Nej inte DEN Inga from Sweden!

När jag var barn så hade vi träskor på oss. sen försvann liksom det där,och statistiken för vrickade fötter minskade säkerligen den också. Nu är jag på jakt efter nya arbetsskor (jaja,det blir väl att jag tittar på andra skor också..ganska mycket) och har förälskat mig i dessa rosa träskor överst till höger. How cute huh?:) Problemet är bara att skorna är av märket "Inga from Sweden" och jag hittar inte till någon hemsida. Googla!,säger ni. Ja hörni, ni kan ju själva prova googla "Inga from Sweden" så får ni se vad man får för träffar...

om att göra tråkiga saker kanske lite roligare?

En sån här tjusig dammsugare känner jag för att införskaffa mig. Den är fin nog att stå framme i något litet hörn och tänk vad bra den hade varit igår när jag i min hast tappade ett glas igolvet när jag skulle susa iväg till jobbet strax före 6 på morgonen. Jag dammsuger inte ofta i vår lilla familj. jag tror seriöst att jag har dammsugit kanske 5-6 gånger under det år vi har varit bosatta i den här lägenheten. Det är min fina sambo som håller våra golv dammråtte-fria istället,jag hänger hellre tvätten. En av anledningarna till att jag avskyr denna syssla är att vanliga dammsugare (en sån som vi har!) är så otympliga och bökiga. Man river först och främst alltid ut hela städskåpet när man ska trixa ut åbäket. sen räcker aldrig sladden heller så man måste hålla på och byta kontakt i tid och otid. Det var fördelen med att bo på 24 kvadrat första terminen i Umeå - där räckte dammsugarsladden runt hela lyan! Därför behöver jag en sån här. Den i silver kanske? Älskling?

(dessutom är det ju en liten hand-dammsugare där framtill,perfekt när man har smulat chirre i soffan ju!)


Tant Ida blir sentimental:


S och L, titta på det här kortet av era nyfödda döttrar som jag hittade hemma hos mina föräldrar när jag gick igenom mina foton på deras dator. Var fasen tog åren vägen,om två år börjar ju de här pyttebebisarna skolan? Det är ju inte annat än att man får en klump i halsen och blir lite gråtmild!:)

höstvisa.

Jag har funderat och tänkt på två saker hörni;

1. Det här med Michael Jackson. Kan det inte bara ha varit så att han helt enkelt bara dog? Att han inte alls blev mördad av sin läkare, bortförd av utomjordingar,mördad av den där sekten eller har fejkat sin död??Kan det inte bara ha varit så att hans hjärta slutade slå av någon anledning och så var det med det? Var det verkligen så oväntat?

2.Ibland förekommer det i tjejtidningar att mer eller mindre kända bruttor får visa upp innehållet i sina handväskor. Det är tydligen av allmänintresse har jag förstått. I dessa väskor finns det aldrig gamla kvitton,smulor av okänd identitet,gamla sminkpennor,reklamblad man tagit för att vara snäll,mumifierade äpplen eller 350 hårnålar. Där finns bara läppglans från Juicy tubes,dyrt smink,filofaxar från Louis Vuitton och möjligtvis en flaska med vatten. Helt klart fejk tror jag. Vad tror ni?

I övrigt förbereder jag mig för ännu en jobbhelg och tänker tillbaka på förr om åren då denna helg var årets happening och då vi vid det här laget alltid var påväg ned till Piteå för att dansa och le. Tiderna förändras sannerligen och det känns ganska bra! ;) Igår var jag på onsdagsdans med brudarna från jobbet och det var roligt värre. Idag har jag haft sällskap av en pickande huvudvärk under hela mitt eftermiddagsskift. Men lite får man ju offra. Nu ska jag hoppa i lopplådan. Helt plötsligt står vi snart med en fot i augusti och det är kolsvart utanför fönstrerna om kvällarna igen.

Innan jobbet.

Tänk att något som kändes som en riktigt bra idé igår kan kännas som en riktigt dum idé idag. Som det här med onsdagspub t.ex.

Dagarna med Siri.

Snart är mor och fars semester slut och när de åter står på svensk mark igen så är det dax för mig och S att lämna tillbaka lilla Siri. Det kommer nog bli lite tomt här hemma nu när man vant sig vid att ha en hund som alltid alltid alltid vill vara....ja....med!


Siri Åker bil!


Siri hjälper till att köra bil!


Siri vill komma ut och hjälpa till att grilla!


Siri vattnar blommorna på ballen!


Siri tror hon är en knähund.


Siri kollar de senaste händelserna på Facebook.

telefontid= stenålder!

Alltså,hur ska jag någonsin kunna få till ett samtal till en instans som bara har telefontid mellan 8 och 9 på morgonen?
De dagar jag har möjlighet att sova ut (typ när jag jobbar eftermiddag eller har ledig dag) så tänker jag baske mig inte kliva upp klockan 8 för att sitta i telefonkö. Jag trodde att jag kanske skulle kunna smita ifrån och ringa när jag jobbar förmiddag men har insett att det ska mycket till att få den tiden just mellan 8 och 9 då vi har som mest att göra med alla morgonläkemedel och ronder hos våra patienter. Varför kan man sköta allt utom just sånt här via mejl och internet? Hallå i holken 2009.

Soffipropp.

Jag har just lagt mig under täcket med datorn på magen. Jag hör hur vår lilla fosterhund med en tass i taget smyger sig upp i soffan i vardagsrummet. Hon lyssnar för att höra om vi råkar märka vad hon håller på med för att sedan ta sats och graciöst svinga upp sin lilla hundkropp på divanen.

