Att stjäla från en tjuv.

Nu ska ni få höra. Ikväll när jag skulle traska bort och hälsa på en vän på Ålidhöjd så tog jag en genväg genom iksuhallen. När jag kommer ut genom huvudentren så ser jag min cykel!! Min stulna cykel står helt ogenerat parkerad just utanför entren med ett nytt lås i hjulet! Först slängde jag bara en snabb blick på cykeln eftersom det var en likadan som jag haft men sen ser jag klistermärket på bakskärmen där det står "Sunes cykelverkstad,Gällivare" på.
Detta klistermärke avslöjar ju liksom att det inte är någon supermountainbike vi snackar om. Jag menar,det är nog bra många år sen Sunes cykelverkstad existerade men det hör inte hit mina vänner! Det är en skitbra och snabb cykel som jag dessutom fått ärva från min älskade vän N när hon flyttade. Hur dum är man inte också om man inte pillar bort ett sådant märke när man snor en cykel? Har tjuvar ingen skam i kroppen när de inte ens försöker dölja att det är någon annans cykel man cyklar omkring på?
Jag blir så arg så jag nästan lackar ur!

Om det inte vore för att jag redan var sen dit jag skulle så skulle jag satt mig utanför Iksu och väntat till någon kom ut och låste upp cykeln. Jag funderade även för en kort stund på att bära iväg hela cykeln med lås och allt men det kändes liksom inte lämpligt med allt folk runt ikring mig. Det ångrar jag dock lite nu.
Ni som kan lagboken,det här med att sno tillbaka stöldgods? får man det?

men nu är spaningen i gång. Cykeltjuven tränar på torsdagar mellan 19 och 21. Jag har honom eller henne på spåren. Fortsättning följer..

för löpning är ju verkligen skitkul.

Tillbaka i Umeå. Jag har vattnat blommor,betalat räkningar,handlat (tänk vad praktiskt med mataffärer som har öppet till 23!),spanat på mina nya(?) grannar genom kikhålet,förberett redovisningen av vårt fuskbygge till grupparbete som går av stapeln imorgon och ätit ett halvt pringlesrör. Inte illa!

Jag har även fått frågan om jag skulle vara med och springa vårruset i maj och till min förfäran hör jag mig själv glatt svara; -Jajjamen,det blir skitkul!

?

Jag måste ha blivit smittad av min mans förkylningsbakterier och de har uppenbarligen satt sig den del av hjärnan som styr förnuft,realism och verklighetsanknytning. Jag springa vårruset? hahahahaha. Det är ju jätteroligt.

När en kille är riktigt förkyld.


- Jamen vi får gå till apoteket och köpa förkylningsmedicin åt dig imorgon!
- Nej, det enda som hjälper mot detta är döden...

och vi kvinnor snackar om att föda barn?

tillbaka till vardagen.

Påsken är nu slut för iår. Jag har varit hemma i Gällivare i nästan två veckor men det känns bara som några dagar.
Det blev en kall vinterpåsk iår men vi har dragit på täckbrallorna och gjort diverse trevliga utflykter - med skoter,till farmor och till stugan. Det har varit fint även om solen inte riktigt lyckats värma så som den brukar.
Och mat har vi ätit. Hos mödrar,svärmödrar och födelsedagsbarn på 81-år!:)
S & M har fått prova på finska påsktraditioner som Memmi men jag ska erkänna att det inte kommer vara något som kommer stå på mina egna påskbord. Farmors "lanttulaatikko" (kålrotslåda) är dock så god så jag nästan blir tårögd! Det var fart på min lilla farmor som vanligt. Vi pratade om solarium och TV-programmet "Rent hus" och hon utbrast "voi herrajesus" med jämna mellanrum. :)

det är så det är mina vänner. Jag är tacksam för att ett litet hjärta har fått slå med lugna trygga slag den där påsken. I know I have no money, but I feel as I rich as I can be.
Klockan börjar närma sig småtimmarna. God natt.

men usch Sarah,gå hem och kamma håret åtminstone.

