sweets for my sweet,sugar for my honey.

Inte allt för sällan när jag kommer hem från jobbet runt 16-snåret på eftermiddagarna så är mitt blodsocker nere på en ömklig nivå. Jag tror jag måste sno med en blodsockermätare från jobbet någon gång så jag kan se hur det ligger till och räkna på vilka nivåer jag inte bör sjunka under för att skona min omgivning. Jag kan nämligen bli ganska kinkig när jag är hungrig. Min syster är likadan,hennes sambo säger att hon blir personlighetsförändrad när hon har lågt blodsocker,som en form av schitzofreni typ. Det har hänt fler än en gång att jag varit tvungen att rusa in på en mack och köpa en varmkorv/banan/daim/vadsomhelst bara för att orka köra hem från stan eller sådär. Jag blir helt utpumpad liksom. och argsint.

Idag när jag kom hem från jobbet så blev jag skitförbannad när jag såg att S inte dragit upp persiennerna i lägenheten. Som tur var tog jag mitt förnuft till fånga och förstod att det var min
hypoglykemi-personlighet som tagit över, så jag slängde in alla grejer jag kånkade på i köket och smällde i mig en skål chokladpudding snabbt som attan. Nu känner jag mig helt plötsligt som en ny människa,klar i knoppen och är mer än redo att ta itu med alla grejer som att slå på en tvättmaskin,slå in födelsedagspresenter till småtjejerna och laga middag!
Dessutom kommer jag inte vara sur på mitt lilla gos när han kommer hem. Mitt friska jag blir inte sur över såna saker som nerdragna persienner nämligen. .:)

improvement.

Jag har blivit bättre på två saker i mitt liv. Det ena är att spela minigolf. Det andra är att krydda bulguren! (nej ni ser jag gav inte upp!)

Soligt värre.

En helg på arbetet är till ända men inte blir jag ledig för det. Tre förmiddagsskift till att avverka men sen blir det äntligen några dagar ledigt. I fredagskväll när jag var tvungen att åka hem från arbetskamraternas grillfest just när stämnigen började bli på topp så kändes det lite gnetigt att jobba förmiddag hela helgen (som egentligen inte ens var min helg på schemat!) men det var självvalt och därmed bara att skutta upp med ett leende dagen efter när klockan ringde 05.30.
Jag tror vår chef snart sliter sitt hår över oss sommarvikariers eviga skiftbyten!:)
Nåväl,det kommer fler gånger då vi förhoppningsvis får reda ut det här med vem det egentligen är som pussas utanför akuten?;)

En bra grej med förmiddagsskiften var iallafall att jag äntligen hunnit få lite sol på näsan. Jag är så glad över att ha mitt barndomshem ute på vischan dit man kan åka dessa fina dagar och ligga halvnaken på bron utan att någon stör! Det är annat än en balkong fyra våningar upp omringad av grannar till höger och vänster. Nu gör vi kväll hörni!

brillorm. foureyes.flaskbottnar.

Jag sitter här och funderar på glasögon. Jag hade verkligen behövt ett par nämligen, men det har jag i och för sig gjort i flera år nu. Sist jag köpte glasögon så köpte jag ett par jättedyra eftersom jag tänkte  som så att om jag verkligen köper ett par jag vill ha som kostar skjortan så måste jag ju liksom använda dem. Jag vill inte räkna ut vad styckpriset för de få gånger jag bärt brillorna på min näsa skulle vara,det är bara sånt man blir bedrövad över. Dessa glasögon ligger  iallafall nu i badrumsskåpet och ser bra tillsammans med parfymerna och deodoranterna.

Men nu hade jag verkligen behövt glasögon. faktiskt. man är inte purung längre liksom!
Idag när jag satt och bläddrade i H&M-katalogen hos mor och far så frågade min pappa mig varför jag satt med näsan tryckt mot katalogsidorna. Då ska vi också komma ihåg att det liksom inte är så mycket text i en H&M-katalog utan mest stora bilder i färg. På jobbet är det likadant,när det larmar så får jag stå och kisa i flera sekunder för att se vad de röda siffrorna på displayen i taket visar för rumsnummer.

Jag surfar  glasögonsidor på intranätet. Jag har bytt strategi och söker efter ett par billiga brillor. Jag kommer ändå inte att använda dem.

sådärja ..

