snart morgon.såhär vacker utsikt har jag från mitt jobb framåt morgontimmarna när Gällivare ännu sover men snart ska vakna.

om lång startsträcka.

Tänk att det kan ta en hel dag att komma till skott att göra något som tar max 10 minuter? Typ att dammsuga en lägenhet. Det är en av många saker som är BORING med att jag och min älskade älskling för tillfället är särbos - att jag numera måste dammsuga! Det fanns dessutom spår efter mina paljett-tights som jag bar i lördags över heela lägenheten. då vet ni! nu ska jag ta mig en kopp kvällskaffe och sen far jag på jobbet.

Att komma ut ur garderoben.

Modebloggerskan Englan må kalla det för höstinventering av garderoben. Jag kallar det att tillslut få ett nervöst sammanbrott minor över att aldrig hitta det man söker och tillslut riva ut allt på golvet.
 I ett starkt ögonblick så blev sedan kläderna, i en rasande fart, sorterade i tre högar med namnen SLÄNG,HA KVAR och GE BORT. Den här gången gick det riktigt bra och jag motade snabbt bort mina tankar om att "den här tröjan har jag inte använt på 2 år men den kan ju vara bra att ha när man målar/är i skogen/blir gravid". Jag målar aldrig någonting. Jag har skogskläder och om jag någongång blir gravid så köper jag nya kläder. Basta!

Nu har jag en välorganiserad GABerob,kanske inte lika som Engla,men iallafall. Det firar vi med en fika på stan tror jag. Tjipp!

Allt beror på hur man menar.

"Det är det snuskigaste jag någonsin haft i min kropp!"

utbrast min kära kollega Elin idag och fick oss att gapskratta i fikarummet. För det var det
här hon pratade om och ingenting annat som vissa perverska individer associerade till.

hej du,det var visst ett tag sen. (600 dar men vem räknar precis?)

Jag måste väl förtydliga att denna blogg inte på något sätt är nedlagd fast man säkerligen kan tro det med denna glesa uppdatering. Jag tänker ofta att jag ska uppdatera och skriva om allt livets stora och små som händer, men innan den tanken har runnit genom fingrarna till tangentbordet och fastnat på skärmen så har något annat fångat min uppmärksamhet och tre dagar senare känns det inte längre aktuellt. men den som väntar på något gott väntar bara för länge om det goda redan blivit uppätet,som en vis man en gång sa! ;)

Sen sist har jag hunnit jobba - mycket. Jag och damerna har hunnit ha vår årliga kräftskiva och dagen efter mådde jag som en överkörd och nedgrävd träskpadda. S och bror har hunnit påbörja sin utbildning i Filipstad och jag planerar in en sverigeturné i slutet av september för att då tanka mig full med kärlek som räcker ända till jul (Nonno,ska jag komma till dig då?). Jag har fått förlängt vikariat på jobbet. Ett jobb där vi både skrattar och gråter,ibland skrattar tills vi gråter. Jag också börjat fundera på att damma av mina vingar och fundilurar på vad jag ska hitta på härnäst. Träden har börjat skifta i färg och den vackraste av alla tider på året är på intåg. Sommaren som var har varit en härlig sommar trots att jag inte varit ledig förutom den där första veckan i juni.

Hörni,jag måste gå och vila mitt ögoninflammations-öga men ni kan ju påminna mig om den här bloggen om det börjar gå veckor mellan inläggen igen? Puss och kram.

Om att tänka positivt angående svininfluensan.

"jag tänker iallafall inte vaccinera mig,tänk vad skönt att bli smittad och få vara hemma från jobbet någon vecka!"

Som min kära mor sa;

"det här med facebook har tagit oanade konsekvenser för mig!"
Ungefär som för den här bryttan. Oops.

Skolstart.

Jag tänder mina ljuslyktor i lägenheten ikväll, för första gången på säkert 4 månader. När blev det så mörkt ute? Vi tog en promenad igår strax innan midnatt och det luktade höst. Jag älskar det!
Jag stressar på jobbet och jagar minuter. "Visst är jag flexibel",skojar jag med en patient när jag startar en behandling på honom och hinner göra 6 andra saker medan den pågår. Han håller med. tiden räcker inte till och det är min största frustration.

Jag får en längtan i min kropp och blir lite avis när vänner omkring pratar om skolstart och allt vad det innebär. Ett nytt äventyr, ny bostadsort, nya vänner eller bara terminstart och få träffa sina klasskompisar igen. Det är något speciellt med det. Jag får en konstig bild av saknad när jag tänker på skolstart och mina år i Umeå. Jag saknar kyliga höstmornar när jag kom ut ur porten på Nydalahöjd och började promenera mot universitetet och luften var iskall och frisk,fast det ännu inte låg någon snö på backen.

Kanske man skulle läsa en vidareutbildning? Fast det är rätt gött med månadslön förstås...plus att det kanske kan vara klokt att åtminstone börja betala av sina studieskulder innan man börjar funderar på att ta nya..;)

Just nu..

...lär S mig hur man hur man hackar en lök på samma sätt som kock-Melker gör medan jag spelar upp de låtar jag har bestämt att vi ska ha på vårt bröllop på spotify. Monday,I´m in love.

vargtimmar.

Pust. helgens nattskift är över. Man är inte gjord för att jobba 03.30 på morgonen,ni vet då man är så trött så det kryper i kroppen,hjärtat klappar och man nästan mår illa. På mina tidigare nattjobb bestod natten mest av att sitta av 10 timmar innan man fick gå hem men här är det ofta att göra i en jämn (eller väldigt ojämn) ström under hela natten. Det är bröstsmärtor,sömnlöshet,oro och förvirring som ska pareras. Inatt konstaterade jag och mina två arbetskompisar att idag skulle man försöka kliva upp tidigt - redan vid 12,kanske 13 för att komma i fas med dygnet igen under resten av veckan. S ringde hem och väckte mig vid 15. Skit också tänkte jag. Klockan 16.30 masade jag mig ur sängen och konstaterade att det för första gången, efter alla dessa heta dagar var höst i luften ute på balkongen.

Den här veckan blåser förändingarnas vindar i mitt och S liv. Jag har valt att se det som något spännande och något nytt. I slutet av veckan tror jag att jag styr kosan mot luleå och handlar lite höstskor. Nu ska jag försöka bli människa här igen.
Kram då.

När en prinsessa fyller år.helg.

Håhåjaja ny arbetsvecka. Denna vecka hinner jag klämma in alla skift förmiddag-eftermiddag och lite natt på dessa sju dagar. inte dåligt. Helgen som gick var lugn och beskedlig och jag lät min kropp sova så mycket den bara ville.Ibland ville den sova 12 timmar och då fick den det! Lördagkväll ägnades inte åt discodans utan istället drog jag och min vän S på oss springtightsen (det är ju moderna bland ungdomar nu för tiden!) och begav oss ut och motionerade oss. Det var mycket skönt - när vi kom i mål! ;) På söndagen åkte vi ut till stugan och högg ved (jag gav instruktioner och tittade på från en solig altan), byggde bastu (jag kollade in med jämna mellanrum och frågade "hur går det här då?") och metade. Det var en ljuvlig dag.

"Min oas", som min ömma moder uttrycker det när hon pratar om sin lilla stuga vid sjön.

Tydligen finns det många sätt att klyva en stubbe på, vilket det resoneras om här.

bastun snart färdig.