Soffan är föressten ny i vårt hem. En kväll när jag kom hem från jobbet så var vår behändiga soffa som vi köpte i Umeå nedmonterad (!) och uppburen på vinden (tror jag) och hade istället ersatts av en Toledo modell jättestor. Min kära bror håller på att tömma sin lägenhet inför höstens flytt och hade kommit på att vi absolut behöver en större soffa och därför kan ta hand om denna jättesoffa medan han skaffar sig en utbildning. Jag var också tvungen att bjuda honom på middag eftersom han råkat packa ner all sin köksutrustning - två veckor innan flytten! :)

Igår gick jag och brudarna på onsdagsdans. Hanna som numera är bosatt i Malmö bjöd in tjejgänget från förr och hade lagat fantastiskt mat med härkomst från mellanöstern. Det var mycket trevligt och vi hann avhandla många viktiga ämnen såsom brasilansk vaxning,det här med att skaffa barn med olämpliga fäder,fackavgifter,julfester och arvstvister.

Nu borde jag slå igen kikhålen- jag har på känn att det kommer bli rulle på jobbet imorgon. Nattinatt!

Jag tänker några tankar.

Jag tänker på möten jag haft idag på mitt jobb. Jag tänker på hur livet kan slås undan för oss på ett ögonblick, fast vi inte har tid med sådant,fast man snart ska bli mormor eller fast man hade en semesterresa inbokad. Jag tänker på hur hur saker som man trodde var viktiga plötsligt inte längre finns i ens tankevärld och hur saker man aldrig tidigare reflekterat över plötsligt är det enda som betyder något. Jag tänker på att vi tror vi är odödliga men att vi egentligen inte vet någonting om liv och död.

Jag tänker på vilken enorm inneboende kraft de flesta människor bär på, när saker händer som man aldrig tror man kommer orka med,när verkligheten blir mer sorglig och orättvis än man någonsin kunde drömma om och när livet aldrig mer blir sig likt. Jag tänker på hur bekymrad jag var över min halvtaskiga hårfärg innan jag gick till jobbet imorse och hur jag sedan träffade någon som fått allt sitt hår avrakat för att överleva och som idag kunde sitta och skoja om en frisörtid hon hade på onsdag men som hon funderade på att avboka. "-eller ska jag be om en permanent?" skrattade hon och strök handen över sitt stubbiga huvud.

Jag tänker på att jag är lycklig. Jag är lycklig när jag går ut en sen kväll i juli för att låta hunden kissa och det luktar av regn och sommar. Jag tänker på att vi ofta lever mitt i lyckan utan reflektion och borde sluta jaga den. Lyckan kan vara som mest närvarande en sketen onsdagkväll mitt i veckan. Jag är lycklig här och nu. Imorgon kanske jag inte finns längre.

äntligen måndag!

Pust! Efter en sån här arbetshelg så välkomnar jag måndag och fem vardagar med öppna armar! Just for your information.

I vårt hem..

..har vi just nu byns snyggaste blondin inneboende hos oss i 10 dagar medan morsfarsan semestrar bland baugetter och rödvin i Frankrike.


Här visar hon sin allra mest intelligenta min, en blåsig dag förra hösten! :) <3 <3

Skolstart.

Antagningsbeskeden till högskolehösten har kommit idag och min syster är nu en blivande ortopedingenjör! Grattis ditt lilla åbäke!! Jag personligen tycker att det här med Jönköping är på tok för långt bort men om det är någon som skulle få göra ett lösben åt mig så är det du! :)
 

"Ett lösöga sa du? Ortopedingenjör Elin ordnar biffen!"

vad blir det för mat?

Det kan sannerligen inte vara lätt för S att leva ihop med en gammal skata som mig! Efter en något för lång efterjobbet-vila så började vi spåna i vad vi skulle göra för middag. S föreslog pizza. Han föreslog också hamburgare. eller varför inte kycklingrulle? Jag sa att jag skulle gå ut i köket och "hitta på något", något med köttfärs tänkte jag.

När S kommer ut i köket står jag och är i full färd med att laga.....kålpudding! Från Pizza,hamburgare och rulle till kålpudding och kokt potatis. Jag älskar faktiskt husmanskost,och det är inget man rår för!:)

what are you doing a sunday like this?

men kära nån vad vi åt god mat igår! Stefans kompis W,vars far kommer från Libanon bjöd in oss på libanesik middag hos hans föräldrar. Vi började äta strax efter 18 någongång och slutade vid 01.30-tiden på natten! Det var en hårdkväll för våra svennebanan-magar som är vana att avverka middagen på 10 minuter blankt och på en halvtimme om man har gäster! ;)
Det dukades upp marianerade räkor och grönsaker,kycklingspett, bulgur,inlagda grönskaer, HUMMUS (haha),sallad och bröd och vi åt som att det skulle bryta ut en smätte svält inom kort. Gott och trevligt!

Nu däremot sitter jag och äter oxpytt och dricker ett glas Bamyl innan jag snart ska bege mig mot jobbet. Jag bävar inför helgpassen,arbetsbelastningen är inte alls optimal under helgerna. Eller så är det befolkningen i stort som inte förstår att man under helgerna måste vara lite friskare än under veckodagarna om allt ska fungera.

DESSUTOM (fast man knappt vågar säga det) så måste jag säga att jag tycker det är lite skönt med det det här svalare vädret. Man kan liksom leva normalt igen och göra lite nytta när man inte måste vara ute från morgon till kväll! haha! ;)
nu; off to work work.

Dagens citat:

"Även om man knyter en rosett runt en bajskorv så är det fortfarande en bajskorv."

Man kan säga att det är ytterligare en variant av mitt och Sofias favoritcitat "Strunt är strunt och snus är snus om än i gyllene doser.."  (En gång när Sofia skulle återberätta detta favoritcitat i onyktert tillstånd så blev det t.ex. "Svin är svin om än i Armanikostymer").