Igår i ett öltält så berättade en vän en grej,om honom, för mig och jag berättade sanningen,så som jag ser den, för honom. Nu i efterhand kanske jag var hård och kanske var det inte min uppgift att säga de där sakerna men jag tror inte på att bara säga "det blir nog bra,du ska se att det ordnar sig" , som så många andra tidigare sagt, när det inte alls kommer göra det. Vissa saker ordnar sig inte om man inte tar och skärper till sig!

Annars har det varit en härlig söndag utan de minsta känningar från gårdagen. Medan bror och S åkte ut till stugan för att hugga ved så hoppade jag i bilen under förmiddagen och åkte hem till mina föräldrar. Varma dagar ska man tillbringa på egen tomt och inte i lägenhet,så är det bara. Vännerna kom förbi och fikade blåbärspaj och sen hoppade jag och alla fyra medlemmar i familjen Israelsson-Möller studsmatta tills svetten lackade! Jag längtar, påtal om stugan, tills bastun blir klar där,då ska vi ha härliga kvällar med bastubad och hopp i sjön! Jag och S blev sedan bjudna på god sommarmiddag hos herr och fru Johansson-Rimpi.

Nåväl gott folk. Det var den helgen det. Nästa gång jag är ledig är om 12 dar. lajbans lajbans! :)

photoshoot.

Varje kväll när jag har varit ut och haft med kameran så tycker jag att jag fotat massor med tokroliga bilder...

...men nästa morgon när jag kollar igenom bilderna på kameran så är det konstigt nog bara foton på galningar som dricker direkt ur bag in boxen.

helg.

Jag har sagt det förr men säger det igen; det allra bästa med att jobba mycket är att det är så  ljuvligt att vara ledig sen.

Igår åt vi sen middag och jag drack en 33 cl starköl till fläskfilegrytan. Efter den hutlösa mängden alkohol var jag redo för bädden. Det droppade in lite vänner och jag gick klädd i en tjusig outfit bestående av 1. en mjukiströja storlek XL med texten J-E Gustafssons maskin AB på och 2. ett par mjukisbyxor i storlek XL med namnet Tord på benet.
Steffs gulliga kompis Johanna hade varit i USA och köpt läppglans från Victorias Secret åt mig. Den rosa nyansen matchade mina kläder ypperligt. Strax efter 23.00 sov jag som ett barn.

Imorse vaknade jag första gången strax efter 8 och min första tanke var på hur skönt det var att vara ledig. Det vilar stillhet över Krokvägen just nu och jag sitter ensam vaken i köket,dricker kaffe och författar. Snart ska jag ringa min syster och väcka sömntutan i sovrummet så vi kan starta upp den här dagen. Föressten, visst är det skönt att vara ledig?

Jag och mina inspirationskällor när det kommer till mode.

Idag när jag hjälpte en patient som skulle åka hem att klä på sig sina egna civila kläder så såg jag att han hade ett par väldigt snygga träningsbrallor på sig. Jag blev helförtjust i de där byxorna,han hade även en matchande jacka till och jag sneglade efter byxornas märke i smyg. I morgon tror jag att jag ska fara och se om jag kan hitta dem på stan.

Patienten var en gammal farbror född 1923. och jag vill ha likadana brallor som honom!
Modebloggerskorna berättar om sina inspirationskällor och namedroppar Elin Kling,Kimberly Stewart och Olsentvillingarna. Jag får min inspiration av 85-åriga gubbar på mitt jobb. och så frågar ni i två inlägg ner om jag någongång varit först med att haka på en modetrend...

Kvasthilda.

Mitt hår ser för tillfället så genomgräsligt ut så jag knappt kan förmå mig att gå till frisören och visa det för henne om en timme. Det är så illa så jag tror jag måste fixa barret lite innan jag far och klipper mig. Då är det illa. men det finns förmodligen hopp plus att jag gillar att överdriva en smula.

utmaning.

Söta bönan Yellybean utmanade mig och några till i sin blogg,och jag är ju inte den som är den som är den. Då kör vi då.

Vilka är dina tydligaste karaktärsdrag?
Jag är glad och gapig.

När är du lycklig?
När jag känner mig trygg samtidigt som jag utvecklas.

Vad beställer du på krogen?
- Öl eller eller drinkar. men mest öl eftersom jag inte kan några fräsiga drinkar.

När sa du "Vet du inte vem jag är" senast?
Jag tror aldrig jag har behövt säga så!:)

Berätta om en minnesvärd bakfylla du haft.
De brukar sällan vara det,det är det som är grejen. Det är festen dagen före som ska vara minnesvärd! Men jag minns en morgon utomlands när det var 35 grader varmt på morgon när jag vaknade upp och vi inte hade något vatten..