Sarah Jessica Parker har blivit utnämnd till världens mest osexiga kvinna enligt en amerikansk herrtidning.
Que?
Om fröken Parker är den osexigaste kvinnan i världen,då ligger vi vanliga dödliga riktigt illa till kan jag tycka.
men sen har ju aldrig det amerikanska folket blivit beskyllda för sin goda smak heller. Å andra sidan.
image179

Man vet att man bor på en ungkarlsgata..

...när man ser att var och varannat fönster har julstjärnorna kvar när man går den korta vägen till dörren från motorvärmaren.

lipplumping.

Det är rätt roligt det här med minnet,hur man helt har glömt bort vissa saker som sedan bara poppar upp i huvudet på en såhär på måndagkväll efter midnatt. Jag kom just ihåg att jag provade på ett sånt där lipplumping-läppglans i helgen innan vi skulle rassla iväg på krogen. Det var en skrämmande upplevelse som jag låter bilden här under illustrera.  :)

image178

ont i håret.

Efter några timmar på soffan,middag och dusch så börjar livet återvända till oss här hemma. Älskbälsk åkte nyss på affären och frågade om jag ville ha något speciellt därifrån.
-Nej,sa jag. men köp coca cola...och godis...och chips...och kanske dip? 
Jag ska nämligen fortsätta kvällen i soffan tänkte jag. Jag är lite av en slagen hjältinna idag nämligen.
 Jag tänker tillbaka på det fullständigt overkliga faktum att jag brukade vara ute och festa för att sedan kliva upp och jobba klockan 7 på morgonen för några år sen. Idag gjorde jag en kraftansträngning och gick ett varv på marknaden och det tog musten ur mig fullständigt. Jag skulle inte ens kunna jobba ett eftermiddagsskift dagen efter fest numera.
Jag tror jag börjar bli för gammal för det här rock n´roll-livet....nu igen!;)

men jag dåå?

...Och när vi ändå är inne på ämnen som kan inledas med meningen "vad är grejen?".

För vad ÄR grejen med att bloggar som
denna,denna och denna omsätter miljonbelopp? Tjejerna är 16 år! och vad handlar de om? egentligen? Är det bara jag som inte ser vad miljonbelopps-stoffen i dessa bloggar är?

Jag är grymt missunsam och avundsjuk,nästan mer avundsjuk än jag är över att inte få vara med i let´s dance.
Min blogg är ju t.ex. mycket roligare! Så,jag vill också bli miljonär!

Så alla ni som vill hosta upp pengar,vad vill ni att jag ska göra?
Jag är helt klart beredd att börja fota mina nya nagellack och läppstift jag köpt,jag kan fota vad jag har på mig varenda dag,jag kan skriva "god morgon" i ett inlägg och "god natt" i ett annat för att komma upp i fler antal inlägg per dag.
 Jag kan även fota min latte jag dricker,jag kan låta er rösta om vilken outfit ni tycker jag ska bära när jag ska gå ut och svira,jag kan skaffa en hund som jag döper till...hmm...chanel?
Jag kan påstå att jag inte vet hur man slår på en kaffebryggare och att jag hatar barn (detta är nämligen trendigt bland endel bloggerskor) och jag kan göra en veckolång följetong om att något stort ska hända i slutet av veckan och sen släppa bomben att jag klippt luggen.

Ni ser,jag är inte svår! Jag vill också bli tät. och tack vare mig har ni nu säkert klickat er in på deras bloggar och gjort dem ännu lite rikare..

Lojala kvinnor till högt uppsatta skitstövlar.

