara ni vet.

 Nu ska jag vänta på att min lilla mor hämtar upp mig så vi kan fara och köpa uteblommor.
 Njut mina vänner,det är vi värda efter en lång mörk vinter!

Igår;Underbart! Och så längesen sen sist!

Onsdagsöl.

Ja just ja,vi tog ju oss en liten öl i onsdagskväll på uteserveringen på Grand Hotel. Det var roligt värre.

To love and let go.

Ibland är det svårt att vara sjuksköterska. Det fick jag uppleva den här veckan då jag på mitt jobb stod som den berömda länken mellan de medicinska beslut som läkarna fattar och de emotionella dilemman som anhöriga får tackla. Så många tårar ute i korridoren,ångest,sorg och frustration. och hur många medicinska anledningar och motiv det än finns för ett beslut så  går det inte att komma ifrån att det många gånger är omöjligt svårt att acceptera att någon man älskar nu ska dö.

och återigen,alla dessa etiska dilemman;
för vem vet när en människa ska dö?
Vem kan bestämma vad som är ett värdigt liv?
Hur vet man vad en annan människa hade velat som nu inte kan prata för sig själv?
När ska man inte längre förlänga ett liv? hur vet man att man har kommit till den punkt där man bara förlänger ett lidande?

Michael Jackson.


En fantastisk sommardag är till ända och jag avslutar kvällen med nyheten om Michael Jacksons död. Det är allt lite sorgligt att ens stora barndomsidol inte längre finns. Sov så gott.

vi ska inte vänta.Livet kan förändras så fort,vi borde inte vänta. Vi borde inte ta tiden för given.
Bild:
lelove.

Midsommardag!


Lasses tal. (Transit P3)


Du har ett ansvar i livet. Att älska dig själv, så gott du kan.
Det är ditt enda ansvar, ditt enda uppdrag och din enda möjlighet.
Ingen annan än du själv är skyldig att göra dig lycklig.

Det är svårt. För dom som inte lyckats blir fulla av avund och gör allt
för att du inte ska kunna älska dig själv.

Dom ger till exempel ut tidningar med perfekta människor i för att få
dig att inse att du inte duger. Dom tar vara på ditt tvivel och använder
det när dom ska sälja bindor och rakhyvlar och deodoranter.

Men lika lite som du är skyldig dom lycka är du skyldig till deras olycka.

Du har bara dig själv och ditt enda uppdrag är att vara du.
Om du inte lyckats förut kan det vara en strålande bra årstid att börja på.

Livet är en ensam-grej. Allting har ett slut. Påsklovet har ett slut, sommaren,
en bra film har ett slut. Och när det är över är du ensam igen.


Då och då är du ensam.
Det enda du kan komma tillbaka till är ensamheten och du måste älska den.
För om du gör det kan allt annat få vara hur bäckligt som helst.

Jag känner att jag behöver köpa något,jag vet inte vad,men det kan vara något brunt?


(och frågan är om jag kan klämma i mina 37:or i storlek 36? Mamma kan bespara mig sina synpunkter på den funderingen..;)

to be continued..

Det här är seriöst mina vänner! Den enda TV-serie jag orkar följa är Grey´s anatomy men p.g.a. jobb blandadt med semester så har jag missat de tre senaste avsnitten som avslutade den här säsongen. Det var mycket tråkigt. Igår när jag var i Kullen hos mor och far så stack min kära syster minst till mig ett usb-minne där de två sista avsnitten fanns. Hon är ju toppen.

Iallafall igår barrikaderade jag mig i sängen med hörlurar eftersom lilla gubben skulle sova inför tidig uppstigning och slog igång avsnitten.

JAG FINNER INGA ORD!! Det kan inte sluta sådär! Jag var så uppriven,grinad och uppvarvad när finalavsnittet tog slut så det tog säkert en timme innan jag kunde somna. såg ni det?? Jag var nästan tvungen att väcka S för att tvinga honom att se avsnitten och imorse när han kom hem för att hämta ett kvitto så var det första jag började återberätta trots att han väckte mig och jag var alldelens nyvaken. NÄR ÄR DET SÄSONGSSTART IGEN? (det är ju så att man nästan hyperventilerar!)

Kroatien.

men vad alla deppar över vädret då? Jag sitter här på min sista semesterdag och tycker det är ganska härligt med regn. Det blir friskt ute och man kan tänka klara tankar ni vet.
Någonstans där det inte regnade var i Kroatien där jag och goshi har spenderat senaste veckan. Eller jo,det regnade faktiskt första dagen och då blev vi lite nervösa men sedan strålade solen på oss pliktskyldigt. Åk till Kroatien om ni ska ut och stuffa vänner,det var riktigt fint där. Vattnet var nog det klaraste jag har badat i och vi hade en riktigt härlig vecka helt enkelt. En båttur med delfiner skuttande i vattnet (här skrattade S åt mig när jag kallade deras fena på ryggen för "tagg") brevid båten och en lång bussresa till Dubrovnik han vi också med. I Dubrovnik lärde vi känna våra nya kompisar Maud och Ros-Marie,två raffiga kvinnor i 65-års åldern från Gävle som genast började prata om Caroline-mordet när det kommit fram att vi kom från Gällivare. Vi försåg dem med inside-info och de förfasade sig.

Jag och S har också hunnit prata lite om den kommande hösten och hur vi ska göra då. Förändringarnas vindar kommer få blåsa har vi kommit fram till och det blir nytt och lite spännande.
 Nu ska jag dock rulla ur morgonrocken,jag kan ju inte sitta här och carpe diem hela dagen!svensk sommar.Mollykatt och Sirihund rapporterar följande från sin utkiksplats; ingen sol i sikte så långt ögat når!

Hejrå Sverige.

Klockan är snart lunch och jag befinner mig på Sky city  där jag och munyemo fördriver tid vid flygplatsens bakteriehärd till datorer och tangentbord (huuga,jag måste gå och köpa handsprit!). Jag och S tänkte fira Sveriges natinaldag genom att lämna landet! :) Vi är båda två lite grusiga i ögonen, S eftersom han såg Bruce Springsteen på Stockholm Stadium med efterföljande rockklubb igår och jag eftersom jag var på After work med mina kollegor och det drog ut på tiden lite längre än det "jag följer bara med och äter och sen åker jag hem" som var planerat. Nu har vi iallafall sammanstrålat här i hufvudstadten och har några timmar till godo innan det är dax att börja köa till incheckning. Jag har semester i 11 dagar den här sommaren,tur det så man inte går och blir lat av all ledighet. men jag tänker njuta iallafalll. så det så.

Ekonom!

Idag får min fantastiska vän Nonno titulera sig som färdig ekonom! Jag är mycket glad för hennes skull och har aldrig någonsin tvivlat på hennes förmåga. När Nonno har bestämt sig för något så gör hon det med bravur. Vi har redan kommit överens om ett gynnsamt utbyte av tjänster för båda parter. Hon ska iframtiden hjälpa mig med alla mina räkneskaper (kan vara bra,jag behövde använda miniräknare för att komma på vad 0,35 delat på hälften var!) och jag ska ge henne alla tänkbara sprutor hon behöver! Perfekt! Grattis på din stora dag älskade kompis,du är bara helt enkelt bäst!yam-mee!*släpper allt jag har för händerna,hoppar i springskorna och lubbar till närmaste kiosk*