Vilken är din största fåfänga?
helheten liasom. Kläder och sånt ska passa ihop. Jag kör inte klackeskor och sportig jacka t.ex.

Hur vill du helst transportera dig?
Flyg eller bil! beroende på hur långt man ska. Apostlahästarna är inte dumma de heller!

Vad är ditt starkaste minne från barndomen?
Jag kan inte välja ett. Men jag minns alla somrar hos mormor och morfar i Östersund.

Väldigt kortfattat: din syn på dokusåpor.
Det är underhållande på något sorgligt vis.

Vilken modetrend var du tidig med att upptäcka?
Eh..jag har nog aldrig varit tidig med någon modetrend någonsin,haha.

Vem är den mest kända människa du talat med?

Jag skulle aldrig våga tala med en känd människa,jag skulle bli alldelens för fnittrig och blyg. haha.

Vad är det närmaste döden du kommit?
Jag har varit med om en hemsk bilolycka.

Vad smugglade du in i landet senast?
Jag slutar alltid andas av nervositet när jag ska gå igenom utländska pass/bagagekontroller (en gång fick jag följa med en beslöjad kvinna till ett avsides rum under en mellanlandning i Förenade Arabemiraten eftersom jag pep i kontrollen!),så jag har inte smugglat så mycket i mina dar.

När skäms du?
När jag betett mig illa åt. eller när andra inte förstår att skämmas för sig!

Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
Ja antagligen en utmattningsdepression. Om jag får gissa.

Vilket är det värsta kok stryk du fått?
Min bror och jag slogs rätt friskt när vi var små,så det var nog under någon av de gångerna :)

Berätta om ett gubbigt beteende du upptäckt hos dig själv.
Jag slänger mig med gubbiga uttryck och utbrister ofta "kära nån!".

Fyll i meningen: "Man kan ta Idapidan ur X, men man kan aldrig ta X ur Idapidan."
Man kan ta Idapidan ur joxerierna men man kan aldrig ta joxerierna ur Idapidan. (Ja den var bra tycker jag!)

Vad är det märkligaste sms du fått?
Jag vet faktiskt inte,säkerligen något som skrivits under onyktra former eller folk som tagit kontakt fast man aldrig pratat med dem i hela sitt liv.

Nämn en bok som du sagt att du läst, men som du i själva verket aldrig tagit dig igenom.
Det finns snarare böcker som jag INTE säger att jag läst...hahaha. Men annars finns det säkert en och annan bok som tillhör kurslitteraturen på sjuksköterskeprogramet som man kanske inte alls hade läst - fast man påstod det på seminariumet.

Fyll i meningen: "X, X och X - det känns som historien om mitt liv." 
Tro,hopp och kärlek - det känns som historien om mitt liv.

Vad irriterar människor sig på hos dig?

Att jag kan var seg och sölig ibland. och att jag pratar för mycket.

Berätta om ditt senaste utbrott.
Åh jag är ju lugnet själv..jag blir mest galen på S när han packar diskmaskinen fel...;)

Jag utmanat vidare Soeur, erralaah, Emil (vet att du inte vill flasha din blogg) och PartyHelle.

bulgur.

Det finns viss mat som jag tvingar mig själv att tycka om. Men jag vet inte om jag gör det egentligen. En del mat måste man liksom tycka om nu för tiden. som bulgur typ. och couscous och allt vad det nu heter!

Jag och S är ju rätt omoderna så  vi äter fortfarande potatis och ris och makaroner till middag men idag när jag stod på Ica Supermarket (vilken affär föressten,varför ligger det alltid vatten på golvet där?) så bestämde jag mig för att köpa bulgur. Det var liksom dags nu kände jag.

Sagt och gjort. jag slängde ihop lax,romsås och bulgursallad när jag kom hem. Maten såg jättemodern ut men inte vet jag. Är det så gott egentligen? Smakar inte bulgur lite som..gröt?

S vägrar erkänna att han tycker Bulgur är äckligt. Jag har tjatat på honom hela kvällen för att få honom att erkänna det. Vi har en jätteskål med bulgursallad i kylen. Imorgon ska vi äta tacos.

but baby remember,it´s only love..;)

Min bror har sagt att det är strängeligen förbjudet med inlägg på bloggen efter utekväll men efter hans senaste inlägg att döma så anser jag mig ha rätt till en liten dispens samt avvikelse.