Alltså,vad är grejen med dessa amerikanska toppolitiker som blir inblandade i sexskandaler med antingen lyxprostituerade eller vita huset-praktikanter,och sen ska stå och be om ursäkt med sin fru lojalt tigande vid sin sida? Varför ska den stackars frun stå där och bara stå,utan att säga ett ord? Hon måste ju vara skitförbannad? Vilken förnedring att stå där och höra sin otrogna make stå och läsa upp ett tal som någon annan har skrivit om hur ledsen han är och hur mycket han ångrar sig. Jag tror den där guvenören mest är ledsen för att han blev upptäckt m,ed brallorna nere.
Varför är de så lojala? Mot vem är de lojala?  Och deras äkta makar då? ,som köpte sex för tiotusentals-kronor av prostituerade trots att de var gifta och hade barn och gick i kyrkan varje söndag,var var lojaliteten då?

 Stackars kvinnor,stig ner från podiet,släpp fasaden och var istället så förbannade som ni har rätt att vara.

image176   image177

"Du är det roliga i hasch."Jag tror baske mig det är en hel del flickhjärtan där ute som klappar lite extra hårt för den här killen. :)

en bra idé.


How 'bout no longer being masochistic?,
som Alanis så klokt sjöng en gång.

B som i birthday.

image175
Tack alla ni som får mig att känna mig älskad!

om statistik och eventuell malaria.

Här sitter jag snart redo för bädden. Det har inte blivit många knop gjorda här på Rullstensgatan sen jag kom hem från skolan vid halv 16-tiden. Fyra timmar statistik kan ta musten ur den bästa. Jag tänkte baka men hade inte alla ingredienser och att gå den tio minuter långa promenaden till Ica kändes närainpå som en total omöjlighet. Vid en halv sekund nuddade jag vid tanken på att gå och träna och sola men den mest ansträngande aktiviteten blev istället att gå ut med papperinsamlingen. Håjaja mina vänner.

Nu på kvällen fick jag även skallebank samt muskelvärk  till råga på allt. Det första jag googlade då var ordet "malaria".
Vanligt förkylningsvirus säger ni? Det ska vi ICKET vara så säkra på hörninini.
 Det passar sig dessutom inte att bli sjuk med vare sig det ena eller andra just nu.

Nej nu ska jag nog bege mig mot lopplådan och läsa två sidor Lisbeth Salander. Mina klasskompisar skrattar åt mig när jag berättar om hur jag aldrig hinner läsa mer än två sidor innan jag somnar på kvällarna och att jag dessutom är så trött innan jag lägger ner boken så jag blundar med ena ögat medan jag läser.

Vi säger så. Imorgon ska det bli solsken och kallt sägs det. Sov gott!

------------------------------------------------------------------------------------

Och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt,
Och du berätta' att du saknar mig i natt, det gör jag med.
Det är så tyst nerifrån gatan som det aldrig annars är...

Q-kvot?


Men titta här kära klasskamrater i ssk 1/06,jag hittade en film från dagens statistiklektion!;)

Morgonrapport,dagen efter kvällen före.

Jag vet inte varför jag sitter här efter fyra timmars sömn men jag vaknade upp och var så törstig att det t.o.m. var gott när jag svepte i mig brustabletten mot min skallebank. Och nu kan jag inte somna om så jag slog på lite Linda Bengtzing och sitter här invirad som en kåldolme i ett täcke. Jag är glad att jag inte ska åka vasaloppet idag. På Iksu kan man idag spincykla hela vasaloppet. Rent vansinne!
Nej,jag tror jag tar med mig Lisbeth Salander till sängen nu och försöker sova någon timme till. Later.

Hur svårt kan det va?;)Det har varit en sjukt rolig utekväll och jag har festat med denna låt som temasång till alldelens nyss.
 "Se mig,hör mig,rör mig. Hur svårt kan det va??" har varit vårt motto och har funkat på både krogvakter och hamburgerpersonal. Men jag vet som inte..om man får kommentaren;
"Du ser ut som en liten söt docka,ända tills du öppnar munnen", hur ska man tolka det?
Vi är jobbiga,vi jämnställda gapiga kvinnor anno 2008...;) Nu: sova sova säng säng säng eller varå?