Vilken kväll! På många sätt och vis!:) och vad jag avskyr detta jagälskardigpusspusssaknardig-dravlet som inte betyder ett jotahej på söndagmorgon och vad jag älskar alla ord om kärlek som fortfarande betyder allt på måndagmorgon! Jag ligger i min säng och känner mig lyckligt lottad på flera plan. It´s only love,kanske är det precis så?:)

Min sång spelades som sista låt på krogen och jag dansade den med en av de vänner som är längst bort men ändå allra närmast intill. Jag tror jag ska sova länge imorgon.

So, i won't hesitate no more,
no more, it cannot wait i'm sure
there's no need to complicate, our time is short
this is our fate
I'm yours.

ajfone.

Min boyfriend har köpt en sån där iphone. och jag har fått ärva hans "gamla" telefunk. Den är supermodern för en sån som mig och jag har inte riktigt koll på alla finesser än. Det tar mig ungefär 10 minuter att svara på ett sms och idag när jag skulle ta en eftermiddagslutare så trodde jag att jag hade lyckats ställa den nya mobilen till att ringa efter en halvtimme men när jag slog upp mina gröna 2 timmar och 15 minuter senare så hade alarmet fortfarande inte ringt.

Iphonen har tydligen allt. S har nu suttit inlåst på toa i snart en halvtimme med sin telefon. Han skulle väl kissa eller nåt men upptäckte sedan någon ny funktion att utforska. Som de där inbyggda lasersvärden t.ex. Jag fattar inte hur jag har klarat mig med min K750 utan inbyggda lasersvärdi ett helt liv?

Nej nu ropar min gnutte igen. Jag ska komma och kolla på något fränt på telefonen. got to go!


När ens kranium krymper i tvätten.

Min bror sa det bra när han han beskrev sin huvudvärk som att hjärnan blivit inknövlad i ett alldelens för litet kranium. Det måste vara något som går för jag kände precis likadan idag! och tro inte det gick över efter en liten alvedon eller så. Nej jag har släpat mig igenom ett 8 timmar långt eftermiddagskift med min inknövlade hjärna bankande bakom skallbenet. Tur att man jobbar på ett lasarett så man kan medicinera sig på arbetstid. När jag  äntligen lyckats få bort skallebanken så tog istället ett illamående  över till följd av all acetylsalicylsyra som jag plågat min stackars mage med. Denna dag ska bli en påminnelse om varför jag för flera år sen beslutade mig för att den här damen inte ens ska dricka 2 och en halv öl dagen före arbetsdag.

Hallå intresseklubben,ni antecknade väl?

onsdag mitt i veckan.

Onsdag. Jag har spenderat min lediga dag med att åka till Ikea i Haparanda och sedan en tur till vårt rejäla grannland i öst för inhandlande av olika dryckesvaror. Jag köpte kissan minttu,som den gamla tant jag är! ;)

Men Ikea alltså. Jag och tre killar. En av dem skulle köpa möbler och "pynt" till en helt tom lägenhet och då kan det faktiskt vara lägligt med en kvinnas närvaro under shoppingturen. Exempelvis tänkte herrarna åka till Ikea utan en lista på saker de behövde. de tänkte liksom freebase:a där inne men på ett varuhus som Ikea funkar inte den strategin,det vet varenda människa,iallafall de av kvinnligt kön. Det krävs ju en ordentlig lista som man gjort i förväg med Ikeakatalogen till hjälp. Redan kvällen innan lade jag in mitt veto och sa stopp till;

1. Ett glasbord
2. Svarta gardiner.

(Jag är så stolt över min egen kille som vet skillnaden på"vårgardiner" och "höstgardiner",det värmer en kvinnas hjärta.)

Nåväl. På vägen hem tänkte vi leka ordlekar. Samma gäng som idag hade en jäkligt kul hemresa från Umeå en gång då vi lekte och tävlade i 6 timmar i sträck men efter fem minuter så sov alla utom chauffören som små barn. Det här med Ikea tar på krafterna! 
nu är vi dock hemma igen och har grillat mat och druckit en öl. Jag tror baske mig jag ska dricka en till fast jag jobbar imorgon. Så vild och galen är jag!

hemmakläder.

Jag älskar bloggen Englas showroom. Jag förundras dock över vissa saker. Det här inlägget tillexempel. Plagget på de två nedersta bilderna har Engla köpt för att mysa omkring i hemma (!)

Ja inte vet jag. men ser det inte lite...kallt ut? och inte sådär jättebekvämt? Finns det verkligen nån som har på sig en sån där när man skräpar runt hemma en söndag eller är det samma bluff som när människor säger att de alltid går omkring nakna hemma för att det är så fritt och härligt? Vem fasen går omkring naken hemma på vardagskvällarna? Är det t.ex. fräscht att sitta näck i en skinnsoffa?

Men inte vet jag som sagt. Själv funderar jag på att slänga mina mjukisbyxor i tvätten,jag har nämligen haft på mig dem varenda kväll efter jobbet i snart tre veckor.

"-I´m not crying,I´m not a baby! -Are u sure,because you look like a giantbaby.."

En film ni ska se barn är "Forgetting Sarah Marshall"! Jag är inte speciellt lättroad när det gäller filmer (jag somnar nämligen alltid,det kan ta 4 kvällar i rad för mig att se klart en rulle vetni) men igårnatt låg jag och S och gapskrattade i sängen så grannarna måste funderat vad som pågick. Imorse var det två trötta sengångare som pallrade sig till jobbet.
Men se filmen för skroven,den är kul samt rolig!

"

Idag..


 


men imorgon ska det visst bli härliga 11 grader igen...det känns tryggt. ;)


En nagellacksapa,hurra!


En apa som blåser nagellacket torrt - hur har jag kunnat leva ett helt liv utan denna pryl?Kan vara den största uppfinningen sen typ....elektriciteten ;).

you look great!

Jag har en arbetskompis som kallar sig själv farmor och säger alltid "kom ska farmor visa" när någon av oss yngre frågar om råd eller ber om hjälp med någonting. Denna kvinna menar att "dagens ungdom inte förstår hur vackra de är!" Det är liksom synd tycker hon, att man lägger ner så mycket tid på att vara missnöjd med sin kropp och utseende när sanningen är att man kanske aldrig kommer vara så snygg som man är nu!
Ungefär som han den där Baz Lurhmann sa i låten "wear sunscreen";

"Enjoy the power and beauty of your youth;
oh nevermind; you will not  understand
the power and beauty of your youth until they've faded.
But trust me, in 20 years you'll look back at photos of yourself,
and recall in a way you can't grasp now how much possibility lay before
you and how fabulous you really looked.
You are not as fat as you imagine."

Min syster berättade ikväll om en tant på hennes jobb som fyllt 100 år (!) och ofta när hon får hjälp med att antingen klä av eller på sig utbrister; - Man är ju ganska snygg ändå!
Är inte det helt fantastiskt?
Samma tant hade en kväll på balkongen förnöjt sagt, -Elin,visst är livet ganska underbart ändå?

Jag älskar den där tanten fast jag aldrig träffat henne. Vi borde alla ha som mål att leva våra liv så vi kan känna att livet är underbart när vi på ålderns höst sitter på en balkong på ett äldreboende och att man förnöjt kan le när man tittar ner på sin rynkiga skrynkliga men välanvända kropp.

together alone.

Efter blixt,dunder,hällregn och lite hagel så övergick den här dagen till en fantastiskt vacker kväll. Det hade varit en perfekt afton för att hoppa i bilen och susa upp och fika våfflor i toppstugan på Dundret men eftersom det bara kommer förflyta 9 timmar mellan att jag gick från mitt jobb tills jag ska vara där igen så var jag tvungen att prioritera sängvistelse istället.
Igår fyllde goshi år och grannarna måste trott att jag var knäpp om de såg mig springa runt ute på vår lilla privata äng och plocka blommor klockan 6 på morgonen. Men fyller man år så är det klart man ska ha födelsedagsblommor på bordet när man vaknar!

Det har varit en arbetsdag som väckt tankar hos mig. Eftersom jag jobbar under sekretess så är det självklart inget jag kan lufta här men i ett arbete med människor så kommer man nog alltid träffa människor,i detta fall patienter,som stannar kvar i ens tankar efter arbetsdagens slut och endel livsöden lämnar föralltid avtryck i ens minne. Man kan nog vrida och vända sina tankar i all evighet med funderingar om man gjort allt man kunnat och vad som är rätt och fel men jag tror framförallt att det är väldigt nyttigt att man ibland får ett perspektiv på sina egna känslor,förhållningssätt,värderingar och faktist fördomar.

Men nu: sängen.